10.01.07
02:19
Аз съм на 16г. висок съм 175 и тежа 66кг тренирам 4 пъти седмично програмата ми е следната:
1гърди и трицепс
2крака и рамо
3гръб и бицепс
4 гърди и трицепс
1гръб и бицепс
2крака и рамо
3гърди и трицепс
4гръб и бицепс
1крака и рамо
2гърди и трицепс
3гръб и бицепс
4крака и рамо
Бих желал някой който е компетентен по темата да ми каже какви упражнения по колко серии и колко повторения да изпълнявам за РЕЛЕФ!Залата в която тренирам има всякакви уреди предполагам че няма да има проблем да изпълнявам упражненията.Тренирам от почти 3 месеца до сега тренирам всеки ден всички мускулни групи!Казаха ми че сега трябва да ги разделя!
Казаха ми че програмата трябва да я изпълнявам както следва първата седмица:
1гърди и трицепс
2крака и рамо
3гръб и бицепс
4 гърди и трицепс
втората:
1гръб и бицепс
2крака и рамо
3гърди и трицепс
4гръб и бицепс
третата:
1крака и рамо
2гърди и трицепс
3гръб и бицепс
4крака и рамо
И след това пак от начало!
Предполагам че подбирането на правилните упражнения за релеф е много важно за това ви моля да ми помогнете!
Благодаря Ви предварително!
от колко време тренираш 100% не си за 4 пъти седмично даже нз дали си за сплит...
10.01.07
06:51
Щом е за релеф като изключим това че ти трябва кардио и диета, повторенията трябва да са нещо от порядака на 20/18/16 като не падат под 15 а за упражненията почти всичко става само трябва да има голям интензитет (много повторения) и да намалиш работните тежести 8)
батка земи направи малко маса па после мисли за релеф ти си 66 кг 175 на мен ми се струва че си слаб ма се пак ти си предценяваш... а иначе за релеф 13-16 повторения и 3-4 серии....
Звучи ми много убийствено, дори и за човек с доста стаж. :)
Съчетанието гръб-бицепс и гърди-трицепс си е за напреднали, а пък дублирането им, без почивка... :roll:
Стига с тия програми за релеф, няма такова нещо. Нито повторения имат значение, нито има специални упражнения за целта.
ducko, направи мускули, изчисти после мазнините (ако имаш излишни) с правилна диета и ето ти релеф. Ама без достатъчно мускулна маса релеф не можеш да направиш.
Бая ще има за редактиране, а като видях и в постиженията, как си ги писал ..с някакви 6 серии и т.н.
Направо виж тук: http://www.bb-team.org/training/
Пич, ти наясно ли си какво означава да тренираш за релеф ?
Искаш да отслабнеш още ли ? 66 килограма си... а и на какво ще го направиш тоя релеф ръцете ти ще станат като сухи клечки
(тренировки за релеф - намаляване на подкожните мазнини
не се уголемяват мускулите ! )
замисли се... грозно е мъж да е толкова слаб
+тва нз колко е здравословно на 16г да спазваш диети все пак сега се развиваш
ама ти си знаеш ;)
Bodybuilding диетата не е нещо вредно, особено пък ако става дума за намаляване на подкожните мазнини. И точно за това че се развива сега, е хубаво да пази диети (хапвайки повечко). На тази възраст трябва качествена и здрава храна, а билдърската диета му я дава :)
...в изобилие даже :lol:
“Диета” означава начин на хранене.. Не е задължително да е за отслабване, може да е за качване и т.н.
На 175 и 66 кг едва ли има много подкожни мазнини... мускули също...
На този етап може да направи само релефни кокали при тези килограми...
Трябва изгради първо мускулна маса и после с диета за чистене да изчисти неизменно успоредно качените мазнинки и така да покаже какво е изградил..
[quote author=“kyc-kyc”]”Диета” означава начин на хранене.. Не е задължително да е за отслабване, може да е за качване и т.н.
На 175 и 66 кг едва ли има много подкожни мазнини... мускули също...
На този етап може да направи само релефни кокали при тези килограми...
Трябва изгради първо мускулна маса и после с диета за чистене да изчисти неизменно успоредно качените мазнинки и така да покаже какво е изградил..
Именно...
А тази програма хич не ми се нрави...
Аз бих ти препоръчал тази програма :
http://www.bb-team.org/training/000157.php
Просто забрави на тези години и килограми за диети за сваляне и релеф...
Бръскай яко маса и чак после чисти...
Само да уточня, че 175см на 66кг на 16 години със сигурност не е слаб или кокалест, още по-малко голям и мускулест. Просто е нормален (или за вас такова понятие няма :lol: )
Другото което искам да кажа е, че преди да напредне, е хубаво да заправи за трен гръб-бицепс и гърди-трицепс. Няма да може да прави докрай ръцете и ще изостават.
На този ръст и тегло ако тренира за маса, това не би трябвало да повлияе зле на релефа, дори напротив.
Успех му желая :wink: