Тежести с пясък

15.12.06
22:10

Преди няколко години си купих тежести с пясък-2бройки по 2 кг едната и имат каишки за пристягане към крайници. Моят въпрос е какви опражнения мога да правя с тях?-Дали като допълнителна тежест-не че е мн ефектно, да ги слагам на крака/ръце докато бягам или просто да ги слагам на раце загрявайки! Моля Ви кажете че са чудя ко да ги правя и за момента ги използвам само за подложки върху краката ми, докато помпам с едната ръка за бицепс!

Това е съвсем излишно. Ползват се при друг тип спортове - баскетбол например.

DY

15.12.06
23:13

Те реално са си гири за крака. Много ефективини са при “женските” упражнения - махове, повдигания, задържания с крака и са удобни за подобен спорт у дома. При тичане също вършат работа - на глезените или китките, вместо да тичаш с гири. Като ги махнеш и “излиташ”  :)  В залата са излишни.

16.12.06
00:04

кви пари бяха? Обикновено се използват за аеробни упражнения.И в бойните изкуства също някои хора ги използват. Внимавай обаче да не си разбиеш ставите.

16.12.06
18:18

Ами към 11 кинта от метро. Аз загрявам с тях и тогава за половин минута с тея кат си размахам малко рацете и са уморявам. Може да ги използвам вместу гира при коремните!

17.12.06
15:59

Не е добре за ставите да се тича или изобщо да се извършват активни движения с тежести, прикрепени за крайниците.
Иначе наистина се ползват при трениране за скорост  тренира се с тях, после се махат и си по-бърз (теоретично, на практика не знам доколко е така).
Ако тренираш в зала са ти напълно изпишни. Подари ги на някоя приятелка, която започва да тренира нещо на домашно, Dymag каза за какво са най-полезни.

17.12.06
21:20

Множествени повторения, на упражнения със сериозни амплитуди /повече от 10 сантиметра/ са си чиста ставотрошачка, по мое мнение.

Не мисля, че има някаква качествена употреба на тези тежести.

А, освен ако искаш леко да покачиш силата, при набирания или кофички, може да помогнат до някъде...

17.12.06
23:08

За мъж са неприложими определено. Като допълнителна тежест са малко, 5 кг като допълнителна тежест е по-добре да се заместят с 2-5 повторения повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1