18.01.07
14:50
здравейте, преди време си направих една програмка за рамо след като обсъдих упражненията тук.
стажът ми е 7 месеца и ето какво правя:
1)раменни преси 3х8;
2)разтваряне ръце в страни 4х8(1-вата повече загряваща);
3)вдигане ръце напред 4х8(1-вата загряваща);
4)упражнение за задната част 4х8
въпросът ми е следния- навсякъде гледам хората правят по по-малко серии за рамо и се чудя дали не е вредно това,което правя?... но от друга страна нямам оплаквания,имам растеж и то доста добър,кефи ме,а и все пак рамо правя веднъж седмично в отделна тренировка.
Какво мислите?Мерси
Щом това те притеснява - пусни раменните преси на 4 серии и махни загряващите.
Би трябвало след 4 серии р.преси да си загрял достатъчно. :)
Има ли нещо специфично при вдигане на ръцете напред. Защото нищо не усещам. Наи-много ставата да ме заболи. Май не го правя както трябва. А иначе предното рамо ми е развито повече от тренировите за гърди май.
Пробвай с по-големи тежести...без клатене на тялото и без да сгъваш много-много ръцете, а от седеж..определено се усеща по-различно, а и ‘помагането’ е почти невъзможно - аз лично, не мога да направя и едно пълно повторение от седеж с килата, които са ми за иначе за работни.. :)
ПП Признавам си, че ги предпочитам с повечето кила и прав... :?
Ама аз по принцип избягвам седящи упражнения, ако мога да ги правя от стоеж.... :roll:
абе,за мен лично е важно да се изпълнява правилно,вдигам с такива дъмбели ,с които ми е тежко,но ми позволяват правилно да го изпълнявам,т.е. да не се клатушкаш,навеждаш и т.н. .,само ръцете гледай да движиш...другото ,което е -аз лично изпълнявам упражнението бавно ,като задъръжам малко ръката изправена горе (имам предвид ,когато стане успоредна на пода )при всяко повторение...това ,че те боли ставата ,може да е защото вдигаш с прекалено тежко