21.12.06
21:14
Кво е тва Казеин, каде се съдържа и за кво служи ?
21.12.06
21:21
Бавноусвоим протеин, взема се преди лягане. Към него е добавен най - често калций, за да се превърне в сухо вещество.
21.12.06
21:26
[quote author=“Kamberooo”]Кво е тва Казеин, каде се съдържа и за кво служи ?
1. Протеин е.
2. В млякото.
3. За градивен материал на мускулите.
Това е протеин, които се усвоява много бавно (до 5-7 часа). Взема се предимно преди лягане (може и като заместител на хранене), за да осигури постоянен, плавен приток на аминокиселини на тялото за дълъг период от време. От скъпите е.
Някой знае ли колко грама казеин се съдържат в 100мл. мляко. Разбрах че е скъп, някой знае ли колко е скъп.
21.12.06
21:52
[quote author=“Niki_1300”]Някой знае ли колко грама казеин се съдържат в 100мл. мляко. Разбрах че е скъп, някой знае ли колко е скъп.
1,5 - 3 грама средно.
Цени (без доставка): http://www.nutritiontarget.com/cart/index.php?target=categories&category_id=399
Питай и по магазините. Между 70-90 лева варира килото.
[quote author=“manson”][quote author=“Niki_1300”]Някой знае ли колко грама казеин се съдържат в 100мл. мляко. Разбрах че е скъп, някой знае ли колко е скъп.
1,5 - 3 грама средно.
Цени (без доставка): http://www.nutritiontarget.com/cart/index.php?target=categories&category_id=399
Демек колкото една суроватка...
21.12.06
22:12
[quote author=“djpetko”][quote author=“manson”][quote author=“Niki_1300”]Някой знае ли колко грама казеин се съдържат в 100мл. мляко. Разбрах че е скъп, някой знае ли колко е скъп.
1,5 - 3 грама средно.
Ебати суроватката .... ако говорим за pure isolate може да се каже, ама малко се поизхвърли тук :?
Аз ям 250 г извара преди лягане, има доста повече казеин от млякото и не тежи на корема през нощта.
Ето точно колко:
http://www.calorie-count.com/calories/item.php?item_id=1012&size=3
21.12.06
23:05
[quote author=“Louie”]Аз ям 250 г извара преди лягане, има доста повече казеин от млякото и не тежи на корема през нощта.
Струва ми се, че пресилваш леко, 250 грама извара на ядене и ти е леко на стомаха. :shock: :D :D
[quote author=“koisymazzz”][quote author=“Louie”]Аз ям 250 г извара преди лягане, има доста повече казеин от млякото и не тежи на корема през нощта.
Струва ми се, че пресилваш леко, 250 грама извара на ядене и ти е леко на стомаха. :shock: :D :D
Що бе може, ако е XXL човек :twisted:
Не пресилвам, напротив, от кисело или прясно мляко ми става по-тежко и на сутринта мехура ми е подут до пръсване.
А 250 грама извара са колкото една средно голяма чаша. Друг е въпросът, ако я ядеш като десерт за нещо друго - тогава по-добре не си лягай :o
Гледам поне 2-3 часа преди изварата да не съм ял друго. Не съм голям - 174 см, 71 кг.
22.12.06
03:18
Аз спокоино си хапвам 250гр извара с 120гр пълнозърнест хляб и един банан, но ям по бавно :wink:
[quote author=“manson”][quote author=“djpetko”][quote author=“manson”][quote author=“Niki_1300”]Някой знае ли колко грама казеин се съдържат в 100мл. мляко. Разбрах че е скъп, някой знае ли колко е скъп.
1,5 - 3 грама средно.
Ебати суроватката .... ако говорим за pure isolate може да се каже, ама малко се поизхвърли тук :?
Sry не видях,че си писал,че става дума за 1 кило :lol:
За съжаление обаче, въпреки тази извара, мисля че точно през нощта губя най-много.
250 г. извара всъщност нищо не са - около 20-30 гр протеин, колкото една доза суроватка, само че се усвояват за 4-6 часа. А аз спя доста повече, около 10 часа, и през втората половина на съня тялото ми кара на фотосинтеза :?
Мисля си дали да не започна да си правя накакъв бавноусвоим шейк, който да пия в средата на нощта. Например една голяма чаша пълномаслено мляко с половин доза суроватка, мисля че заедно ще докарат към 20 г протеин. Друг е въпросът дали ще се усвояват бавно като изварата :roll:
22.12.06
15:46
Хаха абе ти луд ли си бе...щял да си прави шейк за през нощта щото карал на фотосинтеза.Ей аман от маняци :wink: .Аз като цяла нощ нищо не зимам как раста?!
Айде, като че ли не сме всички маниаци тука... :wink: Още тази нощ ще го пробвам :twisted:
Louie, тея 250 г. ако са обезмаслена извара и ги ядеш само така ми се струва, че са много малко калории и на сутринта сигурно ти е вдлъбнат стомаха. Прибави мляко и малко протеин, да има повече мазнинка да се усвоява по-бавно.
Примерно:
1 коф. кисело мляко + 150 г извара + 1/2 д. протеин
или
1 коф. кисело мляко + 1 д. протеин + 1 л. ленено олио
И на мен ставането през нощта ми се струва излишен екстремизъм просто, защото си нарушаваш съня по някакъв начин.
Аз съм го пробвал и на сутринта се чувствах доста по-добре, ама тогава пиех Pro Gold(смех) с мляко и 1 л ленено олио за преди лягане.
Снощи, след обичайните 250 г извара си приготвих две чаши прясно млако - първата 4 часа след лягане, втората още 3 часа след това. На сътринта бях доста по-бодър от обикновено, даже го нямаше задължителния период от 15 мин, в който целият свят мие крив :)
10.03.07
18:37
А ако след тренировка се взима протеин - суроватка + казаин + Бцаа, креатин и глутамин, а преди лягане глутамин с казеин как е ? Като се има предвид, че вечерям между тренировката и лягането :)