28.11.06
21:00
Аз ходя почти редовно на лостове , фитнеса по настрана е в тренировките ми .
Сега обикновенно правя :
кофички : 4х10
набирания за бицепс:3х10
набирания с обратен хват: 3х10
шорок хват за гръб : 3х5
Значи мога да ги правя и повече , но натоварването ще ми е доста повече .
Дали ще е добре да овелеча броя а да намаля пофторенията ?
стажа ми е 3 месеца , до преди това никога несъм тренирал , и които се е набирал
знае че , няма след 1 година да ги правиш 1000 . Кофтито на лостчетата е че, са вънка
и кат е кофти времето неотивам , така понякога , 1 седмица ноо стоп , и после , уж имам
сила а нищо неправя , туи е от пренатоварването :\ . Ако някои ходи и тои на лостчета
да сподели , какво прави , как , по колко и ще съм му благодарен .10х предварително.
28.11.06
21:48
Първо, опитай се да пишеш малко по-правилно. Множеството правописни грешки, дори и допуснати нарочно, могат да накарат някого да си помисли че си неграмотен. Интелект и физика - това е всеки от нас. Не го забравай.
През зимата не можеш кой знае колко да напредваш на лостовете, просто защото не можеш да правиш тежки тренировки. Лесно можеш да се облечеш, да сложиш ръкавици, шапка и да ти е топло. Но остава един проблем - задъхването. Прави така упражненията, че да не допуснеш да ти влезе въздух през устата - дишай само през носа. Не трябва да допускаш задъхване! Спазваш ли това правило, можеш да си тренираш цяла зима, ако наистина добре се обличаш, без да забравяш главата и ръцете. Можеш да редуваш бутане с дърпане в суперсерии, т.е. кофички <-> набирания на една бройка. Спокойно можеш да започваш от 14 бройки и да сваляш през две или през една в зависимост от възможностите ти до 6 или колкото искаш. Можеш и да ги правиш с натрупване. Примерно почваш кофички - 1 слизаш, 2 слизаш, 3 слизаш, 4 слизаш ... като почивай между качванията толкова време, колкото си правел конкретната бройка (все едно се редувате с накой, който прави същото). После същото с набирания. Опитай се да разучиш и кофичките с мах (мокри кофички) - те ще ти развият раменете. Първо започни само с махове с прави ръце горе, а не с пълни изпълнения, защото можеш да паднеш - силата ти ще те подведе. После само махове долу. Мокрите кофички ще развият раменете ти - от предно и задно рамо идва равновесието. Гледай тренировките ти да не продължават повече от 45-50 минути ако е много студено. Пробвай коремното. Прави си серии с неуспешни опити, ако не го можеш, все едно че си правиш пълно. Момента в който ще го “врътнеш” сам ще си дойде. Гледай кой още ходи на същаите лостове и какво прави. Прави всичко, каквото видиш.
Колкото до това, което казваш, че няма и след година ги правиш по 1000 .... ахахахах .. ми няма такова нещо. Смятам че съм много добър за аматьор, но максимума, който съм постигал на едно изпълнение е 80 бройки наведнъж. Иначе на тренировка могат да дойдат толкова като обща за тренировката бройка.
80 набирания ??? В една серия ли ? Ако да, то човек, не знам как точно тренираш и какво разбираш под аматьор, но максимума, който съм виждал да се изпълнява пред мен е 31 бройки. Баси, аз сума ти време съм правил набирания, 65 кила съм, а съм правил 25 макс. Или си следващият Йордан Йовчев (и не си аматьор), или ни будалкаш.
Mitk0 - Както гледам само в твоя кв , си тренирал . Сега с 3 месечния стаж , които ми се вижда доста малко 25 си ги правя , ако Dymag тренира от 1-2 години , което сигорно е така , несе очудвам че , може да ги прави толкова , но него знам ,аз сега тренирам без да зимам нищо , само храна . Според мен е нужно постоянство , и ум после ефекта след време трябва да се види . Dymag за правописните грешки , обикновенно пиша на латиница и кат бързам и се получават , за което се извинявам . Пробвах да не задъхвам при набиранията и има доста голям ефект 10х.
