26.12.06
16:00
Тренирам от 3 месеца някъде и са ми казали, че на начинаещите ръцете растат много бързо първите 4-5 месеца. Ръката ми порасна едва 1-1.5см.Казаха ми, че в началото големината на ръката ми можела да се вдигне с 4-5см и нататък вече растяла по трудно. Въпросът ми е дали трябва да правя упражненията за различните части на ръцете в един и същи ден, защото така растели повече (ми казаха), дали е от храната нещо - трябва ли да ям много яйца, картофи и въобще някаква диета да имам, и дали не е от самия ген ?
Благодаря
може да е от ген, може от храна, може от трениовките, може да е от всичките неща.
хубаво е да имаш някакъв хранителен режим. 1,5 см за 3 месеца не е малко.4-5 см са малко изсилени ако говорим за чист мускул.не е задължително ръцете да ги правиш в един ден.няма да е лошо да дадеш още малко инфо за себе си - ръст, килограми, години
16 години и 6 месеца
висок съм 175см
тежа 62 кг
за хранителния режим - аз въобще не знам какво трябва да ям
имам бегла представа да ям продукти в които няма много мазнини и такива работи
ако можете да ми обясните и към какво да се стремя - продукти с висока енергия, въглехидрати,мазнини и др.
всякаква обща информация би ми била полезна
26.12.06
17:38
То си зависи и от метода ти.Зависи от тежестта която дигаш и повторенията в серия.Щом искаш разтеж би трябвало да вдигаш точно толкова кг, с колкото можеш да направиш 3 серии по 10 повторения.Ако имаш примерно 5кг дъмбели и ги вдигаш по 40 50 пъти в 5 6 серии, ти просто правиш релеф и не може да си помисляш дори за разтеж.Яж повечко.Щом сега почваш според мен можеш да си позволиш да тренираш през ден.Успех
За 4-5 сма на ръцете трябва да качиш поне 10 кг (мускулна маса, не мазно на талията). Ти колко кила качи за тези месеци?
26.12.06
19:00
[quote author=“chaika”]има няма 5
каква храна е за предпочитане за да качвам ?
МЕСО!!!Телешко,Пилешко,Свинско яж от всичко по много :D
и въглехидратите не забравяй, но внимавай откъде си ги набавяш.освен на месото, яйцата, млечните продукти наблегни на ориз, картофи(не пържени), зеленчуци.като ти гледам данните не се омазняваш лесно.яж по поне 4-5 пъти на ден, но не по много.има си цял раздел за хранене - чети.
тренировките - ползвай тежести с които можеш да направиш 8-10 мах чисти повторения.старай се да правиш упражнения със свободни тежести - щанги и дъмбели.избягвай машините или прави най-много едно от упражненията си на тях.не се изсилвай с много серии и брой упражнения - мисля, че 3х3х8-10 ще е добре за теб
27.12.06
15:05
[quote author=“chaika”]Тренирам от 3 месеца някъде и са ми казали, че на начинаещите ръцете растат много бързо първите 4-5 месеца. Ръката ми порасна едва 1-1.5см.Казаха ми, че в началото големината на ръката ми можела да се вдигне с 4-5см и нататък вече растяла по трудно. Въпросът ми е дали трябва да правя упражненията за различните части на ръцете в един и същи ден, защото така растели повече (ми казаха), дали е от храната нещо - трябва ли да ям много яйца, картофи и въобще някаква диета да имам, и дали не е от самия ген ?
Благодаря
добре си качил ти какво искаш за 3 месеца :lol: