28.11.06
18:09
Наскоро започнах редовно да ям по 1 голям шоколад на ден и въпросът ми е с какво той може да повлияе на режима и теглото ми и ако трябва да го спирам?
28.11.06
18:21
Мазен, калоричен, със захар. Иначе помага за добро настроение и концентрация. Ограничи го. Не че не може да си го хапваш от време на време, но не може да ти бъде част от режима
Зависи какъв ;) . Има натурални шоколади с високо % какао които са с доста по малко захар (няма да правя реклама) Майка ми взима един които е хубав и като вземе пак ще драсна съдържанието .
То пък и голяма реклама ще стане все едно,кажи му името,защото доста хора мисля,че ще ги интересува :wink:
28.11.06
20:06
Айде казвай казвай, все ми е на ума, че тука ще има някой, който произвежда шоко ;)
28.11.06
20:11
Извади го от режима ти тоя шоколад. Високо калоричен е най - малкото което е.
28.11.06
22:09
И аз мисля така да направя. Не ми се качват мазнинки :)
добре де ама ако примерно се приема черен шоколад в границите на количеството въглехидрати необходими за деня, и е с високо съдъжание на какао (70 до 99 процента) би трябвало да няма проблеми, нали ???
примерно аз си купих шоколадови кубчета по 5гр едното, 76% какао, което съдържа 2.4гр въглехидрати и 30кал - две три на ден не е толкова фатално или по-добре не???
В режим на поддържане и на качване - не е проблем. (друг е въпроса, че се самозалъгваш с тези 3 кубчета)
Ако сваляш килограми - по-добре да забравиш за него.
Общо взето човек ако му е генетично заложено да качва(омазнява) - най-добре да свиква без шоколади и др. такива.
мдаааа
аз си знаех че не трябва ама понякога не се издържа... а и само с тези 30гр овесени ядки сутрин е трудно да изкараш цял ден :roll: :? :(
30.11.06
12:44
[quote author=“magenta”]мдаааа
аз си знаех че не трябва ама понякога не се издържа... а и само с тези 30гр овесени ядки сутрин е трудно да изкараш цял ден :roll: :? :(
Абе 1 - 2 пъти седмично не е проблем, ама всеки ден ми се струва много.
това пък защо ?
30.11.06
15:24
това пък защо ?
Е, като ядеш шоколад не ти ли става по-добре? Съдържа определени съставки, които предизвикват отделянето на серотонин (хормон на щастието). В него има и малко кофеин, както и още няколко съединения, които предизвикват оделянето на хормони, които те успокояват и правят по-щастлив. Сега не ги помня, но ако те интересуват ще ти ги потърся.
това пък защо ?
Chocamine - това е ключа за палатката ;)
точно и ясно
20.12.06
09:51
Така и направих
20.12.06
14:25
На милка шоколадите за диабетици са много яки. По нищо не се различават на вкус от нормалните шоколади..... :wink:
ШОКОЛАД - да да
Реално погледнато шоколада може както да помага, така и да вреди
1. Шоколад след зала - до 30-40 грама мове да се укаже полезен, ако не надхвърля дневния ти прием на въглехидрати. По време на зала организма изпада в катаболно състояние и малко сладко след залата ще ти вдигне кръвната захар, това води до производство на повече инсулин, което пък води до преминаване от катаболно в анаболно състояние. Тоест ако се тренира за маса е добре но ако се тренира за изчистване или отслабване ... не е много уместно.
2. Шоколад преди зала - казахме вече дига инсулина, следувателно доста по-бързо изгаряш глюкаген-а и в един хуваб момент вместо да ти даде енергия може да се укаже, че в по-тежка и продължителна тренировка да нямах сила, да ти падне много кръвната захар и дори да ти стане лошо.
3. По-добре преди тренировка пий Л-Карнитин, така хем ще стимулираш горенето на мазнини ... хем ще ти даде и енергия от това горене
А най-добре дроб-сърма след зала. Тук имам чувството, че всички се надпреварват кой от кой по-голяма тъпотия ще изръси.
butthead незнаеш колко си прав ...
Ако се замислим КАКВО Е ДРОБ-СЪРМАТА?
Дреболии - тоест протеин
Ориз - бавни въглехидрати
Идеално ... веднага те вади от катаболно състояние и ти дава протеин за да ръстеж
Само малко Животинските мазнини и олиото идват в повече но май теб това не те притиснява
П.С. sorry за лирическото отклонение но не се сдървах ... просто ми стана смешно
31.12.06
15:30
Оффтопик:Аве стига сте писали раста във второ лице с Ж бе тъпи ли сте?! :evil:
По темата:Зависи с какъв метаболизъм си.Аз мога да ям когато си поискам шоколад и пак не се омазнявам....много :lol:
[quote author=“noobmania”]butthead незнаеш колко си прав ...
Ако се замислим КАКВО Е ДРОБ-СЪРМАТА?
Дреболии - тоест протеин
Ориз - бавни въглехидрати
Идеално ... веднага те вади от катаболно състояние и ти дава протеин за да ръстеж
Само малко Животинските мазнини и олиото идват в повече но май теб това не те притиснява
П.С. sorry за лирическото отклонение но не се сдървах ... просто ми стана смешно
Общото между дроб-сърмата и следтренировъчно хранене е колкото между мозък и теб. То ако наличиито на протеин, въглехидрат(бавен?) и мазнини беше предпоставка, за да кажем, че дроб-сърмата е подходяща за след тренировка то почти всичко щеше да става. Нека ти поясня ако не знаеш, че в този момент на тялото ти са му необходими бързо усвоим протеин, максимално бърз въглехидрат и НИКАКВИ мазнини. Колко общо има това с горенаписаното от теб? Айде престани да мислиш ако обичаш. Научи се първо да пишеш, после да четеш и след това си давай “експертните” мнения тук.
Според мен и за сваляне и за качване, качествено шоколада хич не е полезен.
Изобщо бърз. въгл. освен слред трен. дозирано, не дава добри резултати.
С 1 голям на ден, ефективно ще качиш някое и друго кг, но ще е в мазнина и задържана вода + ако си предразположен и нямаш добра устна хигиена/което важи за огромен процент хора/ някой и друг кариес...
Успех
Абе вие какво знаете в предтренировъчен период Рони само шоколад яде :lol: :lol: :lol:
01.01.07
18:51
Абе за Рони, шоколад дали яде не знам, но набива Пържени картофи и бутчета като гладен :lol: , а пък за бял хляб с фъстъчено масло, не знам дали има в щатите билдер да не яде!
01.01.07
18:59
[quote author=“tpd”]Според мен и за сваляне и за качване, качествено шоколада хич не е полезен.
Изобщо бърз. въгл. освен слред трен. дозирано, не дава добри резултати.
С 1 голям на ден, ефективно ще качиш някое и друго кг, но ще е в мазнина и задържана вода + ако си предразположен и нямаш добра устна хигиена/което важи за огромен процент хора/ някой и друг кариес...
Успех
Аз отдавна го спрях шоколада,ядох го общо около 2-3 седмици и това беше. Сега си хапвам на 2-3 седмици по 1
[quote author=“jdoe”]Абе за Рони, шоколад дали яде не знам, но набива Пържени картофи и бутчета като гладен :lol: , а пък за бял хляб с фъстъчено масло, не знам дали има в щатите билдер да не яде!
1-во Те толкова зобят,че 2-3 филии бял хляб няма да им повлиаят въобще...особено след трен,а фъстъченото масло,което ядат е без захар,консерванти,подсладители(вредните) и т.н.[All natural] така че...
За Рони не знам,
обаче на доста от ‘нормалните’ хора такова акне им избива от многото шоколад, че просто не е истина... :lol:
Kevin_Kostner, при теб как е, ягодите ще стават ли скоро за бране?? :lol: :lol: /майтап не стреляй :lol:/
02.01.07
16:24
Не съм забелязал шоколадът да ми влияе на пъпките
[quote author=“Kevin_Kostner”]Не съм забелязал шоколадът да ми влияе на пъпките
Бързи въглехидрати=засилване на акне
02.01.07
22:33
Може на теория да е така,но на практика В МОЯ случай не е.
02.01.07
22:54
Това си зависи от кожата (чувствителност, цвят и т.н.)
И от хормоналните нива.
И аз никога не съм имал акне през живота си, независимо в какво количество съм ял шоколади и друго сладко ;)
[quote author=“tpd”][quote author=“Kevin_Kostner”]Не съм забелязал шоколадът да ми влияе на пъпките
Бързи въглехидрати=засилване на акнеА тази зависимост честно казано не знам как я изведе.
03.01.07
11:03
а за да не отварям нова тема , добре ли е преди трен да хапвам мед , или само след трен ? :roll:
Питай butthead, той може да ти препоръча мусака преди тренировка, разбира ги нещата с пред и след тренировъчното хранене.
П.С. butthead след като пост-ваш идиотски постове очаквай и идиотски отговори към тях.
03.01.07
12:20
Само след
03.01.07
15:56
И аз се чудя колегата откъде измъдри тази зависимост и също така защо си мисли,че всичко хора са с еднакъв праг на чувствителност на кожата и еднакво реагират на шоколад
И от хормоналните нива.
И аз никога не съм имал акне през живота си, независимо в какво количество съм ял шоколади и друго сладко ;)
[quote author=“tpd”][quote author=“Kevin_Kostner”]Не съм забелязал шоколадът да ми влияе на пъпките
Бързи въглехидрати=засилване на акнеА тази зависимост честно казано не знам как я изведе.
Ами просто: Прост въглехидрат=инсулин /анаболен хормон/. Предизвиква се изменяне на нивата на някои хормони. Включително и това на тестостерона, което е свързано с маса процеси. За пример променят се нивата на ензима 5 alpha rеductase, който директно е свързан с производството на sebum /секреция от мастните жлези/= акне и т.н.
И друго нещо индиректно което пропуснаме, огромна част от бавните въглехидрати на пазара са с включени към тях бонус: консерванти, синтетични аромати, цветове и т.н. и т.н. екстри, които влияят яко на всичко...
Според мен вместо 100 г шоколад, удари 100г ориз. Или ако си на зор и 100 ракия ще свършат работа...
Айде наздраве! :D