27.12.06
20:46
Аз сам 17 год 184 висок 78кг 39рака(студена) 108 градна(без кофа и въздух) 88 талия 92 ханш вдигам за серии по 8 на лег 80 за бицепс 45(прав) 35 френско 75 на скрипец за граб 110 мъртва тяга ата вапроса ми е какво да правя , за да могат трицепса и гарбът ми да стигнат гардите и бицепса и да питам дали стават две примерни програми за трицепс и граб при полужение че гарба го правя с трапец а трицепса с бицепса
Гръб: // Трицепс:
Мъртва тяга 4серии // Френско от лег 4серии
Набиранки отпред 3серии // Т.хват лег 3серии
Г.Скрипец отзат 3 серии // Френско седеж 3серии
Д.Скрипец 3серии // скрипец за трицепс 2серии
за мене Ширината на гарба е по важна от Платността защото гарбат ми е сравнително мускулест
27.12.06
20:53
трябва и литературата да ти стане важна, че с тоя правопис и тия матури .... :lol:
27.12.06
22:13
Смени мускулни те групи по4ни с неЩо съвсем разли4но размени дните ,може да има ефект.НеЩо не те разбирам накрая пишеш доста сложно накрая и объркано :roll:
ИНТЕРЕСНО ТАЯ ТРЕНИЛОВКА,която си дал, да не е на суперсерии че ще умра от смях ако е :) другото интересно нещо е какво точно ти изостава на гърба...... аз лично мисля че талията ти е доста над нормата за твоите кг. а гърба и то без въздух мисля че си е ок ..... а и като постижения мисля че мъртвата ти е добре ....... бе с две думи мисля че талията е тази която сигурно те прави визуално по тесен в гърба :)
Тва не са суперсерии споко ,това са отделни програми за гръб и за трицепс и главния ми въпрос е дали с набиранки и горен скримец и с две различни френски в една трен може ли да се постигне нешто (тренирам гръб с трапец , а трицепс с бицепс) и ако може някой да ми напише примерна тренирожка за суперсерии за гръб и гърди искам да пробвам :) Мерси предварително!
Ако нещо не работи смени го
Само не разбрах дали гърбът и трицепсът ти изостават от самото начало или в момента са в застой?
За гръб аз лично правя серии по схемата 12/10/8/6/6 или 12/10/8/8/6 като на всяка сериия качвам килограмите - това е за скрепците, като го правя първо на вертикален скрипец - широк хват, после на хоризонтален скрипец и накрая отново на вертикален самоче тесен хват. Ако искаш включи и тяга но идеята е да правиш нещо различно от това на което мускула е свикнал.
За трицепс-а защо не пробваш когато правиш френското от лег , след като приключиш серията без да пускаш лоста да го вдигнеш над теб и да направиш и серията тесен хват от лег (да станат едно цяло упражнение). Отностно скрипеца за трицепс опитай и там серии с повишаване на килограмите - да се получи пирамида.
Поне при мен тази комбинация работи безотказно, но всеки е различен ... опитай
Успех
така като гледам, просто ти е такъв гена..
имаш широка талия (оцвена ако не е мазна!!) и си висок. широк гръб ще направиш като качиш маса. програмата за гръб ти е ок, но аз бих ти предложил и този вариант: 4 серии набиране с широк хват пред гърди, тяга 1 вработваша и 3 работни серии, гребане със щанга - 3 серии и накрая 2 сериики лодка ;). а за трицепс аз повече от 9 серии неправя!! разбира се зависи и с каква интензивност тренираш! ако искаш да акцентираш на нещо го слагаш в деня след почивката, гърбът- сам в тренировка, трицепсите - естествено не сами :))), може с бицепсите заедно или в зависимост от сплита. започваш с базовите упажнения - тесен хват, после френско и скрипеца накрая. тренирай тежко и се възстановявай добре - най- важното!!
Ок ште сменя малко програмата пак ся ми се контузи малко дясното рамо не мога да правя набиранки и упражнения за рамо да пробвам ли следната програма без скрипци - мразя ги :
Мъртва тяга 4
Чукчета 3
Мечка 3
Гребане с дамбел 3
или:
Мъртва 4
Чукчета 3
Гребане с дъмбел 3
Пулуобър 3
Тия програми стават ли?С чукчета и мечка в един ден ште се пренатоваря ли ?
29.12.06
17:44
някой ще обясни ли каква е разликата между мечки и чукчета?
Чукчета - гребане с щанга.
Мечка - гребане с Т - щанга (с едностранно натоварен лост)
02.01.07
03:53
[quote author=“TREVATA”]xelfer
Как искаш от 2 упражнения да ти ръсте гърба ?
Хах... :D той не прави 2 упражнения бе братле, просто отгоре питаха за разликата м/у чукове и мечка :)