Мускулна треска

24.12.06
15:41

Значи имам един въпрос тренирам 4 месеца от начало когато започнах след всяка тренировка на другия ден осещах мускулна треска на мускула които бях тренирал но вече усещам мускулна треска само на гърдите и перките и много рядко на трицепса на каво се дължи това ?

24.12.06
15:56

Явно натоварваш добре само гърдите и перките. Прави по тежки упражнения за останалите мускулни групи и мускулната треска отново ще се появи  :twisted:

24.12.06
16:09

а проблемно ли е това че не усещам мускулна треска  :roll:

24.12.06
16:12

по принцип мускулната треска е знак за разтеж на мускулът. Това че не усещаш явно означава че си в застои. Как са работните килограми?? качваш ли или си с едни и същи? от колко време си на програмата си?

24.12.06
16:29

ами смених я на втория месец първата ми беше понедлник - гърди-4 серии 8 повторения в пирамида,трицепс-4 серии пирамида 8 повторения, корем;сряда - гръб-4-5 серии 8 повторения пирамида,бицепс-4 серии 8 повторения пирамида,корем;петък - рамо-3 серии 8 повторения пирамида,трапец-3 серии 8 повторения пирамида,корем,сега ми е понедлник - гърди-4 серии 8 повторения пирамида,бицепс-4 серии 8 повторения пирамида,корем;сряда - гръб-4-5 серии 8 повторения пирамида,трицепс-4 серии 8 повторения пирамида,корем;петък - рамо-3 серии 8 повторения пирамида трапец-3 серии 8 повторения пирамида,корем ако правя понедлник гърди гръб корем,сряда бицепс трицепс корем;петък рамо трапец корем по бързо ли ще качвам ?

24.12.06
18:49

[quote author=“someone```”]по принцип мускулната треска е знак за разтеж на мускулът. Това че не усещаш явно означава че си в застои. Как са работните килограми?? качваш ли или си с едни и същи? от колко време си на програмата си?

Тази пък глупост от къде я измъдри?

DU

24.12.06
19:07

[quote author=“G_UniTeD”][quote author=“someone```”]по принцип мускулната треска е знак за разтеж на мускулът. Това че не усещаш явно означава че си в застои. Как са работните килограми?? качваш ли или си с едни и същи? от колко време си на програмата си?

Тази пък глупост от къде я измъдри?

Аре да видими ти пък какво ще измъдриш

24.12.06
19:33

G_UniTeD според теб мускулната треска какво е??? До колкото съм че е в следствие от накъсването на мускулните нишки и заздравяването им по масивни и с повече сила. Няма да е лосхо да прочетеш нещичко по въпроса :wink:

DU

24.12.06
19:56

Обажда се неподготвено момчето

24.12.06
22:23

Аз ли се обаждам неподготвен?Мускулната треска не е знак за растеж на мускула,това е процес който се получава при натоварването на дадена мускулна група.Това че имаш мускулна треска не значи че мускула расте,по  тази логика колкото по силна е мускулната треска толкова повече расте мускула,така ли?Ама дай тогава да блъскаме всеки ден по 4-5 часа за да имаме по силна мускулна треска.А също така това че не те хваща мускулна треска не значи че си в застой,аз например от много време мускулна треска в бицепсите,трицепсите и раменете не съм имал,но те продължават да си растат ,защото резултата е налице.Друг пример давам-попитайте някои професионален културист от колко време не е имал мускулна треска,със сигурност няма да може да ви отговори на този въпрос,защото няма да си спомня.При ежедневно натоварване на дадена мускулна група,след време муск.треска почти не се усеща или в случай почти изчезва,но щом казвате че говоря глупости,питайте някои друг е в час на тези работи

24.12.06
22:23

Големи разбирачи станахте изведнъж :lol:

KO

24.12.06
23:03

Според мен мускулната треска се появява при липса на някой от нужните минерали или микроелементи на един организъм. Може да ви звучи странно, но откакто почнах да вземам цинк, забравих за чувството “мускулна треска”! :wink:

24.12.06
23:44

[quote author=“someone```”]G_UniTeD според теб мускулната треска какво е??? До колкото съм че е в следствие от накъсването на мускулните нишки и заздравяването им по масивни и с повече сила. Няма да е лосхо да прочетеш нещичко по въпроса :wink:

Ммммне и аз преди така си мислех , че мускулната треска е вид болка , в следствие на разкъсването на влакната. Е да ама не мускулната треска всъщност представлява СОК ,които се отделя при мускулното натоварване. В садържанието на този сок има някви си малки кристалчета , които те “боцкат” и за това усещаш болка.
Така мога да го обесня най-просто и така ми го обесниха най-просто  :oops:

25.12.06
15:51

Всички сте доста далече от истината... :lol:
Мускулната треска се получава при задържането на млечна киселина в самия мускул...за това се получава такава болка.
А самото задържане на тази млечна киселина предизвиква болка и е следствие от добро натоварване на дадената МГ.
При по-напреднали и редовно трениращи обикновено тя изчезва или пък става по-безболезнена.

25.12.06
23:29

Petko, мускулната треска всъщност представлява сок, ти не разбираш :wink: ..натурален сок, от боровинки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1