Дайте ми някаква адекватна идея за хранителен режим

16.01.07
23:30

Ако може някой да ми даде някъква идея за хранителен режим, но имам няколко условия , който ми ги налагат обстоятелствата... Понеже съм ученик и уча 2ра смяна няма начин от времето от 13 до 19 да ям кой знае кво , смисал некви бургерчета , дюнерчера , картофки и такива ми ти работи. Имам страшно бърз метаболизъм , 180 съм и съм 55 кила, ям почти всичко с изключение на някой зеленчуци.Ако може някой да ми даде някакъв пример за режим , който да мога да изпълнявам безпроблемно.
Тренирам понеделник и петък вечер и сряда сутрин.

17.01.07
15:04

[quote author=”.::F.ToRReS::.”]Ако може някой да ми даде някъква идея за хранителен режим, но имам няколко условия , който ми ги налагат обстоятелствата... Понеже съм ученик и уча 2ра смяна няма начин от времето от 13 до 19 да ям кой знае кво , смисал некви бургерчета , дюнерчера , картофки и такива ми ти работи. Имам страшно бърз метаболизъм , 180 съм и съм 55 кила, ям почти всичко с изключение на някой зеленчуци.Ако може някой да ми даде някакъв пример за режим , който да мога да изпълнявам безпроблемно.

Има как да ядеш на даскало само ти трябва желание.
Носи си сандвичи с пържоли или някво друго месо аз така правя
Режим .. Значи ядеш ориз, овес, месо по много
Белтъчините да са по 2,2г на кг телесно тегло, а въглехидратите мах 11г до там можеш

17.01.07
20:02

11г на килограм ?  :|
Малко съм капризен към храната смисал , втръсва ми , немога всеки ден 1 и също да ям. Бе както и да е , ще гледам да си се храня с разни работи , който са богати на белтъчини и въглехидрати по няколко пъти на ден.

BA

17.01.07
20:54

[quote author=”.::F.ToRReS::.”]11г на килограм ?  :|
Малко съм капризен към храната смисал , втръсва ми , немога всеки ден 1 и също да ям. Бе както и да е , ще гледам да си се храня с разни работи , който са богати на белтъчини и въглехидрати по няколко пъти на ден.

Лесно нема

[quote author=“Ayo”][quote author=”.::F.ToRReS::.”]Ако може някой да ми даде някъква идея за хранителен режим, но имам няколко условия , който ми ги налагат обстоятелствата... Понеже съм ученик и уча 2ра смяна няма начин от времето от 13 до 19 да ям кой знае кво , смисал некви бургерчета , дюнерчера , картофки и такива ми ти работи. Имам страшно бърз метаболизъм , 180 съм и съм 55 кила, ям почти всичко с изключение на някой зеленчуци.Ако може някой да ми даде някакъв пример за режим , който да мога да изпълнявам безпроблемно.

Белтъчините да са по 2,2г на кг телесно тегло, а въглехидратите мах 11г до там можеш

:shock:  :shock:  :shock:  You drive me crazy…...
Максимум по 6-7г и това, ако е hardcore hardgainer! И по 11г може, но не в бодибилдинга, а в сумото!

MO

17.01.07
23:00

[quote author=”.::F.ToRReS::.”]11г на килограм ?  :|

Ами душко като си капризен си стой на 55кг и нека те бъркат в гръб с момиче ,на плажа :lol:

17.01.07
23:36

[quote author=“morphey”]Ами душко като си капризен си стой на 55кг и нека те бъркат в гръб с момиче ,на плажа :lol:

Бе прав си капризен не капризен , ще треа да се стегам и да ям здраво , още по-важно да спра цигарите !

Не получих нещо точно като отговор , ама както и да е ;)

MO

18.01.07
10:09

[quote author=”.::F.ToRReS::.”][quote author=“morphey”]Ами душко като си капризен си стой на 55кг и нека те бъркат в гръб с момиче ,на плажа :lol:

Бе прав си капризен не капризен , ще треа да се стегам и да ям здраво , още по-важно да спра цигарите !

