Средно рамо

KA

04.01.07
20:20

По колко упражнения мога да парая в 1 тренировка щото нещо го няма и кои упражнения, колко серии и повторения ?

Ами зависи кои упражнения правиш за другите части. Разтварянията да са с най - голям приоритет. В 3 серии по 12 повторения. Аз така стресирам моите рамена.

Това : http://www.bb-team.org/exercise/000074.php (правиш го варианта зад врат) и това : http://www.bb-team.org/exercise/000563.php .
За 1вото правиш пирамида от 5-6 серии, а за 2рото 4х12

04.01.07
22:55

Не вдигайте зад врат. И между другото, пресите зад врат не са  упражнение за средно рамо. Разтварянето с дъмбели е основното за средната част.

05.01.07
00:25

Да не говорим за неестественото положение на ставата.... Аз лично това никога не го правя

Обосновете се  :wink:

Личното ми мнение е,че неестествено за една става е само това движение,което тя всъщност не може да извърши,примерно да си обърнеш коляното или лакътя на обратно.
Колкото до това, че не е за средно рамо,не знам..в сайта пише друго пък и за по-основно упражнение за маса на рамото не се сещам.

05.01.07
02:27

[quote author=“MI5”]Обосновете се  :wink:

За кое? Че вдигането зад врат е вредно и неестествено за ставите, или че не е упражнение за средно рамо, за каквото се питаше в темата? Както и да е, нямам намерение за хиляден път да обяснявам едно и също.

05.01.07
14:15

Да попитам изцяло ли да избягвам раменната преса или да пускам щангата пред главата???

05.01.07
15:03

[quote author=“someone```”]Да попитам изцяло ли да избягвам раменната преса или да пускам щангата пред главата???

Не разбира се, раменната преса е основно упражнение! Просто не я прави с щанга зад врат, вдигай от гърди. Може и дъмбели да ползваш.

05.01.07
16:26

Благодаря за отгвора. Аз по принцип я правех само зад врат но вече ще коригирам  :wink:

05.01.07
21:59

Зад врат наистина е много вредно за ставите(ще носиш космодиск). Аз когато правя за рамена, правя преса пред лицето и разтваряне с дъмбели.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1