01.11.04
10:51
Здравейте и мерси на сайта и на всички , които ми помогнаха да си съставя програма и да започна. Е започнах вече, програмата ми е кръгова за всички мускулни групи. Имам следните въпроси , съжалявам ако повтарям предишни теми, ако е писано по тях просто ме насочете къде да погледна
1. колко тежат големия прав лост на лежанката и кривия лост за бицепс?
2. упражненията са ми по 3 серии , първата от тях да ми е загряваща ли или да включа допълнително една загряваща?
3. измерването на мерките на ръце, крака , гърди и т.н. в отпуснато състояние ли се прави и след като в началото съм ги измерил след колко тренировки трямва пак да ги меря за да видя има ли промяна?
Имам и още въпроси, но да не ставам досаден, може би ще питам в отделна тема за тях
Благодаря предварително за отговорите
Лостовете са различни, трябва да попиташ в твоята зала колко тежат. Най-често големите са по 20кг, а кривите 10.
Според мен нямаш нужда от 1 допълнителна загряваща.
Мерят се в стегнато положение. Можеш да се мериш всяка седмица, не се мери прекалено често, защото няма да виждаш прогреса толкова ясно. :) Ако можеш си прави снимки и следи напредъка по тях.
мерси за отговора, защото някой ми беше казал , че се мерят в отпуснато състояние. Не мисля естествено да се меря често, не съм маняк на тази тема, просто след време да видя дали има някакъв резултат
някой ти е казал да си я мериш в отпуснато т.е. така наречената “студена” ръка,някои хора са вманиячени на тази тема и затова държат да си знаят размерите и на студено и на стегнато.Мери са през 3-4 месца и си на 6 :wink:
CrasheR, тук си малко в грешка според мен. “Студена” ръка означава не напомпана. Както знаеш след тренировка мускулите се напомпват с кръв и изглеждат по-големи. Разликата между напомпана(топла) и студена ръка може да е 1-2см. :)
никак не съм в грешка , за мен между отпусната и Ненапомпана ръка няма ник’ва разлика.
07.11.04
18:22
Абе човек как да нема разлика???По принцип ръката е хубаво да се мери предимно студена защото напомпана стои не пове4е от 1 4ас и след това става по малка отколкот е била преди да се напомпа!и като възстановиш на другиа ден може и да е ка4ила неколко мм!!! А 6том при теб нема разлика зна4и не може6 да япомпа6 хубаво!!!
07.11.04
22:38
така като го гледаш, дали не може да я напомпа а? :wink: