Мюсли

18.12.06
23:26

Днес си купих мюсли на Нестле от тези по 2.50лв.дето са и искам да питам по колко грама от него и какво количество да ям сутрин. В момента съм във фаза по-скоро за поддържане на тегло,но няма да е зле да кача и малко мускулна маса,но БЕЗ ТЛЪСТИНКИ. Има ли опасност от мюслито да кача мазно?

19.12.06
06:08

Качването на мазнини зависи от целото ти меню. От 100 грама сутрин няма да качиш :)

19.12.06
09:25

Тва на нестле не е хубаво, казвам ти го! Ял съм доста марки и според мене една Чешка марка е най-добрата но не й помня името. Опаковката е блестяща, жълта и има видове-с боровинки, с плодове, цитросови плодове, шоколад и мед! На нестле има много пържен корнфлейкс или както му казват пшеничен чипс! Най-добре си е овесени ядки с мляко+бадеми, лешници и тем подобни!

19.12.06
10:03

По принцип овесените ядки са един от най-бавните въглехидрати. Но мюслите на Нестле са някакси... твърде подсладени и обработени. Добри са на Фамилия Никола с 30% ядки  :D Когато съм в настроение сам си ги приготвям

FI

19.12.06
11:36

[quote author=“Kevin_Kostner”]Днес си купих мюсли на Нестле от тези по 2.50лв.дето са и искам да питам по колко грама от него и какво количество да ям сутрин. В момента съм във фаза по-скоро за поддържане на тегло,но няма да е зле да кача и малко мускулна маса,но БЕЗ ТЛЪСТИНКИ. Има ли опасност от мюслито да кача мазно?

Еми то зависи колко калории трябва да приемаш на ден. Сметни си ги и ще разбереш колко мюсли можеш да ядеш на ден за да не качваш. По принцип мюслито е с подсладителни, но ако не си склонен да качваш не мисля, че ще е проблем да го ядеш. Ако си по-скоро ендоморф по - добре си купи овесени ядки, хем са по - ефтини, хем по - вкусни. :)

19.12.06
17:17

А овесените ядки направо да ги ям така от пакета нали? Без някакво специално приготовление

19.12.06
17:26

Да, без нищо..ти чуваш ли се кво говориш :) Като искаш пробвай, но 100% след няколко пъти такива хранения ще ги зарежеш. Прибави и малко обезмаслено мляко към тях

FI

19.12.06
17:38

[quote author=“Kevin_Kostner”]А овесените ядки направо да ги ям така от пакета нали? Без някакво специално приготовление

Мда, с мляко е най - добре - кисело или прясно, каквото и избереш. Може и с вода. :)

19.12.06
22:15

[quote author=“northshore`”]Да, без нищо..ти чуваш ли се кво говориш :) Като искаш пробвай, но 100% след няколко пъти такива хранения ще ги зарежеш. Прибави и малко обезмаслено мляко към тях

Е аз ако знаех,нямаше да питам.

27.12.06
21:50

А мюслито може ли да го ям сутрин за закуска и вечер преди лягане с прясно мляко? Пречи ли ако го ям преди лягане ?

FI

28.12.06
09:26

[quote author=“Kevin_Kostner”]Пречи ли ако го ям преди лягане ?

Да пречи, ако искаш да сваляш.

28.12.06
15:04

По-скоро искам да поддържам или да кача малко мускулна маса без мазно

Около 150 гр мюсли с прясно мляко 1,5% ми е закуската от месеци насам. Ако остане време, допълвам с някой плод. Но преди лягане определено не го мисли като вариант. :)

28.12.06
18:30

[quote author=“dimitar.mihaylov”]Около 150 гр мюсли с прясно мляко 1,5% ми е закуската от месеци насам. Ако остане време, допълвам с някой плод. Но преди лягане определено не го мисли като вариант. :)

Ок,благодаря спирам да го ям вечер. Вместо вечер ще го ям сутрин или най-късно следобяд.

28.12.06
23:13

А може ли тогава вечер,защото огладнявам,вместо мюсли да ям плодове с кисело мляко? И след това лягам?

FI

29.12.06
08:46

[quote author=“Kevin_Kostner”]А може ли тогава вечер,защото огладнявам,вместо мюсли да ям плодове с кисело мляко? И след това лягам?

