Мъртва тяга.

25.12.06
15:04

Когато правя мъртва тяга и на другия ден усещам лека болка в кръста когато го стегна.
На какво може да се дължи. Не е от техниката защото винаги когато я правя карам някой да ме гледа и казват че я правя както трябва.

25.12.06
18:01

Според мен е мускулна треска  :wink:

IC

25.12.06
18:02

- не правилна стойка
-непосилни килограми
-не правлни извършване на самото упр.
-не си го загрял добре

п.с използвай колан ако не използваш и загравяй добре кръста ...

25.12.06
18:36

Задължително използвам колан винаги.
Тягата я правя последна и преди нея правя 4x12хиперекспензии.
Стойката и техниката ми са със сигурност правилни.
Възможно ли е да е мускулна треска.

25.12.06
19:12

И аз имам същия проблем. Правя всичко провилно (Фитнес инструктура ме гледаше), но  пак ме боли кръста. :?

26.12.06
09:32

абсолютно е възможно да е мускулна треска

26.12.06
11:50

И при мен имаше подобно нещо, когато започнах да я правя..докато не посвикнах на натоварването, а и когато започна да вдигам килата. :)

26.12.06
12:58

и аз преди като се мъчех на 1-ци на другия ден неможех да стана от леглото ;)

Нормално е, ще премине.

B_

26.12.06
22:01

или имаш неква дискова херния ... тъпата мъртва тяга друго неможе да докара!!!! :evil:

26.12.06
22:42

Мускулна треска е.

27.12.06
00:18

Благодаря за отговорите.

30.12.06
09:12

[quote author=“Niki_1300”]Когато правя мъртва тяга и на другия ден усещам лека болка в кръста когато го стегна.
На какво може да се дължи. Не е от техниката защото винаги когато я правя карам някой да ме гледа и казват че я правя както трябва.

Сигурно за сефте си я праил .... Тва е мускулна треска не се плаши  :wink:

TH

30.12.06
11:50

[quote author=“TREVATA”][quote author=“Niki_1300”]Когато правя мъртва тяга и на другия ден усещам лека болка в кръста когато го стегна.

Сигурно за сефте си я праил .... Тва е мускулна треска не се плаши  :wink:

и аз като я правих първия път имах мускулна треска 3-4 дена ама вчера като я правих всичко е ок  :lol:

07.01.07
12:19

[quote author=“Niki_1300”]Задължително използвам колан винаги.
Тягата я правя последна и преди нея правя 4x12хиперекспензии.
Стойката и техниката ми са със сигурност правилни.
Възможно ли е да е мускулна треска.

използвай колан само за много тежки серии няма смисъл да си изнежваш кръста за тежести под 90 кг

JI

07.01.07
12:33

бе то тежестите ако са тежки аз примерно до 110 -120 кг не ползвам колан. Но зависи и от кръста колко е трениран тяга правя от много време и редовно кръста ми е мн здрав никога не ме е болял от тягата напротив помага ми и то много .

07.01.07
12:50

[quote author=“JiVk0”]бе то тежестите ако са тежки аз примерно до 110 -120 кг не ползвам колан. Но зависи и от кръста колко е трениран тяга правя от много време и редовно кръста ми е мн здрав никога не ме е болял от тягата напротив помага ми и то много .

И аз сам така ... Само на макс серията слагам колан и то и аз не знам защо ..... Кръста ми е като кран станал ....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1