27.12.06
14:51
Аз сам на 15 години,1.80 висок и 65килограма.Ходя ве4е месец на фитнес като тренирах големи мускулни групи по 2 уперажнения и малките по 1.Сега запо4нах по нова програма:
парви ден:гарди и трицепс
1.1лежанка-3х10
1.2полулег с думбели-3х8
1.3незнам то4ното наименожание на тожа упр.(от лег с 2 думбела пускам настрани рацете и след това сабирам рацете вдигаики ги нагоре-мисля 4е бе6е за ван6на 4асат на гардите)
2.1вертикален скрипец-3х10-15 за трицепс
2.2френско вдигане с 6танга-3х10
2.3вдигане на думбел над глава с 2 раце-3х10
втори ден-поп4ивка
терти ден-бицепс и граб(правя парво бицепс за6тото е изостава6та мускулна група)
1.1прав с лост-3х10
1.2вдигам думбел като сам потприал раката на една стойка незнам и на това то4ното име-3х10
1.3с лакат потприан на крак вдигам думбел(в седнало полойение сам)-3х10
1.4вдигане на дамбел са брахиалис(4укове)-3х10
2.1вертикален скрипец-3х10 (за6тото не мога набиране)
2.2хоризонтален скрипец-3х10
2.3пак на вертикален само 4е бутам лоста които сам хванал надолу-за перки
4етварти ден-по4ивка
пети ден-крака и рамо-тука се надявам някой опитен да ми предложи вариант за тренировка
Корем-няма го в програмата за6тото го правя в ка6ти.Става ли така и по колко пати седми4но да го правя?упражнението ми е-на раба на леглото заставам и си вдигам тялото заедно с краката.
Ако ми е нужно да наддавам килограми ми кажете какви храни триабва да приемам>Изжиняваите за далгия пост :oops: и предварително благодаря за отговорите.Са6то и за правописните гре6ки-не сам свикнал да пи6а на кирилица
Много тежка...с тоя стаж, по-добре се ориентирай към
гръди-бицепс, гръб-трицепс, рамо-крака ..
или направо на тренировка на цялото тяло.
3 упр за трицепс след гърди са много
За гръб..въобще не ми харесва - използвай повече свободни тежести - гребане с щанга, дъмбел и т.н., иначе след бицепс..хич не ми звучи добре да правиш трицепс.
Погледни на сайта, има готови програми. :)
Например тази -> http://www.bb-team.org/training/000157.php
27.12.06
15:59
Мерси за отговора.Относно това 4е е тежка-аз ве4е направих парвия ден и имах след него 1 ден мускулна треска ма не ми бе6е трудно да я изпалня.6е може6 ли да ми каже6 какви по то4но упражнения сас свободни тежести да правя и ако моце6 да ми даде6 линк кам снимки за тях или не6то такова.А правя гарди и трицепс заедно за6тото ми казаха 4е лежанката напрягала някакав процент трицепса и така поже4е 6е го напомпам ако ги правя заедно тях двете.А за килограмите ми трябва ли сега да наддавам или да из4акам 1-2 годуини 6от се пак сам на 15?
А ако програмата е тежкавазможно ли е да спре растежа на мускулите?Ако се претоварвам или не6то такова макар 4е аз не усе6тамкои знае какво натоварване?
Петко К - не пускай поредни мнения, имаш бутон Edit. Пиши по - грамотно и не замествай букви с цифри.
Ами на този сайт: http://bb-team.org/
ги има упражненията със снимки, обяснения на техника и т.н.
/ има и готови програми/
Гърди и трицепс - да, когато правиш гърди, натоварваш и трицепсите, но като им пернеш три упр. след това, най-вероятно ще ги претренираш.
Програма от рода на гръди/трицепс, гръб/бицепс е за хора с доста повечко стаж. :)
Не, че няма да работи при теб, ама..остави я за по-нататък.
За наддаване на килограми - не виждам, какъв е проблема да наддаваш, при положение, че така или иначе ЩЕ наддаваш, все пак сега растеж. :)
За гръб ти препоръчвам, поне в тоя състав съм ги пробвал - набирания/горен скрипец/, гребане с дъмбел и/или щанга и тяга евентуално. :)
27.12.06
16:29
Извинявай ама за последно те питам да променям ли програмата или мога да си продалжа с нея?И о6те 1 жапрос - мога ли да заменя муртвата тяга с друго упражнение за на4ало и по колко серии и повторения да правя упражненията за граб?тази програма-с може би по-голямо натоварванв няма ли да развие мускулите по-барзо?
Мерси пак!!!
Според мен е по-добре да я промениш или направо да я замениш с някоя от готовите.
Можеш да правиш ..хиперекстензии или “Good morning” за да ти посвикне кръста. :)
Серии, повторения и т.н. - 3х8 си е екстра.
По-голямо натоварване? - ако претренираш, само си се морил напразно.
Погледни все пак, програмите в сайта. :)