Преди лягане най-добре яж нещо белтъчно.

Яйцата са добър избор за вечерно хранене, често хапвам 3 белтъка с 1 жълтък, 50-100 гр сирене / 100-150 гр пуешко или пилешко филе.
Друг вариант е салата от риба тон с домати.

Плодовете не са вариант заради захарта (условно казано). И до кисело мляко съм прибягвал, ако по някаква причина не мога да осигуря гореописаните. :)

Едит: всичко това се яде поне час преди лягане, не непосредствено. На мен поне ми тежи през цялата нощ и трудно спя.

29.12.06
10:18

Тая риба тон и изобщо месото няма ли да се усвои прекалено бързо? Все пак за през нощта имаш нужда от по-постоянен и продължителен приток на аминокиселини, демек по-бавно усвоим протеин.

ZO

29.12.06
12:08

[quote author=“butthead”]Тая риба тон и изобщо месото няма ли да се усвои прекалено бързо? Все пак за през нощта имаш нужда от по-постоянен и продължителен приток на аминокиселини, демек по-бавно усвоим протеин.

Демек извара ...  :wink:

29.12.06
18:21

Ами и аз не знам,затова конкретизирайте дадена храна,подходяща за преди лягане и почвам да я ям още утре. Защото като вечерям към 7 вечерта да кажеме,си лягам към 12 и вече към 11 съм гладен. Но каквото и да съм ял по това време,не е било нещо тежко от което не мога да заспя

30.12.06
00:09

като искаш бавен приток на белтъчини през нощта , правиш си бъркани яйца ( белтъци + 1 жълтък ) с извара вместо сирене  и някакво месце не много мазно и става хем вкусно , хем много полезно.

SP

30.12.06
02:11

[quote author=“Kevin_Kostner”]Ами и аз не знам,затова конкретизирайте дадена храна,подходяща за преди лягане и почвам да я ям още утре. Защото като вечерям към 7 вечерта да кажеме,си лягам към 12 и вече към 11 съм гладен. Но каквото и да съм ял по това време,не е било нещо тежко от което не мога да заспя

Бялото пилешко месо и рибата също са вариант. Не ги слушай с това бавен протеин. То самото храносмилане изисква достатъчно много време, пък и после самото усвояване на протеинът от тях е 2-3 часа и нагоре.

30.12.06
06:52

[quote author=“Sportex”][quote author=“Kevin_Kostner”]Ами и аз не знам,затова конкретизирайте дадена храна,подходяща за преди лягане и почвам да я ям още утре. Защото като вечерям към 7 вечерта да кажеме,си лягам към 12 и вече към 11 съм гладен. Но каквото и да съм ял по това време,не е било нещо тежко от което не мога да заспя

Бялото пилешко месо и рибата също са вариант. Не ги слушай с това бавен протеин. То самото храносмилане изисква достатъчно много време, пък и после самото усвояване на протеинът от тях е 2-3 часа и нагоре.

Ей такива са ми най-интересни - с 1400 мнения и изтърсва няква такава простотия, че направо се чудиш дали не е бил пиян и напушен, всеки път като влиза да пише във форума. Кога го сънува това бяло пилешко месо преди лягане? Стига писа глупости, някой новобранец като тоя пич ще вземе да ти повярва и да те послуша...

SP

30.12.06
11:06

[quote author=“butthead”][quote author=“Sportex”][quote author=“Kevin_Kostner”]Ами и аз не знам,затова конкретизирайте дадена храна,подходяща за преди лягане и почвам да я ям още утре. Защото като вечерям към 7 вечерта да кажеме,си лягам към 12 и вече към 11 съм гладен. Но каквото и да съм ял по това време,не е било нещо тежко от което не мога да заспя

Ей такива са ми най-интересни - с 1400 мнения и изтърсва няква такава простотия, че направо се чудиш дали не е бил пиян и напушен, всеки път като влиза да пише във форума. Кога го сънува това бяло пилешко месо преди лягане? Стига писа глупости, някой новобранец като тоя пич ще вземе да ти повярва и да те послуша...

Брей, първо, не съдя по броя на постовете на потребител, за разлика от теб. И ,второ, в постът си се опитвам да се обусновавам, пак за разлика от теб. Да видим, дали поне второ ще направиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1