21.12.06
14:18
Здравейте, искам да Ви помоля да ми сформирате тренировачна програма за домашни условия.Аз съм на 13 години и тежа 62-3кг. висок съм 174см. В нас имам необходимите условия за тренировки.Много ще съм Ви благодарен ако ми сформирате тренировачна програма! :)
[quote author=“tino”]Здравейте, искам да Ви помоля да ми сформирате тренировачна програма за домашни условия.Аз съм на 13 години и тежа 62-3кг. висок съм 174см. В нас имам необходимите условия за тренировки.Много ще съм Ви благодарен ако ми сформирате тренировачна програма! :)
Kaкво по-точно имаш
Гири,лост за набиране,лежанка,щанги ? :roll:
[quote author=“djpetko”][quote author=“tino”]Здравейте, искам да Ви помоля да ми сформирате тренировачна програма за домашни условия.Аз съм на 13 години и тежа 62-3кг. висок съм 174см. В нас имам необходимите условия за тренировки.Много ще съм Ви благодарен ако ми сформирате тренировачна програма! :)
Kaкво по-точно имаш
Гири :)
21.12.06
22:24
[quote author=“tino”][quote author=“djpetko”][quote author=“tino”]Здравейте, искам да Ви помоля да ми сформирате тренировачна програма за домашни условия.Аз съм на 13 години и тежа 62-3кг. висок съм 174см. В нас имам необходимите условия за тренировки.Много ще съм Ви благодарен ако ми сформирате тренировачна програма! :)
Kaкво по-точно имаш
Какво целиш да постигнеш с тези гири?
Я се хвани със спорт, на 13 нямаш занимания с железа и тежести. Развий координация, ловкост със спорт някакъв, той ще ти даде и издържливост...
За железа не са укрепнали ставите на тая възраст. Запиши се примерно на гимнастика ако искаш супер тяло ;)
22.12.06
03:33
[quote author=“marzipan”]Я се хвани със спорт, на 13 нямаш занимания с железа и тежести. Развий координация, ловкост със спорт някакъв, той ще ти даде и издържливост...
За железа не са укрепнали ставите на тая възраст. Запиши се примерно на гимнастика ако искаш супер тяло ;)
Фитнеса какво е бе колега,хамалска работа според тебе,пи4 хваЩаи се и тренираи от сега Ще видиш на 18 или 20 години как Ще изглеждаш.Бас хваЩам 4е в форума има колеги които са по4нали от тази възраст и са доволни.
Ами хамалска работа е, разбира се! Я се замисли за какво натоварване на ставите и сухожилията става дума! Говоря конкретно за тях, защото регенерират и привикват към натоварвания по-бавно от мускулите. Много по-бавно. А на 13 определено не са здрави. Не са никак много хората, започнали на тая възраст. А това, че на 20 са доволни, не значи, че на 40 ще бъдат. А като си на 40 имаш още 20 години активен живот. Тялото ти не е само за времето от 15тата до 30тата година.
Ама като гледам тенденцията май се оказва, че толкова малко са започнали толкова рано по простата причина, че не е имало условия. Докато сега навсякъде зали, и всичко живо вдига, тренира, расте... :roll:
22.12.06
07:59
[quote author=“marzipan”]Ами хамалска работа е, разбира се! Я се замисли за какво натоварване на ставите и сухожилията става дума! Говоря конкретно за тях, защото регенерират и привикват към натоварвания по-бавно от мускулите. Много по-бавно. А на 13 определено не са здрави. Не са никак много хората, започнали на тая възраст. А това, че на 20 са доволни, не значи, че на 40 ще бъдат. А като си на 40 имаш още 20 години активен живот. Тялото ти не е само за времето от 15тата до 30тата година.
Ама като гледам тенденцията май се оказва, че толкова малко са започнали толкова рано по простата причина, че не е имало условия. Докато сега навсякъде зали, и всичко живо вдига, тренира, расте... :roll:
Добре това да не би да озна4ава 4е като отиде в залата младежът трябва да прави клекове,мъртви тяги и тем подобни упражнения.Не се залъгваи 4е едно време като е нямало толкова зали в страната ни хората са по4нали да тренират по късно,познавам такива които са си отливали тежести и са си тренирали у тях.Сигурен съм 4е тука в форума има такива хора които са по4нали от много малки.А колкото до малкия хи4 да не му пука да се хваЩа в някоя зала и да 4ете пове4е :wink:
За какво?
