MGF-?Мускулен растежен фактор

ТР

16.12.06
14:52

Днес към 9.00 гледах по Диксавъри нещо много интересно.Става въпрос за обикновен младеж мисля че в Америка става въпрос който до 17 години се развивал нормално...но след това започнало главоломно развитие на мускулатурата му и то без добавки хранителен режим и тренировки.Това предизвикало сериозен интерес в научните среди и бил подложен на най щателни изследвания ...и какво се оказало ...че имал повишена секреция на MGF -МУСКУЛЕН РАСТЕЖЕН ФАКТОРв организма.Какво прави MGF - насочва максимално количество аминокиселини към мускулите и по този начин масата нараства главоломно.Нищо не се каза повече за MGF - хормон ли е какво е...казаха че при опити с доброволци-при всичкисе е получило драматично нарастване на масата.
Обезпокоени от откритието извикали лекаря на младежа в Барселона където е най голямата допинг лаборатория в света и му искали данни за изседванията.Оказва се че това е вещество което е ендогенно и повишената му секреция не може да бъде довод за наличие на забранен стимулант.Доктора обясни че няма странични ефекти от голямото количество на това вещество освен нарастване на мускулната маса.
Някой знае ли нещо за MGF?

16.12.06
15:30

И аз го гледах предаването, също така казаха, че няма как да се установи дали е инжектиран допълнително т.к. тялото при тренировка отделя MGF.

ТР

16.12.06
15:37

Е какво ти е мнението дали е истина това...аз все пак повече вярвам на  Дискавъри защото представят информация с некомерсиална цел за разлика от безбройните фирми за добавки...а и младежа като го гледах беше бая слабичък а после след,,заболяването,,беше бая заякнал та чак се беше и напукал...ако това е истина трябва да очакваме фалит на фитнес залите и фирмите за добавки.... :)

16.12.06
16:23

Нямам мнение по въпроса истина ли е или не.Но предвиждам огромни злоупотреби ако има такава съставка и тя започне да се продава.

Според мен е възможно да има начини да се направи солидна мускулна маса без много, да не кажа изобщо без странични ефекти!
Просто някои хора нямат интерес такива неща да се използват, защото няма да печелят пари от такова нещо! Замислете се, ако има такова нещо какво ще стане със хранителните добавки? Пускането на такова нещо на пазара, ще е като гилотина за бизнеса с добавки и подобни отрови!
Даже наскоро, гледах едни работи за стероидите, че напрактика нямало дългосрочни изследвания за тяхната вреда над човешкия организъм!
Също даваха интервюта с хора, които вземат стероиди от десетки години без странични ефекти породени от самите стероиди! Не говоря за неща като акне,косопад и не говоря за приемане на стероиди в нечовешки големи дози! Може би строидите не са толкова вредни, колкото искат да си мислим, че са?! Това не мога да кажа със сигурност, но смятам, че е възможно!
Със всичко това искам да кажа, че бодибилдинга е една индустрия, това не трябва да го забравяме! Много хора печелят на наш гръб, без ние да подозираме! Тази индустрия няма интерес да съществува нещо, от което можеш да по-лесно, по-евтино или по-качествено да постигнем нашите цели!
И вие всичките знаете, че това е така! Може би сме лъгани за страшно много неща!

17.12.06
01:33

[quote author=”Трипчо”]Доктора обясни че няма странични ефекти от голямото количество на това вещество освен нарастване на мускулната маса.

Това е нещо много сериозно. Не знам как говорят за това нещо, вие сами казахте, че културизма е индустрия, представете си какво ще стане на пазара ако това нещо се появи и се продава свободно. Много фирми имат личен интерес това да не става. Та това вещество или там каквото е обезмисля културизма. Помислете само, човек години наред се труди за някакви си мускули, поти се в залата, харчи пари за хранителни добавки и за да яде по диетата си, не пие алкохол, не излиза с приятели, за да си легне рано и да спи пълноценно и редица други въздържания и накрая се появява нещо с което без тренировка ще имаш мускулен растеж предполагам доста добър (така както го описвате). Питам аз къде отиде вътрешното удовлетворение от тренировката, от правилно изпълнените упражнения, къде отива удоволствието от това да гледаш как напомпеният с кръв мускул се съкращава, къде отива приятната болка наречена мускулна треска???

17.12.06
19:22

хах, бях го гледал тва предаване преди 1 година и бях пуснал 1:1 тема :)

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=4686&highlight=

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1