Не получих нещо точно като отговор , ама както и да е ;)

Сутрин овесени ядки и кисело мляко -закуска
На обяд -ориз ,пилешко месо ,картофи ,( комбинирай )
Следобяд - 250-300грама пакетирани пилешки пържоли в магазините ги има и са по-добри
от някакви дюнерчета и тн.
За вечеря иа много варианти ,леща ,пшеничен зародиш , пилешко ,телешко месо ...
Пий от сутринта до към обяд ако имаш възможност 0.5-1 литър прясно мляко

Ако искаш да дръпнеш по-бързо на кг ,си вземи и добавки ,но за тях питай друг ,защото аз не съм запознат

18.01.07
11:10

Някои знае ли тея хранителни добавки колко струват за дигане на килограми

Чакай човек овесени ядки и мляко за закуска че аз 3 4 филии с салам ако не изям и още нещо не са ли малко може да е полезно ама от мляко и ядки няя наяждане

Петко К - не пускай поредни мнения.

S7

18.01.07
20:07

[quote author=“plamenht”]Чакай човек овесени ядки и мляко за закуска че аз 3 4 филии с салам ако не изям и още нещо не са ли малко може да е полезно ама от мляко и ядки няя наяждане

Аз като хапна 2 кофички кисело мляко и 100г овесени ядки сутрин се чуствам напълно наситен. Понякога даже трудно ги изяждам. А и бъди сигурен, че млякото и овесените ядки са доста по-добър вариант от тъпкане със салам и хляб..  :wink:

MO

18.01.07
21:56

[quote author=“plamenht”]Чакай човек овесени ядки и мляко за закуска че аз 3 4 филии с салам ако не изям и още нещо не са ли малко може да е полезно ама от мляко и ядки няя наяждане

Виж сега изяж 150грама овесени ядки и едно кислео мляко -това са 750-800Калорий
4 филий със салам
са 500(хляба)+250(100грама салам)=750 ,сам виждаш ,че са равностойни храненията ,пък и дума не може да става кое е по-полезно

18.01.07
23:06

Яж нощем-това е най-сигурният начин да качиш! Може едно кисело мляко да е, но пак ще е от огромна полза.

23.01.07
12:50

[quote author=“Ultima Ratio”]Яж нощем-това е най-сигурният начин да качиш! Може едно кисело мляко да е, но пак ще е от огромна полза.

Как така нощем бе братко ?  :o

23.01.07
14:02

[quote author=“Ultima Ratio”]Яж нощем-това е най-сигурният начин да качиш! Може едно кисело мляко да е, но пак ще е от огромна полза.

Това гони изказването за 11 г на кг по тъпоумност.

23.01.07
18:51

[quote author=“butthead”][quote author=“Ultima Ratio”]Яж нощем-това е най-сигурният начин да качиш! Може едно кисело мляко да е, но пак ще е от огромна полза.

Това гони изказването за 11 г на кг по тъпоумност.

Добре, баце, айде сметни колко часа спиш=време без храна. Пробвай да стоиш примерно 8 часа през деня без да ядеш и после кажи как се чувстваш. Те това става и нощем, за това хората пият бавно усвояеми протеини преди лягане. Замислял ли си се защо точно такива, а не суроватка, примерно? Някъде бях гледал интервю с Митко Димитров, който казваше, че ставал по два три пъти нощем  и пиел протеинови шейкове. И в Олимп е имало няколко статии по въпроса с нощното хранене. Не казвам да се набухаш през нощта с нещо тежко и после да не заспиш, но едно леко хранене с малко въглехидрати ще свърши чудесна работа.

23.01.07
21:46

Уф, поспри се, че сам се закопаваш в глупости. Въглехидрати през нощта? :roll: Едно кисело мляко само по себе си също не върши кой знае каква работа.
Пича го интересува хранителен режим, нещата са доста по-сложни, за да му отговориш в едно изречение, в което на всичко отгоре почти нищо не казваш. Прочел две статии в Олимп, гледал едно интервю на Д.Димитров и вече акъл дава.

24.01.07
00:37

Казвам, че малко въглехидрати и повече протеин трябва да има нощното хранене, в този смисъл.
Естествено, че едно изречение не изчерпва темата за хранителния режим, но пък нещата не са толкова сложни-положителен калориен баланс, достатъчно количество белтъчини и в конкретния случай много въглехидрати.
А и ще ми е интересно да обясниш по какъв начин храненето през нощта не би помогнало на един ектоморф да качи килограми.

