За тягата

27.12.06
11:43

С един приятел спорехме как е по-добре да се прави тяга,с повече кила и като се спуска да се удря в земята или с по-малко кила да се спира на 1-2 см от пода и да се вдига?Как е по-правилни и най вече безопастно? :roll:

27.12.06
12:40

Второто

27.12.06
13:13

Първото.

27.12.06
16:26

Третото. :lol:
Иначе и аз съм за първото

FI

27.12.06
16:29

щангата никога не се удря в земята щото се губи баланс и ти бега напред-назад и е възможна контузия.а килата трябва да са максимални(не непосилни!)

28.12.06
00:24

Гледах един от филмите на Рони Колман и там я удряше в земята.

28.12.06
00:26

1 и 2

28.12.06
09:00

пълна амплитуда (демект 1)

28.12.06
15:12

[quote author=“FIREBLADE”]....а килата трябва да са максимални(не непосилни!)

Имах друго в предвид,понеже като се удря шангата в земята мога да слагам повече кила,защото ми е по лесно,като я спирам 1-2 см преди земята е доста по-трудно и затова го правя с по-малко кила :wink:
Като гледам има доста раздвоявания,та тогава да питам кой е по-безопасния начин ? :roll:

Ако си спомням правилно, идеята на това “спиране” 1-2 см преди пода е мускулатурата да бъде постоянно под напрежение. Като се замисля как я изпълнявам, едва ли ще мога да уцеля къде са тези 1-2 см. :) Гледам да докосне пода и отново вдигам нагоре, защото ако я оставя за по-дълго, ще трябва пак да я “отлепвам” от земята, което ми е най-трудното в началото на серията.

А кое е по-безопасно не знам, все пак има значение каква цялостна техника имаш.

FZ

28.12.06
17:27

Аз съм за първият вариант.  :wink:

28.12.06
17:30

Аз в момента правя вторият вариант заради дисковете са прекалено малки и трябва да се наведа доста и затова я задържам ина4е и аз съм за  първият вариант

28.12.06
18:17

[quote author=“Niki_1300”]Гледах един от филмите на Рони Колман и там я удряше в земята.

Ти не го гледай Рони. Забелязвал съм, че той си позволява драстични отколнения от правилната техника на упражненията. Както и повечето като него :D

28.12.06
22:32

Щангата трябва да докосва земята. Да се удря в пода обаче не е много правилно и може да се брои за чийтинг. Аз понякога я удрям, това наистина улеснява следващото повторение. Обаче най - чистото изпълнение е да я оставите на земята за секунда - две и после да започнете следващото повторение.

28.12.06
23:28

Не забравяй, че важният си ТИ, а не щангата ...
Когато контролирано пускаш щангата и се стремиш да спре на сантиметър над пода или да докосне пода натоварваш мускулната група отново, а не само при повдигането. Това е добре защото означава по-голямо натоварване, но когато тежеста стане прекалено голяма това може да ти изиграе кофти номер, щангата да те извади от равновесие и да си навлечеш кунтузия на кръста.
Внимавай с техниката и килцата и решавай според килата и собствените си възможности как ще го правиш.

И наистина внимавай и се концентрирай когато правиш това упражнение и не подценявай НИКОГА щангата.
Аз лично си патя точно от това упражнение... прекалено многото килограми на щангата ме извадиха от равнонесие когато пусках тежеста и вместо да я пусна да се удари в пода аз се опитах да я спра и това ми коства доста болка, 2 месеца извън залата и всичко останало включено в куверта.

Успех, умната и сам решавай кога да спираш и кога да пускаш щангата.

29.12.06
10:40

Не я удрям, но по принцип я ‘спирам’ малко преди пода.
Така или иначе, гледам да я спускам бавно, като колкото е по-надолу щангат - толкова повече забавям движението, така че...само в последната серия от изнемогване, мога да я пусна по-бързичко... :)

РО

29.12.06
12:02

[quote author=“SpUd3r”]С един приятел спорехме как е по-добре да се прави тяга,с повече кила и като се спуска да се удря в земята или с по-малко кила да се спира на 1-2 см от пода и да се вдига?Как е по-правилни и най вече безопастно? :roll:

Трябва да чукне пода .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1