14.01.07
14:56
Тренирам от няколко месеца и гърдите мисля 4е ми вървят нормнално оба4е искам да попитам дали по някакъв на4ин мога да им ускоря растежа(например с 2 тренировки на седмица или не6то такова).Сега тренировката за гърди ми е:полулег-3 серии,лег-4 сепии,дъмбели от полулег-3 серии и ако имам сила флаис 1-2 серии.
ПС:тренирам вкъ6ти и нямам срипци или пек-дек.
[quote author=“taekwondist”]Тренирам от няколко месеца и гърдите мисля 4е ми вървят нормнално оба4е искам да попитам дали по някакъв на4ин мога да им ускоря растежа(например с 2 тренировки на седмица или не6то такова).Сега тренировката за гърди ми е:полулег-3 серии,лег-4 сепии,дъмбели от полулег-3 серии и ако имам сила флаис 1-2 серии.
ПС:тренирам вкъ6ти и нямам срипци или пек-дек.
Значи серийте са ти много ... Сложи ги макс 10-12 .... Няма смисъл да тренираш 2 пъти гърдите защото ще ги претренираш
14.01.07
15:16
Два пъти в седмица недей да правиш гърди няма смисъл...Растежа ще го ускориш с хапване.
14.01.07
17:18
Според мен махни полулега с дъмбели и така ще имаш сили за флайса, който е незаменимо упражнение за гърдите.
[quote author=“Ultima Ratio”]Според мен махни полулега с дъмбели и така ще имаш сили за флайса, който е незаменимо упражнение за гърдите.
И полулега(дъмбели) не е за пренебрегване прави ги и двете но ако нямаш сила прави по по-малко серии.Пробвай да ядеш повече или се вземи някаф протеин.
Кво му е незаменимото на флайса бре ? Данеби полулега да е заменим пък ?
Според мен трябва да си прави и 2-те упражнения без да пренебрегва никое ..
Кво му е незаменимото на флайса бре ? Данеби полулега да е заменим пък ?
Според мен трябва да си прави и 2-те упражнения без да пренебрегва никое ..
Ultima Ratio е прав ! Флайса е задължително упражнение в всяка програма за гърди !
# повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
# повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
# повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
# кофички - 3 серии по 8 повторения
то добре е незаменима част , ама незабравяйте ,че упражненията трябва да се сменят да няма застой неможе 10 години да правиш едно и също
П.П. И аз имам един въпрос за гърдите ми лявата е по голяма и по уформена от дясната , това на какво се дължи дали защото от начало почнах с щангата ,а не с дъмбелите
bb-team.org :wink: :roll:
14.01.07
19:30
Не казвам, че полулега с дъмбели е лошо упражнение, напротив. Но момчето има едно упражнение за горна част с щанга, а казва, че след второто такова често пъти няма сили за флайс. В такъв случай е по-добре да махне или щангата или дъмбелите от полулег. Аз бих правил и кофички вместо равната лежанка, защото това упражнение хич не ми допада.
А че упражненията трябва да се въртят от време на време, така е.
[quote author=“J0”]# повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
то добре е незаменима част , ама незабравяйте ,че упражненията трябва да се сменят да няма застой неможе 10 години да правиш едно и също
П.П. И аз имам един въпрос за гърдите ми лявата е по голяма и по уформена от дясната , това на какво се дължи дали защото от начало почнах с щангата ,а не с дъмбелите
и мен ми беше така от началото(лявата рака ми беше по слаба и дигах щангата малко накриво заради това),но сега са почти еднакви.
14.01.07
21:27
мерси пи4ове
полулег с щанга 3x8
полулег с дъмбели 3x8
лег 3x8
кофички 3x8
Това е идеална тренировка за гърди.Тежичка е, но е доста ефективна :-)
Някой я беше написал нагоре същата.А за флайса дали е незаменимо упражнение... чудя се
15.01.07
22:48
полулег с щанга 3 по 8
флайс 3 по 8
лег с щанга 3 по 8
кофички колкото може :wink: :roll:
[quote author=“ivopz”]полулег с щанга 3x8
полулег с дъмбели 3x8
лег 3x8
кофички 3x8
Това е идеална тренировка за гърди.Тежичка е, но е доста ефективна :-)
Някой я беше написал нагоре същата.А за флайса дали е незаменимо упражнение... чудя се
аз правя същата самоче по 4 серии
Не знам защо всички се хвърляте на горната лежанка за първо упражнение ... Аз преди го правех това и гърдите ми не растяха ..... Сега махнах пулолега от програмата ми и гърдите ми дръпнаха доста .... Пробвай нещо от тоя род
:arrow: Лег 3х8
:arrow: Обратен лег 3х8
:arrow: Флайс 3х8
[quote author=“martivr”][quote author=“J0”]# повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
и мен ми беше така от началото(лявата рака ми беше по слаба и дигах щангата малко накриво заради това),но сега са почти еднакви.
не си ме разбрал нещо лявата ми е по голяма следователно лявата ръка ми е по силна по твойта логика :lol:
ТЕВАТА за тебе : еми всички на 1во горни гърди ,защото се развиват по бавно и като първо упражнения имаш по голяма сила/енергия да избуташ повече килограми съответно с повече килограми ще се развиват по бързо,аз лично ги правя сега в тази система първи ,защото ми изостават иначе долните са си първи :lol:
3х8 лег(ЩАНГА)
3х8 полулег(дъмпели)
3х8 кофички
3х8 кросоувър(последно упражнение за изцеждане на мускула)
[quote author=“TREVATA”]Не знам защо всички се хвърляте на горната лежанка за първо упражнение ... Аз преди го правех това и гърдите ми не растяха ..... Сега махнах пулолега от програмата ми и гърдите ми дръпнаха доста .... Пробвай нещо от тоя род
Напротив, Недик даже го казва тва,че горна лежанка товари гърдите много по-добре. Ти явно си правил рамо, не гърди... научи правилното движение. 8)
[quote author=“TREVATA”]Не знам защо всички се хвърляте на горната лежанка за първо упражнение ... Аз преди го правех това и гърдите ми не растяха ..... Сега махнах пулолега от програмата ми и гърдите ми дръпнаха доста .... Пробвай нещо от тоя род
Без полулег не става изобщо,а това за растежа дето казваш е било от друго нещо а не от трнировката,на скоро имаше една статия 10 правила да ти растат гърдите и там пишеше да се прави полулег и с щанга и с дъмбели и да се почва с него,а и на други места съм го чел че е така!
[quote author=“ronnie”]martivr я я дай тая статия ако можеш плс :lol: че ми е интересно 8)
Съжалявам не помна как беше,потърси я по дата преди 1 седмица някаде я постнаха:)
Ако това е темата където аз съм я пускал ето http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=18226