Въпрос за растежа

MA

16.01.07
12:36

Значи четох някакви неща във форума за 2 сантиметра растеж на ръка за 1 месец тренировка.Аз тренирам вече 1 месец и 1 седмица и ръцете не са мръднали>ТРенирах 1 месец на ОФП(малка муск. гр.-1 упр и големите-по 2 упр).От 1-2 седмици съм на нова програма(3 пъти в седмица фитнес) правя ръцете със гърба а упр.-та ми за ръце са:прав с лост,скотово с дъмбел,подпрян на стена бицепсово сгъване с дъмбел.По 3 серий с по 8-10 повторения.Аз ли съм бъгнат или просто растежа при всеки е индивидуален?На 15 години съм,1.80,65-67 кг.Мерси предварително.

16.01.07
12:39

[quote author=“marsito_91”]Значи четох някакви неща във форума за 2 сантиметра растеж на ръка за 1 месец тренировка.Аз тренирам вече 1 месец и 1 седмица и ръцете не са мръднали>ТРенирах 1 месец на ОФП(малка муск. гр.-1 упр и големите-по 2 упр).От 1-2 седмици съм на нова програма(3 пъти в седмица фитнес) правя ръцете със гърба а упр.-та ми за ръце са:прав с лост,скотово с дъмбел,подпрян на стена бицепсово сгъване с дъмбел.По 3 серий с по 8-10 повторения.Аз ли съм бъгнат или просто растежа при всеки е индивидуален?На 15 години съм,1.80,65-67 кг.Мерси предварително.

Като гледам ръцете с гърба немога да си го представя кажи си цялата програма,а за растежа не са важни само упражненията много е важно и храненето(прочети всички теми във форума за хранене и примерни диети и виж ти така ли се храниш).

16.01.07
12:40

Погледни си хранителния режим и гледай да избягваш сладко, газирано и бял хляб (ако не можеш да го спреш, яж пълнозърнест). Яж повече месо (пилешко)

16.01.07
13:14

не вярвай на някои изхвърляния във форума за супер растежи и т.н. Тренирай си с постоянство и успеха ще си дойде!

16.01.07
13:39

2 см на месец е супер много ,като растеж според мен.
По принцип се расте по-бързо в началото- първите 2-3 месеца, после по-трудно и бавно. Ама чак 2см на месец:):), ти , представяш ли си за 5 месеца да качиш 10см на ръка;), ако някой мисли,че бъркам да каже,ама ми се вижда множко.

едит: в смисъл има си моменти на застой и периоди ,когато се расте повече; освен това както ти казаха другите зависи и от храната, пола, възрасттта, индивидуалния организъм, абе, доста е относително

ЗАТОВА НАПЪЛНО ПОКРЕПЯМ ЧОВЕКА ПРЕДИ МЕН!

16.01.07
14:33

Замисли се  ... много хора се изхвърлят отностно ръствжа ... Ако беше толква лесно и ако се растеше толкова бързо не мислиш ли, че всеки щеше да изглежда като професионален билдер.

Тренирай с постоянство и нещата ще станат. Иска си време ...

16.01.07
14:45

Реално погледнато като си начинаещ 2см на ръката 1я месец е напълно постижимо - поне аз съм го постигал. Но и ядях доста - сигурно там ти е грешката.

16.01.07
15:15

Виж, не знам как стоят нещата с възрастта, мисля че има голямо значение, не знам дали не е раничко да се почвана 13-15 години, но просто почни по-бавно и леко,  не бързай, след 2 месеца увеличи малко натоварването и така, резултат ще има стига да си постоянен, не може да тренираш няколко месеца и да не си окаже влияние:). Задължително за сега гледай малко повечко да почиваш и постепенно да става натоварването.

MA

16.01.07
19:54

Програмата ми в момента е:
пон.-гърди(лежанка,полулег с дъмбел,флайс,пулоувър) и трицепс(френско,с дъмбел зад глава,горен скрипец)
сряда-гръб(гребане с Т-щанга,хоризонтален,вертикален скрипец,пулоувър+2 упр за трапец) и бицепс(прав с лост,скотово с дъмбел, прав подпрян на стената с дъмбел)
петък-крака(разгъване на бедро.сгъване на бедро,лег преса,калф машина) и рамо(раменни преси с дъмбели зад врат,повдигане на ръце в страни и повдигане напред)
По 3 серий с по 8-10 повторения
А за храната мисля сега просто да качвам ама ще погледна за такива теми-може и да променя нещо.
Ако имате съвети ми ги пишете.Мерси предварително!!!

16.01.07
20:28

Ае само аз ли си мисля че да скочиш още от първото влизане в зала на сплит е тъпо? Човек, почни си по програмата за абсолютно начинаещи и недей избързва. Всичко си идва с времето. След 2 месеца почни сплит.

MA

16.01.07
21:15

Ами аз бях на сплит за абсолютно начинаещи 1 месец и просто нямаше смисъл да го продължавам.

16.01.07
22:47

[quote author=“marsito_91”]Ами аз бях на сплит за абсолютно начинаещи 1 месец и просто нямаше смисъл да го продължавам.

какво имаш предвид,че не е имало развитие ли ?

MA

17.01.07
09:51

Нямаше смисъл защото първо че нямаше развитие и второ че не усещах натоварване от тази програма пък са ми казвали и че 1 месец на нея е достатъчен.А сега от новия ми сплит усещам добро натоварване(имам мускулна треска почти след всяка тренировка) и мисля че не претренирам и така да спирам растежа ама незнам...

17.01.07
11:24

[quote author=“marsito_91”]Нямаше смисъл защото първо че нямаше развитие и второ че не усещах натоварване от тази програма пък са ми казвали и че 1 месец на нея е достатъчен.А сега от новия ми сплит усещам добро натоварване(имам мускулна треска почти след всяка тренировка) и мисля че не претренирам и така да спирам растежа ама незнам...

Че имаш мускулна треска е добре,но тя трябва да е лека,ако е много силна е възможно да си претренирал.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1