Моля Ви за съвет!

10.01.07
02:19

Аз съм на 16г. висок съм 175 и тежа 66кг тренирам 4 пъти седмично програмата ми е следната:
1гърди и трицепс
2крака и рамо
3гръб и бицепс
4 гърди и трицепс
1гръб и бицепс
2крака и рамо
3гърди и трицепс
4гръб и бицепс

1крака и рамо
2гърди и трицепс
3гръб и бицепс
4крака и рамо
Бих желал някой който е компетентен по темата да ми каже какви упражнения по колко серии и колко повторения да изпълнявам за РЕЛЕФ!Залата в която тренирам има всякакви уреди предполагам че няма да има проблем да изпълнявам упражненията.Тренирам от почти 3 месеца до сега тренирам всеки ден всички мускулни групи!Казаха ми че сега трябва да ги разделя!
Казаха ми че програмата трябва да я изпълнявам както следва първата седмица:
1гърди и трицепс
2крака и рамо
3гръб и бицепс
4 гърди и трицепс
втората:
1гръб и бицепс
2крака и рамо
3гърди и трицепс
4гръб и бицепс
третата:
1крака и рамо
2гърди и трицепс
3гръб и бицепс
4крака и рамо
И след това пак от начало!
Предполагам че подбирането на правилните упражнения за релеф е много важно за това ви моля да ми помогнете!
Благодаря Ви предварително!

10.01.07
05:32

от колко време тренираш 100% не си за 4 пъти седмично даже нз дали си за сплит...

10.01.07
06:51

Щом е за релеф като изключим това че ти трябва кардио и диета, повторенията трябва да са нещо от порядака на 20/18/16 като не падат под 15 а за упражненията почти всичко става само трябва да има голям интензитет (много повторения) и да намалиш работните тежести 8)

10.01.07
08:12

батка земи направи малко маса па после мисли за релеф ти си 66 кг 175 на мен ми се струва че си слаб ма се пак ти си предценяваш... а иначе за релеф 13-16 повторения и 3-4 серии....

10.01.07
09:49

Звучи ми много убийствено, дори и за човек с доста стаж. :)
Съчетанието гръб-бицепс и гърди-трицепс си е за напреднали, а пък дублирането им, без почивка... :roll:

10.01.07
10:37

Стига с тия програми за релеф, няма такова нещо. Нито повторения имат значение, нито има специални упражнения за целта.
ducko, направи мускули, изчисти после мазнините (ако имаш излишни) с правилна диета и ето ти релеф. Ама без достатъчно мускулна маса релеф не можеш да направиш.

10.01.07
11:17

Благодаря Ви много, ще помоля някой да ми редактира програмата!

10.01.07
12:10

[quote author=“ducko”]Благодаря Ви много, ще помоля някой да ми редактира програмата!

Бая ще има за редактиране, а като видях и в постиженията, как си ги писал ..с някакви 6 серии и т.н.

Направо виж тук: http://www.bb-team.org/training/

11.01.07
06:29

Пич, ти наясно ли си какво означава да тренираш за релеф ?
Искаш да отслабнеш още ли ? 66 килограма си... а и на какво ще го направиш тоя релеф ръцете ти ще станат като сухи клечки
(тренировки за релеф - намаляване на подкожните мазнини
не се уголемяват мускулите ! )
замисли се... грозно е мъж да е толкова слаб
+тва нз колко е здравословно на 16г да спазваш диети все пак сега се развиваш
ама ти си знаеш ;)

11.01.07
18:46

Bodybuilding диетата не е нещо вредно, особено пък ако става дума за намаляване на подкожните мазнини. И точно за това че се развива сега, е хубаво да пази диети (хапвайки повечко). На тази възраст трябва качествена и здрава храна, а билдърската диета му я дава :)
...в изобилие даже :lol:

11.01.07
19:30

“Диета” означава начин на хранене.. Не е задължително да е за отслабване, може да е за качване и т.н.
На 175 и 66 кг едва ли има много подкожни мазнини... мускули също...
На този етап може да направи само релефни кокали при тези килограми...
Трябва изгради първо мускулна маса и после с диета за чистене да изчисти неизменно успоредно качените мазнинки и така да  покаже какво е изградил..

11.01.07
20:04

[quote author=“kyc-kyc”]”Диета” означава начин на хранене.. Не е задължително да е за отслабване, може да е за качване и т.н.
На 175 и 66 кг едва ли има много подкожни мазнини... мускули също...
На този етап може да направи само релефни кокали при тези килограми...
Трябва изгради първо мускулна маса и после с диета за чистене да изчисти неизменно успоредно качените мазнинки и така да  покаже какво е изградил..

Именно...

А тази програма хич не ми се нрави...
Аз бих ти препоръчал тази програма :
http://www.bb-team.org/training/000157.php
Просто забрави на тези години и килограми за диети за сваляне и релеф...
Бръскай яко маса и чак после чисти...

11.01.07
20:37

Само да уточня, че 175см на 66кг на 16 години със сигурност не е слаб или кокалест, още по-малко голям и мускулест. Просто е нормален (или за вас такова понятие няма :lol: )
Другото което искам да кажа е, че преди да напредне, е хубаво да заправи за трен гръб-бицепс и гърди-трицепс. Няма да може да прави докрай ръцете и ще изостават.

На този ръст и тегло ако тренира за маса, това не би трябвало да повлияе зле на релефа, дори напротив.
Успех му желая :wink:

12.01.07
00:47

Много благодаря на Voyager!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1