Загубената сила!

03.01.07
16:56

Сигурно на всички ви се е случвало да стигнете мечтаните килограми (от лег, клек и т.н.) и тъкмо когато се мислите, че вече са ви улегнали и можете да правите повече от единица с тях се оказва , че не можете да ги дигнете ако ще - кво ще! Сега въпроса ми е какво да правя ? Ще можете ли да ми дадете някакъв цикъл за сила, но да не  е трибойски и към какво трябва да се орентирам за повече сила - към повече повторения с по-малки тежести или по-малко повторения с по-тежки тежести  и пирамиди?

03.01.07
17:25

В момента съм в почивка за 3 седмици от фитнеса и съм сигорен че като отида ще съм загубил ДОСТА сила ...Това ми се е случвало 3-4 пъти и се справям със това като взимам креатин и първите 2 седмици правя със повече колограми по-малко повторения. Например от лег със 100кг ги правиш нормално 8-10 повторения ... то се опитаи със 120 макар и 6 повторения това е моя вариянт и действа (и това не само за лег а за всички МГ)

03.01.07
19:13

Малко повторения с повече килограми, но викаи някои да ти помага ако трябва не се изсилваи :!:

03.01.07
20:13

[quote author=“power_hammer”]Сигурно на всички ви се е случвало да стигнете мечтаните килограми (от лег, клек и т.н.) и тъкмо когато се мислите, че вече са ви улегнали и можете да правите повече от единица с тях се оказва , че не можете да ги дигнете ако ще - кво ще! Сега въпроса ми е какво да правя ? Ще можете ли да ми дадете някакъв цикъл за сила, но да не  е трибойски и към какво трябва да се орентирам за повече сила - към повече повторения с по-малки тежести или по-малко повторения с по-тежки тежести  и пирамиди?

Колко време си на един и същи макс? Накакви добавки взимаш ли?

Иначе виж трибойските практики и си ги адаптирай към това което искаш. Но гледай да си сигурен в това което правиш, че конрузиите при трен. за сила... има не е като да няма.:wink:

FI

03.01.07
20:26

негативни повторения, откази. при мене тея работат най-добре. и единици разбира се

03.01.07
23:40

Ами нормално... Трябва да стресираш мускула с нещо ново ,непознат стрес за да продължи да расте (съответно и силата трябва да се покачи)

04.01.07
10:11

парави например по 3-4 серии на упраьнение, повторения - 2/4/6/8 ...
Така за 2седмици наи мн ще вазвърнеш мечтаните кг ;)

04.01.07
12:27

еми за сила...
правиш само двойки - това е 1 вариан
или  1 седмица четворки 2 сед. - тройки  3 сед. - двойки  4сед - единици

а пък ако искаш да качваш сила трябва да тренираш като трибоец - понеже тяхната цел е силата , а ти това търсиш сега :)

важното е като правиш за сила да не прекаляваш с единиците .. поне при повечето хора е така , от прекалено често правене на единици пада силата

04.01.07
22:56

и тъкмо когато се мислите, че вече са ви улегнали и можете да правите повече от единица с тях се оказва , че не можете да ги дигнете ако ще - кво ще! Сега въпроса ми е какво да правя ?

Типично претрениране.
Когато правиш максове няколко седмици поред след 5-тата силата започва да пада. После пак се връща и евентуално вървиш нагоре.
Или си намали тежестите за известно време -4-6седмици, или се мъчи да преодолееш по-бързо дупката.
Генерално си задай въпроса :Трибоец ли ще ставаш или Не?
Защото, ако няма да ставаш трибоец - максимуми не ти трябват. Мускула не расте от максимуми, а травмите са ти гарантирани.
Знам че ти се иска да кажеш - бутнах 150 лег, но това няма да впечатли много хора, а цената за тези 150 може да е висока и после да ти е кофти, че си я платил.

06.01.07
15:31

[quote author=“mitaka101”]

и тъкмо когато се мислите, че вече са ви улегнали и можете да правите повече от единица с тях се оказва , че не можете да ги дигнете ако ще - кво ще! Сега въпроса ми е какво да правя ?

Типично претрениране.
Когато правиш максове няколко седмици поред след 5-тата силата започва да пада. После пак се връща и евентуално вървиш нагоре.
Или си намали тежестите за известно време -4-6седмици, или се мъчи да преодолееш по-бързо дупката.
Генерално си задай въпроса :Трибоец ли ще ставаш или Не?
Защото, ако няма да ставаш трибоец - максимуми не ти трябват. Мускула не расте от максимуми, а травмите са ти гарантирани.
Знам че ти се иска да кажеш - бутнах 150 лег, но това няма да впечатли много хора, а цената за тези 150 може да е висока и после да ти е кофти, че си я платил.

Митак абсолютно си прав! Но идеята е в това, че не тренирам толкова за тяло, колко за да съм силен и да избивам комплекси!Не искам да съм трибоец, а просто да съм силен.

Колко до въпроса на TPD стоя на тези килограми от 2 месеца и не взимам никакви добавки.

06.01.07
16:53

За да качваш сила относително безопасно (умерен риск от травми) тренирай 2 месеца по системата 5х5. Сигурно я има тук някъде обяснена - потърси я. После един месец (3-4 седмици) максимуми на определени упражнения, а след това 2 седмици почивка и пак отначало.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1