14.12.06
20:23
Здравейте.Тренирам от съвсем скоро и въпреки това мисля че имам извесни подобрения,но се появи проблем-лявата ми част изостава от дясната-бицепс,рамо,гръб,гърди.Старая се да правя повече упражнения със свободни тежести(в часност дъмбели);започвам с лявата ръка и.т.н,но въпреки това има разлика.Сигурно ще ми кажете че е рано за такива изводи,но мисля че е по-добре да се науча да тренирам правилно,отколкото после да поправям стари грешки.Благодаря ви предварително.
14.12.06
20:27
Значи не прави тази грешка да тренираш едната ръка или част на тялото повече от другата,защото не е правилно.Наблегни на свободните тежести и споко при всеки човек е така винаги едната ръка примерно е по-силна от другата—-така е кво да се праи.Значи първо се научи да правиш упр. като хората и не мисли че за примерно 2 месеца това ще стане,не е така.
bugatibugati, мисля, че не го разбра. Той каза, че започва с нея, т.е. колкото повторения направи с нея, толкова и с дясната.
В това има логика, ако ти помогне - няма и лошо. Но не вярвам да помгне, човекът не е огледален образ на едната си половина. Ако не вярваш хвани една своя снимка, хвани фотошоп и направи огледало през средата. Ще видиш как неестествено ще стои. Така че да не те притеснява лека разлика. Нормална е. 1-2 см на ръцете (зависи от размера им, колкото по-големи, толкова по-голяма разлика), лека разлика във формата и размера на гърдите и гърба, леко разминаване на плочките (ако се виждат)...все нормални неща. Да не те пристеснява! Образовай се, тренирай правилно, всичко идва с времето.
15.12.06
11:50
Нормално е едната ръка да ти с един или половин сантиметър по- малка или по -голама от другата .
Не при всички хора вървят еднакво при повечето винаги има малка разлика.
Така че не се притеснявай не е толкова фатално.
15.12.06
21:54
Ми аз съм десничар, пиша с дясна ръка и дясната ми е по-силна. На фитнеса правя опражнения със щанги, а иначе колкото направя с дъмбел с дясна, толкова и с лява! И въпреки това с дясна мога да сгъна бицепсово дъмбел(макар и трудно) с м=10кг а с лявата трудно го отделям от положението му ! Разликата е около 20% в полза на десницата ми. Почти всички хора са така. И при краката-аз ритам с десен крак и го чувствам много по-силен и удобен.
Добре всичко това ясно,но става въпрос за ясно видима разлика-най-вече при рамото и перката,дори и хората около мен забелязват!Какво да правя?
Така е бате лявата част на тялото е различна от дясната ..... Примерно ако пишеш с дясната десните бицепс , рамо и предмишница са ти по големи .... А лявите трицепс , перка и гърда са ти по големи ..... Тялото не може да ти е на 100% симетрично .... Такъв човек няма !