25.01.07
22:54

Та само немога да разбера на мене кво ми треа повече белтъчини , въглихидрати , мазнини или калорий ?  :roll:

MO

25.01.07
23:26

[quote author=”.::F.ToRReS::.”]Та само немога да разбера на мене кво ми треа повече белтъчини , въглихидрати , мазнини или калорий ?  :roll:

трябва ти повече обща култура

26.01.07
08:23

Я си преставете въглехидрати 11 гр/телесно тегло при 100 килограмов човек...
Това са 1100 гр въглехидрати, които даже и да зобиш НИКОГА не можеш да ги усвоиш в полза на мускулите и гарантирано ще качваш мазно като луд...

26.01.07
11:43

[quote author=”.::F.ToRReS::.”]Та само немога да разбера на мене кво ми треа повече белтъчини , въглихидрати , мазнини или калорий ?  :roll:

2/2.2гр - протеин, 5гр - въгл., а останалото мазнини - това е в случай, че искаш да качваш.
Какъвто и “разбивка” на хр продукти да направиш. тя няма да е окончателна. Следи си теглото и при нужда “ремонтирай” хр си режим.

26.01.07
16:46

[quote author=“morphey”][quote author=”.::F.ToRReS::.”]Та само немога да разбера на мене кво ми треа повече белтъчини , въглихидрати , мазнини или калорий ?  :roll:

Да понеже ми трябва повече обща култура можешеш да ми отговориш нормално, вместо да даваш оценки за мен. Така е в тази сфера общата ми култура е ниска , за това питам.

MO

26.01.07
20:38

[quote author=”.::F.ToRReS::.”][quote author=“morphey”][quote author=”.::F.ToRReS::.”]Та само немога да разбера на мене кво ми треа повече белтъчини , въглихидрати , мазнини или калорий ?  :roll:

Да понеже ми трябва повече обща култура можешеш да ми отговориш нормално, вместо да даваш оценки за мен. Така е в тази сфера общата ми култура е ниска , за това питам.

Секси ,ако ретроспектираш и ми порчетеш горните постове в темата ,ще видиш ,че съм ти написал какво трябва да ядеш и все пак ще допълня общата ти култура :

Белтъчини -2 гр/кг(телесно тегло )
Въглехидрати -4-5грама/кг
Мазнини 1-2гр/кг

[quote author=“AYO”][quote author=”.::F.ToRReS::.”]Ако може някой да ми даде някъква идея за хранителен режим, но имам няколко условия , който ми ги налагат обстоятелствата... Понеже съм ученик и уча 2ра смяна няма начин от времето от 13 до 19 да ям кой знае кво , смисал некви бургерчета , дюнерчера , картофки и такива ми ти работи. Имам страшно бърз метаболизъм , 180 съм и съм 55 кила, ям почти всичко с изключение на някой зеленчуци.Ако може някой да ми даде някакъв пример за режим , който да мога да изпълнявам безпроблемно.

Да попитам тези 11 г. въглехирати на кг ли са или като цяло :)

Edit: Защо питам преди да сум прочел всички отговори по темата :) Сега ми стана ясно :)

30.01.07
20:59

Така напрайх си няколко прости сметки и излиза следното.

въглихидрати: 4-5г. (айде 6 да кажем на кг. тегло) -> 6х60(кг) = 360гр. въглихидрати ми трябват на ден
белтъчини: 2-3г/кг. тегло -> 3х60 = 180гр.
мазнини: 1-2г/кг. тегло -> 2х60 = 120 гр.
Така по други прости изчисления , за да си набавя тези неща са ми необходими:
3 яйца
300гр. пилешко
500гр хляб
300-400гр. ориз
200-300гр. сирене краве

Не е ли малко  :roll:  или сметките са ми правилни ?

31.01.07
22:41

~bump

07.02.07
17:19

Ами гледам че всеки препоръчва”овесени ядки с КИСЕЛО МЛЯКО” не сам против но прясното мляко не е ли по полезно да се яде с овесени ядки тея дет са по 1лв пакета

07.02.07
18:34

Чакайте малко ся...Вие му давате акъл как да качи мазно,а не мускул.+това когато спиш обмяната на веществата е забавена,така че не можеш да сравняваш 8 часа през дена и 8 часа през ноща докато спиш.И да обобщим хранителния режим с 4-5 гр./кг е най-добър.И вече трябва да почетеш и да имаш нюх как да реагираш,ти познаваш най-добре тялото и организма си.Ако качваш с този хранителен режим,начи сичко е наред...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1