Наистина съм любопитен да видя как се правят 80 ПЪЛНИ и ЧИСТИ набирания в една серия! Ако става въпрос за кофички как да е, макар че и там ме съмнява такава бройка.
Гимнастиците правят по над 100 кофички пълни и чисти.
Ама според мен 80 набирания е НЕВАЗМОЖНО. :)
30.11.06
19:00
Ти ако правиш 80набирания Йордан Йовчев ако те види тря ти целува краката.Аз правя 100набирания пълни и чисти с едната ръка :lol: :lol: :lol:
Аве от каде знаете от колко време тренира , и дали вобще ходи на фитнес ... 100% съм сигорен че , 5 години да тренираш само лостчета и ако си постояннен , ноо стоп да ходиш , 100 ще ги правиш !!!!!!!!
не съм сигурен дали ще му издържи сърдечно-съдовата и дихателна система. Освен мускулите и други неща участват във физическите процеси :roll:
както знаеш...
@VLaDo- Братле, значи аз ходя на лостовете по Студентски град, ако има квартал, в който да се правят повече набирания от там, здраве му кажи. Аз като правя 25 набирания, ги правя чисти, ти как ги правиш не знам, мога само да предполагам. Личи си, че правиш от 3 месеца, щом още не си разбрал, че от един момент нататък (за мен беше като почнах да правя по 20 набирания) много трудно започваш да качваш бройки, а мускулът ти те “лъже”, че тренира. Точно затова е и толкова по-трудно да качиш от 25 на 35, в сравнение с от 15 на 25.
Та значи Dymag прави “аматьорски” 80 бройки, а? Погледни и сравни с тези критерии тук (които са много сериозни, между другото):
link
и ми кажи дали ти като можеш и ти 25 бройки, можеш да се набереш 1 път с една ръка, или пък да дръпнеш 5 пъти с 140% от личното си тегло? Dymag пък направо не знам какво трябва да може.
P.S. Съжалявам, ако съм излезнал от добрия тон, приемам, че е възможно, човек, който прави 80 набирания да поства тук, но не смятам, че ще напише, че е възможно за 1 година да почнеш да правиш 1000 набирания, или пък ще се възприема като аматьор.
Абе нали комплексарщината е модерна напоследък и много форумни мишки се хвалят с “постиженията”,без да ги имат 8)
Не им се връзвайте толкова...
Доскоро един ми се хвалеше,че е на 14 и дига 70кг от лежанка 10 пъти,но както и да е :lol: като му видях снимката,НО КОМЕНТ
Mitk0 Какво да ти кажа нз , линка дето ми го прати несъм го чел нечаткам енг чак толкос . За мене няма смисал колко се правят аз искам само по 1 да прая , ако става дума , и да изглеждам добре ама нестава така и ... Пък туи че някои праил много , нема блазе мене . Ходя си секи ден , хапвам и тва е , от варна съм , таиче с нетарпение чакам лятото :lol: .
[quote author=“djpetko”]Абе нали комплексарщината е модерна напоследък и много форумни мишки се хвалят с “постиженията”,без да ги имат 8)
Доскоро един ми се хвалеше,че е на 14 и дига 70кг от лежанка 10 пъти,но както и да е :lol: като му видях снимката,НО КОМЕНТ
И какво,....само по снимка, можеш да категорично можеш да определиш, кой колко вдига?
По-дребен е от теб и веднага, задължително трябва да вдига и малко кила?
Да се осъмниш - ок, ама да обявяваш този и онзи в лъжа и т.н. е малко крайно.
Не е ли леко комплексарско?
За 80те набирания - дори и някой да ги прави, това не означава, че е полезно. :)
djpetko написа:
Абе нали комплексарщината е модерна напоследък и много форумни мишки се хвалят с “постиженията”,без да ги имат
Доскоро един ми се хвалеше,че е на 14 и дига 70кг от лежанка 10 пъти,но както и да е като му видях снимката,НО КОМЕНТ
И аз несъм сагласен с мнението ти това че , на 14 години ти неси ги дигал или вобще неси се занимавал , неозначава че , сички са така . Неказвам че, няма много балъци дето , си губят времето само в лажи и тем подобни.
