Имате ли забележки

23.10.04
23:17

Така искам да ви питам правилна ли ми е програмата:
:arrow: Тренирам за маса
ВТОРНИК-1Бицепс-1-Концентрично с дъмбел—-3сер по 8 повт
                    2-Сгъване с щанга—————-3сер по 8 повт
                    3-Скотово с прав лост———-3ср по 8 повт
        2Трицепс-1-Сгъване на вертикален скрипец-3сер по 8 повт
                  2-Френско с ЕZ щанга————————3сер по 8 повт
                  3-С 2 ръце с дъмбел зад врат———3сер по 8 повт
(АКО мислите че за маса на ръцете трябва да права по повече серии или повторения ми кажете колко точно)

СРЯДА-Гърди-    1-С прав лост от лег—————————-3сер по 8 повт
                  2-С прав лост от 45градуса наклон—3сер по 8 повт
                  3-Флайс с дъмбели——————————-3сер по 8 повт

СЪБОТА-Гръб(тука въпроса ми е с колко повторения и колко серии да го тренирам за маса а не с кво упражнения щото упр ги знам
)

НЕДЕЛЯ -Рамо(Тука въпроса ми е същия-с колко серии и повторения да го тренирам)

Мисля че за такава програма не са ви нужни данните ми но все пак ще ги дам- 15г  180 см  70 кила  Тренирам от 4 месеца но не сериозно и с мнго прекъсвания.
Мерси предварително :)

03.11.04
15:42

Според мен не ти е правилна програмата. Първо- ръцете са ти в първия ден. Второ- крака не видях. Трето- за твоя стаж доста ми се вижда тренировката за ръце. и др. Обаче ако искаш с минимум корекции:
1. В деня за ръцете първо прави клекове с удобна, овладяна тежест, с повече повторения (15-20). 1-2-3 серии. След това си избери по едно упражнение, съответно за бицепс и трицепс. Можеш да го правиш и в повече серии.
2. Гръб - тяга, на принципа на клековете от ден1. Набирания- колкото можеш, а ако не можеш, на скрипеца, примерно 3 серии по 8.
3. Рамо - Повдигане на щанга от гърди или зад врат -3 по 8. Повдигане на дъмбели или преси на Арнолд 3-5 по 8.
Ми най-грубо - това е. Ако искаш други напътствия - питай.
Ако съм те обидил - извинявай, това си е мое мнение.
И накрая - не че няма и други десетки готини варианти за тренировка, ама нали казах - с минимум корекции.
Успех!! :)

И какво точно значение може да има точно кой ден? Все едно да кажеш - бе ние сме на една географска ширина, ама кофтито за слънцето при теб е, че ти си по отляво, отколкото аз :) Нали цикълът все някога се затваря?
Маса с двадесет клека...... Няма да се получи. С двадесет клека тренира приятелката ми, за да сваля. И сваля!
Тягата също се прави с тежести.
Изобщо това важи за основните упражнения. Масата е с пирамиди и с тежести, не повече от 10 повторения, аде, при клека може и 12, но после надолу.
Грешките аз ти ги виждам така:
Особено при маса не бива да започваш с изолиращите упражнения, а да свършваш с основните. Щанга и скот(той по - малко) са основни за бицепс; концентричното е изолиращо.
Френското е основно за трицепс.
Френско, скрипец и дъмбел са емен емен едно и също. Замени да кажем дъмбела с къчове(кикбек)
За гърбът - основен принцип: много и различно разположени мускули; би расъл и с повече упражнения, стига да акцентират на различен хват и ъгъл.
Примерно:
Тяга - 4 в пирамида
Набиранки - 3 серии
Пулдаун зад врат - 3 серии в пирамида
Мечка - три серии в пирамида.
Може и друго.

Рамото твърдо с 3 упражнения - за задно, предно и средно. Те са раменен мускул, но почти всеки си е отделен.
Както каза колегата, зад врат  -3 серии в пирамида
Разтваряне на дъмбели настрани - 3 серии, може без пирамида
дърпане на скрипец за рамо, като си с лице към него - 3 серии, не е лошо да е в пирамида.

Фундаментални грешки:
1.Няма крака. Дано не си контузен нещо, но без крака не е добре.
2. Рамото - в самостоятелен ден. Защо? То няма да изтрае 7 упражнения да кажем.
3. 3 - 4 дена почивка междъ гърдите и гърба??????????
4. Днес правиш бицепс - трицепс, утре гърди. Води до преумора и неефективна тренировка. Респ. днес правиш гръб, утре цял ден - рамо.
Добави краката. Увеличи почивките около основните мускулни групи, но не ги прави по една седмица. И блъскай яко в пирамиди. Това е. Успех.

03.11.04
21:46

Абе на практика има значение кога тренира ръцете, защото ако ръцете му (трицепса) са изтощени, няма как на другия ден да тренира ефективно за гърди. С много повторения не се сваля. Тягата обаче аз лично бих я правил с по - малко повторения, там не е толкова лесно да се спазва перфектна техника при много повторения. Като основно упражнение за трицепса бих сложил вдигането от лег с тесен хват или кофичките, а пресите и дърпането (или набирането) зад врат бих ги забранил със закон ако можех. И между другото, ако тренирате за маса (особено ако сте начинаещи) не е необходимо да се правят упражнения за всички мускулни групи и при това под различни ъгли, така че по - добре да не се увлича по много упражнения, а да наблегне върху основните за големите мускулни групи.

05.11.04
09:49

Абе Дзвер,  и си прав, и не си, ама няма значение, грешката си е моя (не змам що се объках, ама реших, че пича си тренира вкъщи).

Аре, и успех на всички! :wink:

За почивките определено има значение, Имах предвид, че няма проблем, че седмичната му програма започва с бицепс, а не примерно с крака, защото така или иначе става цикъл и нещата се завъртат. А за почивките няма спор; даже по - горе съм му го писал. Но при 4 дневен сплит все ще има два дни с последователни тренировки; по - добре да са крака и ръце, отколкото гърди и гръб примерно.

06.11.04
19:43

според мен във вторник доста мешиш бицепса и трицепса,къде изведнъж правиш и скрипец и дигане на гири от полулег - защо правип и гръб и рамо..Като цяло,доста претоварено при ръцете,внимавай да не получиш сериозни травми,фитнесът не е нещо,което ще даде голям ефект от първите месеци.

06.11.04
23:15

Можеш да вмъкнеш концентричното м/у сгъването от стоеж и скота

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1