Пшеничен протеин - биологична стойност - струва ли си?

TR

10.01.07
16:40

Здравейте,

имам 1 питанка за пшеничния протеин. В bb.com в 1 статия четох, че BV му е 54 (за сравнение 100 единици на яйцето).
Интересува ме според Вас при равни други условия, дали приемът му да кажем вече с мляко или казеин е добър ( за вечерен прием) от гледна точка на по-бавното му усвояване.
Ще затормози ли стомашния тракт подобен продукт (при продължителна употреба? Доколко е възможно да не се усвои? По принцип в такъв евтин продукт не вярвам да използват супер техника за изолация например, но ще помоля да изразите своето мнение.

Поздрави.

С.

10.01.07
18:59

Растителен протеин е... Тоест за самостоятелна употреба не става...
Но виж комбинацията с казеин е добра,особено преди лягане....

10.01.07
23:46

Както каза DJPETKO това е непълноценен протеин и трябва да го комбинираш с други.Това не значи че трябва да го избягваш

TR

11.01.07
14:08

Ще се радвам на предложение за мискирането му и по-специално в какво количество.
Мисля да направя някаква схема между суроватъчен+мляко+пшеничен - това за след тренировка с около 10 гр протеин от пшеничния (изчислен чист протеин) и кисело мляко с около 50 гр от този протеин преди лягане.

Какво ще кажете за комбинациите?

Само за информация протеина, който имам е със съдържание 76,7 % протеин на 100 гр продукт.

11.01.07
20:29

[quote author=“trubel_”]Ще се радвам на предложение за мискирането му и по-специално в какво количество.
Мисля да направя някаква схема между суроватъчен+мляко+пшеничен - това за след тренировка с около 10 гр протеин от пшеничния (изчислен чист протеин) и кисело мляко с около 50 гр от този протеин преди лягане.

Какво ще кажете за комбинациите?

Само за информация протеина, който имам е със съдържание 76,7 % протеин на 100 гр продукт.

Става ОК...
Но след тренировка пий само суроватъчния,а преди лягане казеин(млечни продукти) + пшеничен+суроватъчен....
Абе експериментирай...тялото ти знае най-добре...

ZO

18.01.07
21:09

Аз си го комбинирам с пшеница,а като съм си купил-и с амино.Ям го сутрин(заради въглехидрата в пшеницата).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1