Колебания за добавки

IC

09.01.07
20:02

Значи ето ситуацията:
:arrow: имам 80 лв
:arrow: искам да кача мускулна маса
:arrow: тренирам 4 месеца
Според вас коя е най-добрата комбинация от добавки да взема.Чувам различни мнения.креатин+глутамин ; амино+протеин+глутамин ; амино+протеин , но трябва да е съобразено с парите.Моля за съвет  :wink:

09.01.07
20:12

Личното ми мнение,че с този стаж ти е рано за добавки...
Направи поне още един месец,но с тези пари можеш да си вземеш качествен протеин и аминокислени,но не и от БГ пазара,защото там са с голяма надценка избери си от www.bodybuilding.com Аз лично бих ти препоръчал CN Pure Whey protein и Optimum 2222 aminoacid

09.01.07
20:35

А аз мисля, че ако искаш да си вземеш нещо качествено с 80 лева не си заникъде и по добре да ги набиеш в мръвки и други лакомства, защото за тея пари ще имат по голям ефект от един протеин и едни амино дето ще ти стигна за 10 дена.

IC

09.01.07
20:38

Е  не е чак така според мен.Все пак това са си добавки и ще има малко по-голям ефект отколкото храна за същата цена  :P

09.01.07
20:43

За съжаление с 80лв. мускулна маса “не става”. Като начинаещ може да пробваш Суроватъчен протеин и Креатин. Това ще ти свърши добра работа, а и парите ще ти стигнат.

09.01.07
21:43

Aко твърдо си решил и да ти казваме, че е рано все тая.На твое място с 80 лв бих си взел достатъчно креатин, мултивитамини и останалото за храна.

09.01.07
22:01

И аз така смятам. Щом нямаш търпение - 300 грама креатин на прах, една кутийка мултивитамини и даже ще ти останат 30-тина лева. Само не взимай от евтините креатини, няма смисъл - точно от това не трябва да се спестява, много е важна чистотата на продукта, защото може да си имаш проблеми. Глутаминът и аминото не са задължителни, а и няма да ти стигнат парите за хубави такива.

Еми и аз се включвам за креатина... Витамините ако не ти се дават пари за скъпи пакове си вземи бирена мая. Аз от нея съм много доволен засега. Наблягай на добрата храна.

09.01.07
22:07

Е не аз нямах напредвид витаминни пакова, а най обикновени мултивитамини.Бирената мая също става ако нямаш апетит.
Иначе мисля, че най-изгодно идва:
CreaPure на Ultimate Nutriton 300gr за 26.80.

——
едит - @Louie - мултивитамини + бирена мая, не само едното :wink:

09.01.07
23:15

Според мене за тези пари вземи едни хубави телешки пържоли :lol:Мои съвет из4акаи за добавките поне 6 месеца оЩе а и до тогава Ще имаш малко по голяма представа какво ти трябва  :wink:

09.01.07
23:39

[quote author=“emzo”]Е не аз нямах напредвид витаминни пакова, а най обикновени мултивитамини.Бирената мая също става ако нямаш апетит.
Иначе мисля, че най-изгодно идва:
CreaPure на Ultimate Nutriton 300gr за 26.80.

Бирената мая не е много добра като мултивитамин - има много витамини, обаче в нищожни количества.

IC

11.01.07
17:10

Тогава за 70 лв бихте ли ми препоръчали суроватка и амино , които да си ги купя от някои магазин , а не да поръчвам от сайт.

FZ

11.01.07
17:22

[quote author=“icinkyyy”]Тогава за 70 лв бихте ли ми препоръчали суроватка и амино , които да си ги купя от някои магазин , а не да поръчвам от сайт.

Абе пич то с 80-100лв не стават мускули ти ся свали още , за 70 лв. искаш.
Няма такъв качествен филм .

Искам да поправя малко тези, които писаха по-горе! Според мен те имат предвид, че мускулна маса не се прави ей така, даваш 80-100 лева и си Здравко здравия здравеняк! Маса се прави с тежки тренировки и ефективно хранене + достатъчно сън И търпение! Това до тук е условие НОМЕР 1!
А за тези 80-100 лева можеш да си купиш креатин 1 кг на средно добра марка! Друго не ти трябва, засега! Липсва ти опит, за да можеш да се възползваш достатъчно добре от други добавки, които помагат за качване на маса (нямам предвид протеин и амино), а и според мен МНОГО
(не всички) от тях са с прехвален или без ефек,  или  с минимален такъв, че да има смисъл да си даваш парите за тях!

РО

11.01.07
17:56

Само с едно нещо също не стават мускули.

IC

11.01.07
18:08

Тцтцтцт...Вие ме искарахте така , все едно си мисля че ако си зема нещо за тези пари ще стана рамбо!!Другия месец ще ми е четвърти и просто искам да си купя наква добавка.Имам си добра програмка , храня се също добре и искам да добавя още нещо.Питам ви защото вие сте пили някои неща и знаете кое е добре и кое не.И не искам като си взема нещо то да бъде без ефект.Просто да ми кажете някоя фирма , марка....

Креатин Монохидрат на Scitec 1 кг - ще ти стигне за много време и определено ще ти помогне да качиш!

11.01.07
22:58

Според мен най добрия избор е да си вземеш суроватъчен протеин или аминокиселини!!!
амино-2222 optimum-между 65лв и 75лв.
протеин трудно за 70 лева! може да си вземеш 2lbs на optimum 100% whey но незнам за колко време ще ти стигне!

NO

11.01.07
23:48

Според мен няма смисъл да си взимаш добавки защото не си тренирал достатъчно дълго време. Само от креатина ще видиш ефект, но аз не съм му привърженик и не го препоръчвам... яж си и си тренирай, а добавките когато му дойде времето. :wink:

EM

12.01.07
10:44

[quote author=“WESTA”]Според мен най добрия избор е да си вземеш суроватъчен протеин или аминокиселини!!!
амино-2222 optimum-между 65лв и 75лв.
протеин трудно за 70 лева! може да си вземеш 2lbs на optimum 100% whey но незнам за колко време ще ти стигне!

Класика за начинаещ е след като си тренирал известно време с добра програма, достатъчно почивка и силна храна да включиш протеин и аминокиселини.
По нататък ще дойде време и за креатина и останалите неща. Като нямаш пари да си купиш наведнъж много неща и да направиш силен цикъл, по добрият избор е постепенно да добавяш по нещо от по силните препарати.

12.01.07
19:10

Вземи си един суроватъчен протеин 2lbs за около 50 кинта и един креатин на Биотех примерно 500гр. и горе долу ти се връзват в парите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1