19.12.06
15:28
Здравейте,
сигурно задавам един от най-честите въпроси но нали все пак фитнеса си е в някаква степен по-индивидуален като занимания и затова поставям въпроса си.
Преди седмица си взех лежанка, лост и тежести за вкъщи. Това което ме интересува е с каква програма да започна и съответно да продължа от там нататък, като засегнем и начина на хранене разбира се.
Към момента съм 106кг и желанието ми е да сваля 15-20кг. и да оформя горната част на тялото си, като разбира се не си поставям срокове за постигане на целите. Преди около 3год. интензивно тренирах, но от момента, в който спрях да тренирам и отново качих килограми.
Какви упражнения да правя?
П.С. Забравих да спомена, че си взех и L-карнитин (30 таблетки по 1000мг.) Как да го взимам? 30мин. преди тренировка?
Ако пропускам нещо ме подсетете :wink:
Здрасти. Аз имах същия проблем. От собствен опит разбрах, че само с тежести не се отслабва, или поне не толкова осезаемо. Миналата година ходех на фитнес 3 пъти седмично и тренирах предимно с тежести, но с малки тежести и правех доста интензивна тренировка. Резултат имаше, не не отговаряше на положените усилия. През лятото започнах да тичам и след това превех кофички, лицеви опори и коремни преси. Забелязах напредък, но пак недостатъчен. Разпитах тук-там и хората ме светнаха, че “майката” му е правилното хранене и аеробните (кардио) тренировки. Затова ти препоръчвам да си изготвиш подходяща диета (може да намериш в сайта) и повече (30-40 мин.) велоергометър, степер или тичане. Не игнорирай тренировката с тежести. Аз в момента тренирам по тази: http://www.bb-team.org/training/000162.php Увеличи броя храненията не количеството.
Относно Л-карнитина щом е 1000 mg. мисля, че се приема една таблетка 20-30 мин. преди кардио, което аз правя след тежестите. Някои препоръчват и една преди лягане.
Изброеното по-горе поне засега при мен върши работа. Не претендирам, че много разбирам. Просто споделям.
Ако го искаш, няма как да не стане. Успех
20.12.06
16:27
А нещо за храненето?
За храненето:Има много предложения с рецепти из форума.Аз лично ям пилешки гърди и бутчета, пуешко филе, яйца, млека, плодове и зеленчуци. Без пържено. Без тестени и захарни изделия. Закусвам овесени ядки с кисело мляко в 7 ч. След това в 10-10:30 две варени яйца или извара с чубрица. Обядвам сандвич две пълнозърнести препечени филии с пуешко филе, супа или пилешка пържола. В 3-3:30 кисело мляко и към 6-6;30 вечеря. След това никакво ядене. Ако все пак огладнея, изяждам две лъжици мед. Работата се получава, ама не за ден-два. На тренировките - по-леки тежести, повече повторения(аз правя по 13, някои упражнения по 10).След това яко въртене на велоергометъра. Нагласяш на леко натоварване яко въртене. Наблягам на колелото, защото тук някой ме посъветва, че с оглед на килограмите ми (95 кг. когато започнах) излишно си натоварвам ставите.