Изобщо не се заблуждавай, доста спортове са по - вредни за ставите и сухожилията от фитнеса. Особено пък тая гимнастика, където всички движения са взривни и инерционни.
Колкото до натоварванията, единствено във фитнеса те могат да се регулират супер точно и според възможностите.
[quote author=“marzipan”]Ами хамалска работа е, разбира се! Я се замисли за какво натоварване на ставите и сухожилията става дума! Говоря конкретно за тях, защото регенерират и привикват към натоварвания по-бавно от мускулите. Много по-бавно. А на 13 определено не са здрави. Не са никак много хората, започнали на тая възраст. А това, че на 20 са доволни, не значи, че на 40 ще бъдат. А като си на 40 имаш още 20 години активен живот. Тялото ти не е само за времето от 15тата до 30тата година.
Хамалска работа е за едни, за други е наи-прекрасния спорт. А това дали на 40 ще си развалина зависи точно от теб си и от това дали приемаш спорта като хамалин или като изкуство. Тъи де, дали спорта ще е здравословен или всяка седмица ще си с контузия си зависи от теб! Много хора които мислят, че е нездравословен спорта и не може да се тренира с напредване на възраста, ги пращам при професор Добрев. Като гледам от студентски град си мини през НСА ама като влезнеш във залата му кажи” Проф. Добрев аз си мисля че вашия спорт е хамалски и не може да се тренира след определен период тренировки” и виж каква ще му е реакцията и реакцията на всички 50-60-70 годишни в залата... Има мн. хубаво интервю на саита със професора ако искаш му хвърли едно око....
А като човек тренирал 4 години гимнастика (това да се чете спортна гимнастика:)) искам да ти кажа, че гимнастиците (точно тия със красивите тела) тренират силово с тежести, по-често и повече от по -голямата част от форума. Бтв както Петко каза натоварването е огромно там! За това и почти всички гимнастици, които познавам, са се отказали поради контузии. А и не да го разочаровам ама на 13 да започва... че тои си е направо дърт за спортна гимнастика :oops: :lol:
[quote author=“tino”][quote author=“djpetko”][quote author=“tino”]Здравейте, искам да Ви помоля да ми сформирате тренировачна програма за домашни условия.Аз съм на 13 години и тежа 62-3кг. висок съм 174см. В нас имам необходимите условия за тренировки.Много ще съм Ви благодарен ако ми сформирате тренировачна програма! :)
Kaкво по-точно имаш
Еми само с гири трудно,да ти кажа...
Упражнения с гири : Кикбек,бицепсово вдигане,раменна преса,странично разтваряне,изнасяне на дъмбели пред тяло,вертолет с дъмбели
Но ти трябва поне лежанка за още...
А за спора: Аз съм почнал да тренирам от 10-11 годишен(сега съм на 20) и нямам абсолютно никакви проблеми със стави,сухожилия и т.н.
02.01.07
03:38
[quote author=“DJПетко”][quote author=“tino”][quote author=“djpetko”][quote author=“tino”]Здравейте, искам да Ви помоля да ми сформирате тренировачна програма за домашни условия.Аз съм на 13 години и тежа 62-3кг. висок съм 174см. В нас имам необходимите условия за тренировки.Много ще съм Ви благодарен ако ми сформирате тренировачна програма! :)
Kaкво по-точно имаш
Еми само с гири трудно,да ти кажа...
Упражнения с гири : Кикбек,бицепсово вдигане,раменна преса,странично разтваряне,изнасяне на дъмбели пред тяло,вертолет с дъмбели
Но ти трябва поне лежанка за още...
А за спора: Аз съм почнал да тренирам от 10-11 годишен(сега съм на 20) и нямам абсолютно никакви проблеми със стави,сухожилия и т.н.
И аз мисля че нишо няма да му има на ставите.. железа глупости голям праз, малко повече напрежение. Ако не се претоварва сичко ше си му е наред. Така че не виждам лошо момчето да почне от сега.