Несъм му виждал снимката и конкректно нищо немога да кажа , аз иначе преди съм са смея , на такави “мишки”
но несички са такива каквито ги мислиш !!!
[quote author=“VLaDo-”]
djpetko написа:
Абе нали комплексарщината е модерна напоследък и много форумни мишки се хвалят с “постиженията”,без да ги имат
Доскоро един ми се хвалеше,че е на 14 и дига 70кг от лежанка 10 пъти,но както и да е като му видях снимката,НО КОМЕНТ
И аз несъм сагласен с мнението ти това че , на 14 години ти неси ги дигал или вобще неси се занимавал , неозначава че , сички са така . Неказвам че, няма много балъци дето , си губят времето само в лажи и тем подобни.
Несъм му виждал снимката и конкректно нищо немога да кажа , аз иначе преди съм са смея , на такави “мишки”
но несички са такива каквито ги мислиш !!!
аз тренирам от доста преди 14 години...но това е тема на друг разговор :lol:
И много добре знам какви са възможностите на 1 14 годишен...
А и да,не съдя само по снимката...снимката я видях може би след ~ 1 месец от както се осъмних в постиженията на този човек...
трябва ми само малко време да проверя но в една книга бях чел за един културист който навремето е правил набирания и кофички като почувства че има още енергия след тренировката май около 200 бяха
Аз напоследък набиранията ги правя с тенджара на главата. Хвашам я и ги почвам обикновено около 50. :lol: :lol: :lol:
01.12.06
23:51
Леле, колко много коментари :)
Да, имам си теория и тренирам по нея от 4 години. Преди това имам 14 години бойни искуства и 6 години зала. В момента съм на 34 години. Мисля, че е редно гимнастиците да правят по-доста повече от 80, като съдя по мен и момчетата, които съм запалил по моето спортуване и в предвид това, че тренирам само 3 пъти седмично по един час.
Моята теория е проста - това, с което тялото се справя, не го променя. Винаги тренировките и бройките са малко повече от колкото си представям, че мога да направя. Никога не мисля за вида ми - само за възможностите на тялото ми. Винаги тренирам на суперсерии - бутане <-> дърпане, примерно: кофички <-> набиране (не правим само това), като бройката на повторенията е еднаква и за двете - по-силното “издърпва” по-слабото. Понякога редуваме и до четири упражнения в суперсерия. Тренировките са зверски интензивни - през лятото за един час се събират към 400 набирания и още толкова кофички на човек, понякога и повече. Принципа ни е: Ще почиваме после у нас - тука не сме дошли за това. Говоря в множествено число, защото покрай мен с времето са се “закачили” няколко човека, за които съм сигурен, че няма да влезнат в зала, докато има в двора на някое училище успоредка и лост. Заладжиите, които са ни виждали, са казвали, че това противоречало на всичко, което са чували и виждали за спорта. Въпреки това, трима от момчетата са излезли от залата, за да тренират с мен. Правим всичко което сме чули, видели или измислили сами, на успоредката и лоста. Използваме и други ъговати катерушки, стълбоподобни, като шведска стена, люлки, бе въобще всичко, което няма да падне ако се подпреш или увисиш за него, за най-различни упражнения. Въпреки, че това лято започвахме кофичките и набиранията от 50 на първа суперсерия и падахме надолу с всяка следваща, по два пъти на месеца “стряскахме” мускула с голяма бройка кофички, съответно и набирания - пълна амплитуда, максимална бързина, или коремни на лоста с някакво бутане. Това лято “чукнахме” 80 - не само аз, а и още трима от групата. Догодина, мисля да стигнем 100.
Не сме никак слаби. Висок съм 186 и тежа 85 килограма, без по мен да имам нищо излишно. В. от групата е над 2 метра и тежи 115 килограма, но въпреки това си върти същите бройки. То тялото е по-мъдро от нас - само му дай материал. Неговата логика е “железна”, не моята.
Пролета ще снимаме и пуснем клипчета - напоследък от много места чувам, че това което правим е странно, но много добро.
