09.01.07
23:48
Здравейте ;)
На 22 години съм, тренирам от 3-4 години, но на моменти съм отсъствал доста от залата. Сега се хващам сериозно с тренировките.
Висок съм 180, тежа 78 килограма. Целта ми е натрупване на маса. Също така взимам и протеини. До скоро тренирах по програмата от сайта с леки изменения от време на време. Новата програма към която ще се придържам е следната:
1-ви ден
————————-
ГЪРДИ
горна лежанка
12, 10, 8, 6, 6 повторения
лежанка
6, 6, 10 повторения
на онази машина, която е като лежанката, само че стоиш седнал (не и знам името)
10, 10 повторения
кросоувър
12, 12 повторения
РАМО
раменна преса с лост отзад
12, 10, 8, 6 повторения
раменна преса с дъмбели
6, 8, 10 повторения
вдигане на дъмбел напред от стоеж
10, 10 повторения
разтваряне на ръцете в страни от стоеж
8, 8, 10 повторения
разтваряне на ръцете в страни приклекнал
8, 8, 10 повторения
2-ри ден
————————-
БИЦЕПС
вдигане на крив лост от стоеж
10, 10, 8, 6, 6 повторения
сгъване с дъмбел от седеж
12, 12 повторения
чуково сгъване
10, 10, 8 повторения
ТРИЦЕПС
лежанка с тесен хват
10, 10, 8, 6, 6 повторения
кофички
10, 10, 10 повторения
френско сгъване
6, 8, 10 повторения
разгъване на горен скрипец
8, 10, 10 повторения
и накрая правя две упражнения за предмишница
4-ти ден
————————-
ГРЪБ
чукчета
12, 10, 8, 6, 6 повторения
мъртва тяга
10, 8, 8, 6 повторения
придърпване на вертикален скрипец отпред
8, 8, 10 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец
8, 10, 10 повторения
КРАКА
клякане с щанга
12, 10, 8, 6 повторения
бедрено разгъване
8, 10, 10 повторения
бедрено сгъване
10, 12 повторения
повдигане на пръсти с лост
15, 12, 12 повторения
Днес тренирах по първия ден и понеже не съм никак напреднал, а по-скоро позагрял, си мислих че ще пренатоваря всичко, но след тренировката се чувстах перфектно. Утре ще тренирам ръцете и се надявам да не претренирам с толкова много повторения, защото така като ги гледам изглеждат доста, но в залата при трениране като че ли не са.
Ще се радвам да споделите вашето мнение. Благодаря ;)
Аз не съм много напреднал,но за маса на гърба основни опражнения са “мечка” и гребане предлагам ти да махнеш един от двата скрипеца и да ги замениш с “мечка” или гребане.И мисля че за трицепс 4 упражнения са повечко,намали ги на три,също така мисля и за рамото направи ги на четири упражнения.Пак повтарям че тренирам от скоро и мнениата ми са само съвет консултирай се и с други.
10.01.07
00:58
Гръб и крака не мисля, че е уместна комбинация. Първо са 2 големи мусколни групи и второ не знам от каде ще намериш физическо време и енергия за да я направиш.
Да, и аз някак си не го виждам след мъртва тяга да правиш клекове!
Освен това - излишно е да правиш тая машина за гърди, много преси ти стават, сложи някой флайс. За рамото също - няма смисъл от два вида преси в една тренировка. И не вдигай зад врат. И за трицепс - тесен хват и кофички в една тренировка ми се струват излишни.