28.12.06
23:22
здравейте...вече започвам период за маса и се надявам тази година да подходя правилно (21г 83кг 180см, стаж почти 2г.) допитах се до инструктор за сплит и той ми препоръча:
1 ден - гърди, бицепс
2 ден - гръб
3 ден - почивка
4 ден - рамо,трицепс,предмишница (предмишница въобще не ми каза, аз го питах и той я сложи тук)
5 ден - крака
става ли според вас програмата, аз мисля че гръб и крака самостоятелно е добре, но все пак тук има доста по-опитни от мен
Вторият ми въпрос е за тънкостите при период за мускулна маса: продължителност (колко месеца);по колко серии да правя за отделна МГ (например инструктора ми каза 12 серии за бицепс),за упражненията горе долу имам представа,но и съвет за това няма да ми е излишен; почивка между сериите;някакви други тънкости ако има.
Питам доста изчерпателно, защото миналата година качих предимно мазнини, бавен ми е метаболизма и тоя ориз...
Добавки...мога да си позволя някакъв креатин и суроватъчен протеин.
Мерси много (мога да питам и инструктора си, но няма да ми обърне такова внимание)
28.12.06
23:27
Сплита е добре. Движи се между 6-8-10 повторения. За големите МГ по 4 упражнения, за малките по 3. Почивката между сериите да е около минута, а между упражненията - 2-3. Почивай доста - сън. Храни се добре - по 5-6 пъти на ден в малки количества. Общо взето традиционни неща. Чети във форума и сайта - има какво да научиш.
29.12.06
00:08
мерси за тази информация, но рамо, трицепс и предмишница не съм тренирал досега.Някой може ли по-подробно да ми нареди упрайненията в този ден.Също така трапеца в деня за гръб ли остава(и колко упр за трапес)
29.12.06
00:32
Аз в момента тренирам така. Правя трапеца пак там с рамото и трицепса. Ето как по - точно - раменни преси зад врат, разтваряне встрани от седеж, разтваряне напред с дъмбели, повдигане раменете с дъмбели(ето това ти е за трапец), френско, френско с тежък дъмбел прав, скрипец.