На всички съм забранил да взимат каквато и да е “химия”, хапове и “илачи” освен ако не са болни. То май никой не помня да се е разболявал :)
02.12.06
10:36
dymag това е адски интересно от кой град сте ?
Аз пък искам да питам за какви набирания става дума. И ако може да споделите нещо от арсенала с упражнения :D
защо чак на пролет ? Направете едно клипче с някакъж гсм колкото да се вижда как правите 80 набирания, защото съм сигурен ,че не само аз се съмнявам в написаните от теб постижения. И наистина за какви набирания говориш ? http://www.bodybuilding.com/fun/videos/2005/pullups.wvx
^ ако правите такива 80 повторения веднага си слагам ваша снимка на стената ( в най-скъпата рамка, която намеря в магазините) , а камо ли В. който е 115кг. Чакам с нетърпение филмчето , няма смисъл да изчаквате пролетта.
02.12.06
23:27
Тренираме на открито. Тренираме и при минусови температури. Пропускаме само ако вали дъжд. Сега тренираме така, че да не допуснем задъхване. Иначе просто настиваш, ако “пуснеш” студения въздух да през устата. Писал бях някъде за това. Пролетта ни трябва около месец, да се възтановим от “по-мързеливите” тренировки. Нормално е малко да върна с бройките. А клипчетата ще са тематични за всеки вид “катерушка” - ще показват какво може да се прави на нея. Разбира се, те и ще показват постижения, но не само такива а и силови възлизания на лост, коремни възлизания, ефектни задържания на търби и лостове и др. свързани със спорт на открито със собствено тяло. Целта им няма да е да покажат само какво мога, а КАК може да се тренира от всеки и всеки да постигне същите неща.
Не мога да обясня какво точно правя, но съм от София, жк.Белите брези и ако ми пишете лично съобщение, ще си договориме някъде среща да покажа онова, което мога и правя както упражнения.
Са зимата не си е работа тия кофички ... На тия температури можеш мноо лесно да се контузиш ...
Зимата разгрявашса , пускаш си надъхваща музика , и си ти . Незнам за вас ама на мен музиката ми деиства доста добре -неговоря за чалга или някви балади и от този род , които е пробвал знае за какво говоря :wink: .
[quote author=“VLaDo-”]Зимата разгрявашса , пускаш си надъхваща музика , и си ти . Незнам за вас ама на мен музиката ми деиства доста добре -неговоря за чалга или някви балади и от този род , които е пробвал знае за какво говоря :wink: .
Човек муската те надъхва зверски ! На тебе успоредката на открито ли ти е ?
Наоткрито са , ама и не е много висока , таиче зимата кат натрупа сняг нз как ще правя кофите , бая яко ще трябва да сгъвам краката , за лостчетата е по добре , кофтито е кат е много студено , раката ти залепва за желязото , а да питам - вие обикновенно с ракавици или без ракавици се набирате ?
03.12.06
21:08
От книгата “Културизъм за всички 1985г” :
“Джек Лалеин пред очите на милиони ТВ зрители и в присъствието на официални съдии...1033 лицеви упори за 25 минути. При това атлета бил на 40 години.”
“Флоид Пеж се набира на висилка 100 пъти , а Тони Самсон прави “кофички” (без мах) 84 пъти подред,Юлии Кутенко , сменяйки ръцете си , е повдигнал двупудовка(32кг) 1019 пъти за 1 час.”
04.12.06
16:10
Задължително с ръкавици, пуловер, който да ми пази врата, отгоре анцуг, през който да не минава вятъра и шапка с падащи страни да пази ушите. Като космонавти сме зимата :) Но пак казвам дишането е проблем и не трябва да се дава зор и да се “пуска” въздух през устата - само през носа. После пиеме групово чай с коняк (лятото пиеме бира) :wink:
Иначе набиранията ги дигаме лесно - с напъни. Веднъж на две седмици правим една по-особена тренировка. Първо правим две серии - една напъни горе и една напъни долу. Говоря например за по 100 напъна или максимален брой който можеш, максимално бързи. Те са кратки и не се правят толкова трудно като пълните. После правим същото, но максимално бавни - дигаме и пускаме за 10 секунди в посока. Разбира се правим по 10-на такива, но те са по трудни и от напъните - направи са кошмар. Една такава тренировка “отпушва” много тренираното упражнения. След нея винаги дигаме бройките поне с по петичка. Следващата “стряскаща” тренировка гоним същата бройка от напъните, пак максимално бързи, но с пълна амплитуда.
Лично аз тренирам на суперсерии и каквото правя за набиране, го правя и за кофичките. Кофичките са по-лесни. Между другото сухите кофички на голяма бройка са по-лесни от кофичките с мах на същата бройка. Кофичките с мах има един момент в който трябва да се задържа горе, докато изнеса тялото. Само дето мусколите нещат да задържат горе след определен брой :) Според мен кофичките с мах са по трудни от сухите.
А бе, готино е със собствено тегло и можеш да се гониш на макс - няма тежести, които да те травмират или притискане става към става.
Това не е тренировка за вид. Изобщо не ме интересува размера на бицепса ми или друго (с едно изключение, ама за него още не съм намерил упражнение). Тренирам за здраве, възможности и с за това, крайниците ми да могат да обслужват тялото - така като е в природата.
С тая книга тръгнах в залата някога.
Гледал съм филм за хора ,които тренират само на лостове...просто бях изумен за какви набирания и въобще упражнения става дума...
Jean - надявам се да се сетиш за името на филма . Аз съм гледал само едно с едни негри Bodybuilding - Thug Workout - Fitness From the Streets , ако някои може да ми каже клипче или филм с набирания ще му бада много благодарен . Отнесно носенето на ракавици винаги , аз отначало когато почнах ми се поевива много мазоли , доста ме болеше помня по едно време просто неможех се набирам , и тамън щех да си зимам ракавици и минаха и от тогава съм нямал проблеми с тях , дето се казва калил съм ги вече :)
06.12.06
10:06
[quote author=“VLaDo-”]Зимата разгрявашса , пускаш си надъхваща музика , и си ти . Незнам за вас ама на мен музиката ми деиства доста добре -неговоря за чалга или някви балади и от този род , които е пробвал знае за какво говоря :wink: .
пич напално сам сагласен с теб....пусна ли си метал...когато тренирам...ми е мн по добре..... :evil: ...
07.12.06
19:45
[quote author=“VLaDo-”]Jean - надявам се да се сетиш за името на филма . Аз съм гледал само едно с едни негри Bodybuilding - Thug Workout - Fitness From the Streets , ако някои може да ми каже клипче или филм с набирания ще му бада много благодарен . Отнесно носенето на ракавици винаги , аз отначало когато почнах ми се поевива много мазоли , доста ме болеше помня по едно време просто неможех се набирам , и тамън щех да си зимам ракавици и минаха и от тогава съм нямал проблеми с тях , дето се казва калил съм ги вече :)
Да и аз това съм гледал и ако знаете за някое подобно споделяйте....
А колкото за музиката най-добре ми действа чалгийката .... много ме зарежда :)
17.12.06
18:10
Ето, набързо снимах част от упражненията, които правя. Ще разберете защо не мога да ги обясня. Малко е клипчето - 5 минути
http://dymag.data.bg/Street%20Fitness%20-%20Shcool%20ground%20drills.wmv
[quote author=“Dymag”]Ето, набързо снимах част от упражненията, които правя. Ще разберете защо не мога да ги обясня. Малко е клипчето - 5 минути
Качи го в vbox7 или в youtube на stream,че не ми се сваля...
[quote author=“Dymag”]Ето, набързо снимах част от упражненията, които правя. Ще разберете защо не мога да ги обясня. Малко е клипчето - 5 минути
Много яко :twisted:
18.12.06
19:59
[quote author=“djpetko”][quote author=“Dymag”]Ето, набързо снимах част от упражненията, които правя. Ще разберете защо не мога да ги обясня. Малко е клипчето - 5 минути
http://www.vbox7.com/play:02b231b3
[quote author=“Dymag”][quote author=“djpetko”][quote author=“Dymag”]Ето, набързо снимах част от упражненията, които правя. Ще разберете защо не мога да ги обясня. Малко е клипчето - 5 минути
http://www.vbox7.com/play:02b231b3
Супер е 10х !