04.01.07
21:47
Значи проблема ми е следния-тренирам от 11 месеца и съм забелязал че едната гърда се развива по-зле-имам по-малко сила от нейната страна,и като “обем” е по-малка,а не знам защо става така.Моля,помагайте и кажете как може да се промени това.Благодаря
04.01.07
21:53
Тренирай с дъмбели, за да по-силната гърда да не помага на по-слабата.С времето би трябвало да се изравнят.
04.01.07
21:56
Значи казвали са ми да правя упражнения само за едната гърда-по-слабата- а другата въобще да не я натоварвам :? Има ли някаква истина в това ?
04.01.07
22:18
Ами всъшност мсиля че има предвид да тренираш с дъмбели за да се изолира гърдата, иначе ще ги тренираш и двете защото иначе ще изостане.
04.01.07
22:29
Ами ето това е най-странното-пича дето ми го каза вика да съм тренирал само едната гърда с дъмбел,явно е имал предвид по този начин да напредне ли,не знам,но както ти каза-другата пък ще изостане.Все пак благодаря за съветите :)
04.01.07
22:49
Ако говориш за този пост мисля че колега имаше предвид че когато вдигаш щангата на лежанката, по силната помага на по слабата, а когато си с дъмбели силната няма да може да помага на по слабата.
И аз го имам този проблем. Лявата гърда е по-развите от дясната. При мен обаче проблема мисля че идва защото и левия трицепс е по-развит. Сега смятам да си изравня ръцете и тогава вече гърдите.
05.01.07
19:47
и сас щанга става само слагаш малко повече кила от по слабата страна :wink:
05.01.07
21:26
Много умно няма що :evil:
05.01.07
21:54
Гледам ва и ви се смея ей така: :lol: :lol: :lol: . Човек да ви се чуди :roll: . Почти при всички хора е така, и преди е имало такава тема. На мен абсолютно всички мускули от дясно са ми по-силни, включително и на краката! От там масата на мускула е по-голяма => и мускула изглежда по-голям. Ако вече е твърде голяма разликата може да правиш с дъмбели от лег, като с по-слабата ръка зимаш по-тежък дъмбелец :wink: . Иначе лега не го махай!(и недей слага от едната страна повече кила :lol: )
05.01.07
22:00
Като тренира с дъмбели,разбира се, че трябва да бъдат еднакви по тежест:
:idea: - ако единия дъмбел е по-тежък ще го дебалансира и най-много да изпадне от пейката
:idea: - каква е логиката да тренираме по-слабата ръка с по-тежки дъмбели.Значи да речем с по-силната правим с дъмбел от 20кг едва-едва 8 повторения,а с по-слабата със същите кг правим 6. Значи тя и така не може да навакса, а да не говорим ако сложим дъмбел от 25кг.Значи с едната ще правим 8 повторения, а с другата 2.
:arrow: С еднакви тежести по някое време ръката иска-не иска ще догони другата :wink:
06.01.07
08:30
Ами при такива обстоятелства, неможе ли да вземе със силната 15кг а със слабата 17.5кг? И да прави по 8 повторения. Но според мене това само, ако много си личи. Иначе нали ви казах на 98% от фитнесманиаците едната им страна е по-силна :!: :!: :!:
06.01.07
13:05
Защо не пробваш да правиш една серия повече за изостаналата ръка. Започвай с нея и свършвай с нея. Мен така ме посъветва треньора, когато имах същия проблем :roll: :wink:
06.01.07
13:12
Това е лафа :lol: :lol: :lol: Нестига че гърдата му е по слаба и няма сила в нея а и ще я товари още повече знаеш ли какво ще стане след петото-шестото повторение??? Дали няма да си отнесе главата с дъмбела. Мислете като пишите. Кога се регистрира кога свари ги направи толкова мнения.
А бе хора има 1030203204 такива теми ! Лявата и дясната част на тялото не може да са 100% еднакви