Тренировка за гръб +/- мъртва тяга

PU

04.11.04
21:38

Значи, прочетох аз за мъртвата тяга, изпробвах я извън тренировка и направо ми пареше гърба после. Обаче да попитам - къде трябва да я вкарам - при тренировката за кръб или за крака (говоря за обикновената мъртва тяга). Тренировката ми за гръб е: Набирания с хват с ширина на раменете, гребане с щанги, след това долен скрипец седнал и накрая едно много специфично упражнение, при което прав, от горен скрипец с изправени ръце придърпвам дръжката към таза си. Питам, защото гърбът ми и въобще гръдния кош ми е малко изостанал. Правя дихателен пуловър при всяка тренировка, обаще просто не мога да се “разширя” изобщо. Така че помогнете и ако можете да кажете още някое упражнение, което ще ми разшири гръдния кош, ще му бъда много благодарен...

05.11.04
09:25

Здравей! Къде да сложиш тягата, зависи от цялостната ти рограма, и от физиологичните ти особености. Ако си напишеш програмата, може би ще мога да ти дам някои идеи. Защото така, ако те посъветвам нещо, мога да те излъжа без да искам.

Поздрави! :)

PU

05.11.04
11:20

Тридневен сплит:
Пон гърди, бицепс
сряда гръб трицепс
петък рамо трапец прасец
това е
на 16 съм, тежа 73 кг висок съм 182.

Мъртвата тяга е за гърба. Вмъкване на краката има, но е слабо. Почти няма спор, че при сплит мястото й е при гръбните упражнения .Тя е основно упражнение, както и гребането, прави я по възможност.
Но следва да отбележа ,че като пето упражнение ще ти дойде в повече.
Бих препоръчал да комбинираш пулоувъра с клек в суперсерии по 12 повторения за растеж на гръдния кош.
Струва ми се, че имаш не толкова лоша система за гърба. Винаги има какво да се каже, но почти няма пренебрегнати части, особено след тягата. Може би е добре да увеличиш интензитета на тренировката си(тежестите). Следиш ли си добре дишането по време на сериите? Лично мое мнение е, че голяма част от разширението на гръдния кош идва от уголемяването на белия дроб.

06.11.04
19:34

както D3BEP спомена е много важно да си следиш дишането по време на сериите,тъй като гръдния кош трябва да се пълни с кръв за да се разшири,именно за това,най-добре е да правиш над 7-8 повторения за да може да се напълни добре със кръв,иначе ефектът ще е минимален.
Също така,те съветвам да правиш опъване на вертикален скрипец зад врата и вдигане на щанга зад врат за гръб.

07.11.04
00:58

Разширяването идва от разтягането на връзките, и както спомена Дзвер евентуално от уголемяването на белия дроб вследствие на усиленото дишане. Напомпването с кръв няма нищо общо. С кръв може да напомпиш мускулите, но не и самия гръден кош. А вдигането и бутането зад врат са неестествени и опасни движения и не ги препоръчвам на никой. Пазете си ставите!

07.11.04
01:03

че е опасно,опасно е но е и доста ефикасно,не съм го задължил да го прави просто го изброявам като упражнение,всеки си знае възможностите.

07.11.04
11:51

Как се прави вдигане на щанга зад врат за гръб ?  :shock: ?

07.11.04
12:37

явно е за рам0 8)

08.11.04
10:53

Ммм да, тягата определено си е упражнение за гръб. Що не побваш да да обединиш в един ден тренировката за гръб+тяга, рамото и трапеца, като все пак намалиш с 1-2 упражненията за гръб (е, ако имаш нужда де). Мисля, че яко може да се получи.
Поздрави и блъскай здраво! :D

10.11.04
20:39

Тягата е според мен най-доброто упражнение за гръб.А що се отнася до гръдниа кош прави пуловер заедно с гърба и краката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1