Kre-Alkalyn

11.01.07
16:02

Какво смятате за Kre-Alkalyn-а?
Не се превръща в creatinine, няма зареждаща серия, дозите са по-малки, (The research on Kre-Alkalyn Extreme has shown that close to 100% of the creatine is absorbed and none was converted to toxic impurities), въобще само положителни отзиви чета, само дето е доста по-скъп от Creatine Monohydrate - аз успях да намеря само този    http://nutritiontarget.com/cart/index.php?target=products&product_id=22783

Какво ще кажете обаче за крайния резултат? Заслужава ли си?
Очаквам вашите коментари.

11.01.07
16:09

Едно е сигурно - Монохидратът е номер 1 за маса!! Другите форми на креатина вече са ефективни в зависимост от това какво целиш.

11.01.07
16:16

..ММ
С Kre-Alkalyn-а ефектът няма ли да бъде сходен, т. е. качване на ММ?

11.01.07
16:44

RAMBO позволи ми да не се съглася с теб !
Kre-alkalyn-a е в пъти по-добрия вариант, най-вече заради фактите, че не задържа вода и не се ковертира в креатинин, докато не навлезе в мускулите.Няма данни, кой е по-добър откъм покачена сила и ММ.
Аз специално съм загрижен за бъбреците си и предпочитам кре-алкалина пред монохидрата и СЕЕ.
Не че няма да пия монохидрат тия дни, но говоря по принцип.
В БГ има на Аминостар (лично съм го пробвал и съм супер доволен) и САТУРН (manson също имаше добри впечатления), може вече и на други фирми да има.

11.01.07
17:06

Точно затова монохидратът е по-добър за ММ и сила - защото задържа вода!

11.01.07
17:10

Защо ти е необходимо това ? Да тежиш повече ли ? Няма смисъл просто.

11.01.07
17:13

Задържаната вода м мускулната клетка знаеш облагодетелства анаболните процеси в мускула, поради факта ,че позволява на саркоплазмата да зъдържи повече хранитерни вещества, в това число - гликоген, аминокиселини и т.н. Това от своя страна подпомага разтежа на миофибрилите, т.е. саркоплазмата ги захранва. Повече вода в клетката - повече потенциал за растеж.

[quote author=“RAMBO”]Задържаната вода м мускулната клетка знаеш облагодетелства анаболните процеси в мускула, поради факта ,че позволява на саркоплазмата да зъдържи повече хранитерни вещества, в това число - гликоген, аминокиселини и т.н. Това от своя страна подпомага разтежа на миофибрилите, т.е. саркоплазмата ги захранва. Повече вода в клетката - повече потенциал за растеж.

Това е малко като азотните буустери - повече кръв, повече хранителни вещества в мускула :)

Напълно подкрепям написаното от RAMBO! Монохидрат е по-добре за ММ, даже май е и най-евтин!

11.01.07
20:17

Да... Май ще заложа на Creatine Monohydrate на ON…10х

[quote author=“voland”]...само положителни отзиви чета, само дето е доста по-скъп

Просто не го поръчвай, а си го купи. 66 дози са 40 лева(Сатурн). Монохидрат - 66 дози са 30-33 лева(ОН).

11.01.07
20:52

А, къде казваш го продават този Kre-Alkalyn на Сатурн, Manson.
И още нещо - не см сигурен, но  Kre-Alkalyn-ът се приема само преди тренировка, по 3 гр., а когато почиваш не взимаш. В такъв случай може ли ефектът от двата продукта да е сходен, дори еднакъв. Имам предвид следното - при положение, че искам да кача малко ММ коя комбинация ще бъде по-удачна - протейн/глутамин&креатин или Kre-Alkalyn&протейн/глутамин.
Manson, ти, понеже си пробвал Kre-Alkalyn, вероятно ще можеш  да го съпоставиш с creatin-a.

11.01.07
20:59

@RAMBO - ето ти още един фактор.
monohydrat nonresponder - ти поне четеш бб.ком и съм убеден, че си попадал на такива темички.Може и да греша (ако греша приключваме спора), но за кре алкалина няма такива случаи.
@voland - имаш два варианта, и двата работят:
I. Вариант
Трен. ден - сутрин на гладно 1 serving и 30мин преди трен още 1 serving
Почивен ден - сутрин на гладно 1 serving
II. Вариант
Трен. ден - сутрин на гладно 1 serving и 30мин преди трен още 1 serving
Почивен ден - сутрин на гладно 1 serving и следобед още 1 serving

Аз лично пробвах 1 вариант и ефект имаше,а и стигна за по-дълъг период продукта.

[quote author=“voland”]А, къде казваш го продават този Kre-Alkalyn на Сатурн, Manson.
И още нещо - не см сигурен, но  Kre-Alkalyn-ът се приема само преди тренировка, по 3 гр., а когато почиваш не взимаш. В такъв случай може ли ефектът от двата продукта да е сходен, дори еднакъв. Имам предвид следното - при положение, че искам да кача малко ММ коя комбинация ще бъде по-удачна - протейн/глутамин&креатин или Kre-Alkalyn&протейн/глутамин.
Manson, ти, понеже си пробвал Kre-Alkalyn, вероятно ще можеш  да го съпоставиш с creatin-a.

