05.01.07
16:02
Искам да питам, имам си програма, но малко реших да я изменя защото ми омръзна. Тренирам вече почти 7 месеца.
Ходя 3 пъти. На 17 год съм....
1. придърпване на горен скрипец зад глава
2. Придърпване на вертикален скрипец
3. чукчетата
Рамо:
1. Раменни преси с щангата...
2. повдигане на ръце напред
3. разтваряне на рацете в страни.
Това мисля да ми е програмата за гръб и рамо.
Достатачно ли е това. И ако не , какво да добавя. Бех чул за мъртва тяга, ама нито имам представа как се прави , нито за кои мусколи...
Това въжи за единия ден, другия ден си работа за бицепс, трицепс и гърди и там си е добре програмата :)
05.01.07
17:43
тва е тапо тва може да го правиш ако за пътви път стъпваш в залата
Гръб
Набиранки или ксрипец 8-10
тяга 5х повторения според зависи
гребане с дамбел 4х8-10
придарпване на долен скрипец 4х6
Рамо
раменни преси с щанга зад врат 4х6 (яко тежко)
раменни преси с дамбели 4х6-8
разтваряне на дамбели в страни 4х8
разтваряне с дамбели напред / или с щанга 3х6 ама трябва да става бавно супер бавни повторения
пак за тягата инструктор няма ли в тая зала дето тренираш пак ако тренираш у вас иди на зала 1-2 пати да ти покаже
като гледам програмат за рамо и гръб по добре дай да видим и другата част от програмата ти :D
05.01.07
19:12
Горен скрипец и вертикален не е ли едно и също? :) Както и да е.
Трябва ти още едно упражнения за да натовариш всички части на гърба, а той си е доста голяма група. Пример: набирания(ако не можеш да го правиш - скрипец предврат обаче), гребане(чукчета) с щанга, хоризонтален скрипец, тяга. Тягата не е толкова сложно упражнения колкото всички си мислят. Аз лично като прочетох описанието в сайта и всичко ми стана ясно. Сериите и повторенията в тая програма да са горе долу - 3-4 серии и 8-10 повторения. Това вече ти сам ще го доизшлайваш.
За рамото ми харесват упражненията. Може да замениш обаче раменните преси с упражнение за задно рамо. От тия раменни преси нищо няма да направиш, а пък си имаш и друго упражнения за средно рамо като гледам.
05.01.07
19:28
може и да сам обаркал там името на скрипеца ! ето за тва става на върос http://www.bb-team.org/exercise/000052.php
За тренировки на гръб има поне 3 теми от последните дни, а за рамото:
раменни преси - за цялото рамо с дъмбели или с щанга, можеш и да ги редуваш през тренировка
Добавяш и по едно упражнение за всяка част - предно, средно и задно. :)
Това, ако правиш рамото в един ден, ако не - предно и средно с гърди, а задно с гръб.
[quote author=“ludiaBG”]... по добре дай да видим и другата част от програмата ти :D
1. лежанка
2. флайс
3. полу лежанка
4. сгъване за бицепс от стоеж с прав лост.
5. сгъване за пицепс от седеш с френския лос(тоя кривия)
6. сгъване за трицепс пак с френския лост.
7. лежанка с тесен хват.
8. коремни преси на лежанка
Ето тия двете ги редувам.
Е аз от неска мисля да започна следното:
1. придърпване на горен скрипец зад глава
2. Придърпване на вертикален скрипец
3. чукчетата
4.Раменни преси с щангата...
5. повдигане на ръце напред
6. разтваряне на рацете в страни.
7. накрая мъртвата тяга.
ох, с риск да стана за резил ще ви покажа снимки ако може да ми кажете на кои мусколи да наблегна... :?
http://img404.imageshack.us/my.php?image=axxaxaep1.jpg
:roll:
Петко К - имаш бутон Edit, не пускай поредни постове.
[quote author=“iliadimo”]
ох, с риск да стана за резил ще ви покажа снимки ако може да ми кажете на кои мусколи да наблегна... :?
http://img404.imageshack.us/my.php?image=axxaxaep1.jpg
На всички. Прекалено ти е рано да наблягаш на които и да е мускули, нямаш никаква основа все още. Просто тренирай още 2-3 години и качи малко мускулна маса, преди да мислиш за такива подробности. И почни да тренираш крака.