05.01.07
15:20
така искам да попитам задължително ли е мъртвата тяга да се прави с максимум килограми .... или може в началото да се прави с по малко повечко повторени докато навикнеш на стоиката и напълно увладееш правилното изпълнение .... в смисал много ли се губи като ефикасност от самото упражнение ако е с повечко повторения с по малко кг :)
в края на тренировката е добре да го правиш с повече повторения /8-10/.
Не те съветвам в началото да се изсилваш с максимални килограми на тягата, защото контузиите при нея не са редки. По-добре започни с по-малки килограми, овладей техниката и, защото повечето контузии се получават при грешна техника, а като мине известно време може да започнеш да товариш кила и да смаеш света :D
05.01.07
19:19
Аз сега правя тяга като досега на съм правил и си вдигам с малко килограми и гледам към 8-10 повторения да ги докарвам. Последно упражнения за гръб ми е. Усъвършенствай техниката и чак тогава си мисли за повече килограми.
07.01.07
22:54
Може ли да попитам дали наистина тягата набива :shock:
07.01.07
23:28
Не.
07.01.07
23:49
[quote author=“Fitnes_Mafiot”]Може ли да попитам дали наистина тягата набива :shock:
Разберете, че разтежа е генетично заложен и няма подобно “набиване” деразайте спокойно :)
09.01.07
21:10
според мен рамо и тяга е по важно да се правят с по малко килограми но изпълнението да е безупречно...ааа случайно някой да е правил тяга с дъмбели в сайта пише че може ама я кажете и вие че такова нещо не съм виждал
09.01.07
21:20
Еми аз правя тяга с дъмбели, просто защото при мен няма щанги. :wink:
09.01.07
21:22
[quote author=“happy666”]според мен рамо и тяга е по важно да се правят с по малко килограми но изпълнението да е безупречно...ааа случайно някой да е правил тяга с дъмбели в сайта пише че може ама я кажете и вие че такова нещо не съм виждал
Прави си я с щанга като имаш.Невидждам смисъл да правиш с дъмбели.Остави ги тях на момичетата :twisted: :twisted: :)
09.01.07
21:24
[quote author=“icinkyyy”][quote author=“happy666”]според мен рамо и тяга е по важно да се правят с по малко килограми но изпълнението да е безупречно...ааа случайно някой да е правил тяга с дъмбели в сайта пише че може ама я кажете и вие че такова нещо не съм виждал
Прави си я с щанга като имаш.Невидждам смисъл да правиш с дъмбели.Остави ги тях на момичетата :twisted: :twisted: :)
Ти се смееш, ама на никого не пожелавам това нещастие една щанга да няма във фитнеса. :roll: :roll: :roll:
09.01.07
21:25
е не аз питам защото сега ще си купувам дъмбели а нямам щанга вкъщи...иначе в залата много ясно правя си я с лоста :wink:
[quote author=“fitday”][quote author=“icinkyyy”][quote author=“happy666”]според мен рамо и тяга е по важно да се правят с по малко килограми но изпълнението да е безупречно...ааа случайно някой да е правил тяга с дъмбели в сайта пише че може ама я кажете и вие че такова нещо не съм виждал
Ти се смееш, ама на никого не пожелавам това нещастие една щанга да няма във фитнеса. :roll: :roll: :roll:
:shock: че какъв е тоя фитнес без нито една щанга? :shock:
10.01.07
11:20
[quote author=“FRANKO1”][quote author=“fitday”][quote author=“icinkyyy”][quote author=“happy666”]според мен рамо и тяга е по важно да се правят с по малко килограми но изпълнението да е безупречно...ааа случайно някой да е правил тяга с дъмбели в сайта пише че може ама я кажете и вие че такова нещо не съм виждал
:shock: че какъв е тоя фитнес без нито една щанга? :shock:
Еми такъв немски, тук хората я карат мързелешката, само машини и 5 дъмбела на кръст, с които никой почти не тренира. :roll: :roll: :roll: :evil: :evil: :evil:
честно да ти кажа може и без тяга да минеш.прави си набирания и гърбът ти ще порастне.
20.01.07
16:06
давам съвет за тягата,в началото след като си запознат с техниката добре е да я правиш с килограми,които можеш да обърнеш...т.е. правиш си тягата ,но продължаваш движението нагоре с обръщане,както щангистите и лоста стига до под брадата.Ако не можеш да обърнеш тежестта,значи е много за теб.Опитай.