Преди трен се взема, да. Вземаш си го и в нетрен ден. 1,5 е дозата, но може и 3.

11.01.07
21:16

Дотук добре, но откъде мога да си го купя?
А, колко грама е това...?

IN

12.01.07
00:08

CEE e най-добрата и ефективна форма на креатина...прочетете в нета и ще видите.Това е монохидрат,който пази водата само в мускулната клетка,а не извън нея...т.е. монохидрат,но естерифициран и по-добър..

12.01.07
10:51

а 3 грама не са ли много,защото четох,че 1 гр кре-алкалин = на 10 гр креатин,и така излиза все едно 30 грама креатин на ден :shock:
Това с “1гр=10гр” вярно ли е или производителите яко мажат всичко... :roll:

[quote author=“voland”]Дотук добре, но откъде мога да си го купя?
А, колко грама е това...?

Ми от магазин за суплементи. 100 грама е опаковката. 1,5гр. е лъжичката -> 98,5 гр. креатин има.
[quote author=“InDaHEad”]CEE e най-добрата и ефективна форма на креатина...прочетете в нета и ще видите.Това е монохидрат,който пази водата само в мускулната клетка,а не извън нея...т.е. монохидрат,но естерифициран и по-добър..

А ти попрочети колко много оплаквания има от него и че не е толкова безвреден.

[quote author=“SpUd3r”]а 3 грама не са ли много,защото четох,че 1 гр кре-алкалин = на 10 гр креатин,и така излиза все едно 30 грама креатин на ден :shock:
Това с “1гр=10гр” вярно ли е или производителите яко мажат всичко... :roll:

Не е вярно това.

IN

12.01.07
12:05

Оплаквания?Вреден?Аха...ясно :wink: Приятелю няма да споря с тебе за елементарни неща,тъй като се занимавам с химия и не смятам да навлизам в подробности :wink: .При CEE към молекулата на креатина се свързва естер.В случая един стабилизиран радикал замества един водороден атом.По този начин се променя структурната формула на молекулата,но само привидно тъй като радикалите се разпадат изключително бързо и фактически функцията на креатина си остава почти същата....тоест основният му ефект е почти същият,но с някои подобрения.Затова айййде да не спорим,а най-добре си прегледай химията от 11ти клас...

RO

12.01.07
12:06

монохидрата придава по водна и по обемиста форма на тялото. Задържането на вода не е добре, но в същото време наистина качва повече. Въпроса е че качествотото не е същото. При монохидрат е по възможно да качиш и мазничко. Миналата година взимах монохидрат , сега зимам един азотен бостер
http://www.tigerfitness.com/Super%20Charge.htm този. Вътре има малат. От този новия вид креатин. Изцежда ме много добре и ми дава много хубава сила, не трупа никаква вода. Има голяма разлика. Но както казаха в началото зависи какви са целите

IN

12.01.07
12:09

[quote author=“Rock_acdc”]монохидрата придава по водна и по обемиста форма на тялото. Задържането на вода не е добре, но в същото време наистина качва повече. Въпроса е че качествотото не е същото. При монохидрат е по възможно да качиш и мазничко. Миналата година взимах монохидрат , сега зимам един азотен бостер
http://www.tigerfitness.com/Super%20Charge.htm този. Вътре има малат. От този новия вид креатин. Изцежда ме много добре и ми дава много хубава сила, не трупа никаква вода. Има голяма разлика. Но както казаха в началото зависи какви са целите

Кво пък значи “от нормалния може да се трупа мазничко”?!?Тва къде го прочете..или по твои проучвания си стигнал до този умопомрачителен извод...кво общо има задържанете на вода с трупането на мазнини...

РО

12.01.07
12:15

Ай стига сте споре ли Монохидрата е по-добър от Kre -Alkalyn -на и т`ва е .

12.01.07
12:18

@InDaHEad - факт е, че има много оплаквания за проблеми с бъбреците от употреба на СЕЕ.
А пък за това дали ще качиш мазничко зависи от хрЪнЪта.

12.01.07
12:34

100 гр. Kre-Alkalyn стигат за около 6 сед. След като от него не се задържа вода може ли да се взима по-продължително време или е добре (подобно на креатина) след месец да се направи пауза?

InDaHEad

Виждам, че разбираш от науката химия, но тази наука ти казва как стават нещата, а биологията/медицината казва как действат тези неща върху организма! Щом е променено нещо, дори и малко от “натуралния” му състав, организма ще реагира на това! А това се доказва от хората, които са имали проблеми с тази разновидност на креатина!

Монохидрата е по-добър (РАМБО много добре каза защо), по-евтин и явно по-безвреден!

12.01.07
13:14

[quote author=“Huskarl”]явно по-безвреден!

Сядайте, четете и да приключваме спора. Кре-алкалина е победител по този показател

[quote author=“InDaHEad”]Оплаквания?Вреден?Аха...ясно :wink: Приятелю няма да споря с тебе за елементарни неща,тъй като се занимавам с химия и не смятам да навлизам в подробности :wink: .При CEE към молекулата на креатина се свързва естер.В случая един стабилизиран радикал замества един водороден атом.По този начин се променя структурната формула на молекулата,но само привидно тъй като радикалите се разпадат изключително бързо и фактически функцията на креатина си остава почти същата....тоест основният му ефект е почти същият,но с някои подобрения.Затова айййде да не спорим,а най-добре си прегледай химията от 11ти клас...

По-добре ти си прегледай нещата. Аз не ти споря за химия, а за реакция на организма и странични ефекти. Този тип креатин натоварва бъбреците и вдига нивото на креатинин. Поразгледай из интернет и после пак пиши. Даже някои хора си постват изследвания и ясно се вижда, че не е безобиден.

12.01.07
21:32

За монохидрат бих препоръчал http://www.bodybuilding.com/store/hp/newcreatine.jpg
http://www.bodybuilding.com/store/hp/creatine.html

А Кре-Алкалин : http://www.bodybuilding.com/store/phy/kre.jpg
http://www.bodybuilding.com/store/phy/kre.html

Аз лично съм фен на Kре-Алкалина за маса...
1.Няма странични ефекти.
2.Поне при мен ефектът е по-добър от монохидрата...

Виж и NO-Explode не е зле...но това е друга тема...

12.01.07
23:54

Личното ми мнение за креалкалина е доста отрицателно. Взимах между 6 и 9 грама на ден на Биотеч, при това с амино и азотен бустер и не бих казал, че имаше кой знае какъв ефект, освен леко покачване на сила. При това се хранех добре. Сега не взимам нищо и честно казано, раста повече :lol:

12.01.07
23:58

[quote author=“Ultima Ratio”]Личното ми мнение за креалкалина е доста отрицателно. Взимах между 6 и 9 грама на ден на Биотеч, при това с амино и азотен бустер и не бих казал, че имаше кой знае какъв ефект, освен леко покачване на сила. При това се хранех добре. Сега не взимам нищо и честно казано, раста повече :lol:

Интересно, да не си се объркал, че това е много при препоръчителна доза от 3гр дневно ?

13.01.07
00:00

Ами не, точно толкова взимах 6-9грама :D

13.01.07
12:24

Тази тема от къде почна и на къде отиде направо... :D
За да не отварям нова тема след 1-2 седмици от сега да си питам.При взиманаето на кре-алкалин трябва ли пак да си вдигам инсулина преди това с някъв прост въглехидрат както при креатина ?
Другото,което е разбрах,че няма нужда от зареждащи дози и т.н. ,затова искам да попитам само в тренировъчните дни ли се пие или нон стоп.. ?
И последно значи 1.5 гр на ден са малко за доза така ли?
Колко тогава е препоръчителното 3 гр ? :roll:

13.01.07
12:28

3gr ти е дневната доза (препоръчителната).Не му трябват въглехидрати, за да се усвои.
Пих по време на НВД и ефекта беше много добър.

И без това минахме яко на оффтопик, аз да питам креатин (монохидрат) мога ли да го ползвам при чистене? Смисъл как ще се отрази това нещо?

13.01.07
18:36

Според мен би трябвало да може, но трябва да пиеш наистина много вода за да не затрудниш бъбреците. Ще задържиш вода, а ако бъбреците са натоварени, част от натоварването отива в черния дроб и се затруднява разграждането на мазнините.

RO

15.01.07
08:54

[quote author=“Huskarl”]И без това минахме яко на оффтопик, аз да питам креатин (монохидрат) мога ли да го ползвам при чистене? Смисъл как ще се отрази това нещо?

Не мисля , че при чистене е удачно.Поради ред причини. Най-добре л-карнитин в по-стабилни дози. Определено много трудно би станало това с креатин

15.01.07
12:13

Отговарям ти веднага :)
5гр след трен (силова) не са проблем.Обаче го прахосваш като не приемеш с него бързи въглехидрати, нещо което не искаш да правиш, докато си на НВД.

Кре-алкалина и СЕЕ са за твоя случай ;)

16.01.07
15:43

Кажете с какво още мога да комбинирам Kre-Alkalyn за покачване на маса. Kre-Alkalyn е на Сатурн....

П.с. Финансите ми са ограничени... :roll:

17.01.07
11:07

Смятам да пробвам Kre-Alkalyn-а на Biotech (210 tbl. => 45 лв.). Някой взимал ли го е?
И още нещо - 3гр. беше дневната доза, нали така, а serving-а беше по 1,5гр...? Или бъркам..?

17.01.07
11:46

Попринцип е така,но бях попаднал и на някви фирми дето дозата имбеше по 1 гр :shock:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1