как да обедя нашите че протеина не е вреден.

Прескочи до:

13.12.06
18:47

имкам да си взема хр. добавки ,протеин,креатин...
обаче имам проблем с наште ,трърдят че са вредни.
как да ги убедя в обратното и наистина ли не са вредни,а полезни ли са?
някакви материали кадето е писано кое им е ползното..?и дали вреди на нешо.
благодаря

ST

13.12.06
18:47

[quote author=“celerator”]имкам да си взема хр. добавки ,протеин,креатин...
как да ги убедя в обратното и наистина ли не са вредни,а полезни ли са?
някакви материали кадето е писано кое им е ползното..?и дали вреди на нешо.
благодаря

Няма как трябва да си ги купуваш без да знаят... Аз така правя, защото според тях тфа са анаболи  :shock:

13.12.06
19:08

Еми и според нашите протеина е вреден ......
Аз си купувам добавките с мои пари не икскам от тях , и в такъв случай им казваш да не та занимават ако си ги копуваш сам  :)

13.12.06
19:45

Протеини  на български език  са белтъчини.

13.12.06
20:01

Кажи им че вземането на храна под формата на протеин (прах) е по здравословно от каквато и да е твърда храна,защото днешно време всичко се обработва с какви ли не химии и лайна.В протеина има почти всичко необходимо за един човек подложен на всекидневен стрес и си е голям “+” приема му.Протеин пият почти всички атлети не зависимо културисти ли са или футболисти една чудесна алтернатива на храната но не и да се прекалява и да се усланяш само на него.

Материалите ги търси в интернет. Има страшно много.
Другият вариант е да намериш някой добре осведомен лекар, който да им разясни нещата.

П.П. Ако имаш собствени пари няма смисъл да знаят  :twisted:

13.12.06
20:18

[quote author=“manson”]П.П. Ако имаш собствени пари няма смисъл да знаят  :twisted:

Хах , кой се смее :twisted:
Наистина , търси някой познат лекар, да им го обясни.

13.12.06
21:09

обаче гледай лекара да не издъни работата защото повечето лекари си немат представа от ..... (личните лекарки) . Отначало и майка ми и баща ми беха против викат ми качвай си “чисто и тнт.” ма им теглих една далга и широка на ум и си купих кво ми трее и ся си го пия тех ест пак не ги кефи  8)

13.12.06
21:09

кажи им че това кадето те купуват не е по добро.Преработва се каде ли не...Тия кренвирши салами.....Протеин преведоно значи белтък...Но ако не стане пробвай с лекар да им го изясни...

Те приемат същите тия неща под формата на месо(креатин), сирене(протеин) и т.н..

14.12.06
09:05

[quote author=“manson”]Материалите ги търси в интернет. Има страшно много.
Другият вариант е да намериш някой добре осведомен лекар, който да им разясни нещата.

П.П. Ако имаш собствени пари няма смисъл да знаят  :twisted:

Ууу,те наще медицински лекари нали ги знаеш ???  :lol:
Най-добре някой спортен лекар,диетолог при него да отиде

KO

14.12.06
12:27

[quote author=“angeleyes”]Протеини  на български език  са белтъчини.

Това е отговора. :wink:
Кажи им, че да пиеш протеин е сто пъти по полезно, отколкото да ядеш примерно тесто - оня белия хляб, колбаси - салами, туджуци, луканки, и по - голямата част от боклуците с които е заринат пазара. Ти ся да не им изтърсиш, че протеина е  по - полезен от храната. :D
Аз срещам едно основно мнение против протеините, главно сред по - възрастните. Казват ми, “ти вземай протеини, пак ще видиш след 10 години.” Даже един мой човек ми каза: “Ще видиш след време как жена ти ще те изхвърли като спреш да си вършиш работата”. Това е безумие. Протеините само биха повишили половата дейност. Поне да бяха опитвали от въпросните продукти. Пък повечето от тези хора, които ми плямпат против протеините, съм бил сведетел как се хранят със Сачи примерно, или с колбаси, в които ми се струва че съдържанието на мазнина е много над 50%(предположение). За мен няма по - хубава закуска от един качественсуроватъчен протеин със плод. Много по - леко ми е на стомаха от колкото като изям половин хляб.
Мойте са по - съвременни в това отношение и си нямам подобни проблеми. :lol:

14.12.06
22:02

Обясни им, че хранителните добавки като цяло са създадени за хора, които усилено спортуват и искат да повишат спортните си резултати. Кажи им също, че са нещо като разтворима храна, така може да те разберат. Обясни, че всички съставки са природни вещества съдържащи се в растения, храни и така нататък. Трудно е ако родителите ти са по-старомодни. Не бива да се даваш. :wink:

15.12.06
11:50

Щом вашите са против добавките докрай ще си сотанат против тях.Наще са по същия начин,ма кво ме интересува.Верно дразнещо е всеки път като пия нещо и баща ми ми разправя,бягай с тия боклуци и т.н. ма се свиква :wink:
Та исках да ти кажа,че щом са против тях и лекари да им доведеш пак ще си останат против тях :wink:

28.12.06
19:19

и аз имам същия проблем, няма оправия бате като си втълпят нещо до гроб !

28.12.06
21:15

Да се образоват малко.... Вземи им литература.Те живеят с митовете от някога (чули-недоразбрали)

B_

28.12.06
21:59

aaa незнам аз ... майка ми е инженер химик и нищо не ми казва .. даже понякога тя ми купува каквото ми трябва и тя си купува! 8)  :D

28.12.06
22:05

Даваш им да четът този линк и са готови ;)

28.12.06
22:29

VLaDo-
Както написах ако ще и доктор да им заведе да им обясни всичко пак ще обясняват какви боклуци са :wink:
А има и друг тип доктори,мианлата седмица бях на частен лекар и стана дума за добавките и почна да ми обяснява как с добавките може да се получи тумор и аз  :shock: ,питах я е как така няма такова доказателство и тя каза,че фирмите нарочно не ги допускали тези неща да се разберат,защото нямало да им се продават продуктите http://www.bmwpower-bg.net/forums/images/smiles/mhihi.gif

ПС - тука защо няма такова зъбато човече,в нашият форум това е най-използваната емотиконка  :P

06.01.07
16:44

този въпрос е доста интересен .... слушаи боиче и наще бяха супер против хр. добавки и аз си земах скришно от тях 1 година обаче обаче зех да се изнервям по ено време че не мога да ги пия когато трябва а когато няма никои в нас и така 1 ден си купих поредното кило протеин и го показах на наще и зех а им обяснявам какво представлява че има разлика от стероидите и т.н. абе сичко квот бях чел от нета им го казах :) и ги обедих за мое учидване наи важното е да говориш убедително също така може да им покажеш и някои матерялче из нета ако не ти повярват

Успех !

06.01.07
23:00

мойте родители също са против хр. добавки и всички други подобни неща, но аз правех така... купих си един нескуйк и изхвърлих вътре нескуика (само кутията зех) 1/2 от протеина напълних в кутиата за нескуик а другата скрих :) и им казвах, че пиа нескуик с прясното мляко, защощо немога да го понасям така..... :)

ПС. сега ще взимам креатин+глутамин, но става по - лошо не съм измилил още начин как да ги прикривам хаха,но сигурно при БАБА МИ която е на 1вия етаж  :P :P

06.01.07
23:46

[quote author=“Ilkooo”]мойте родители също са против хр. добавки и всички други подобни неща, но аз правех така... купих си един нескуйк и изхвърлих вътре нескуика (само кутията зех) 1/2 от протеина напълних в кутиата за нескуик а другата скрих :) и им казвах, че пиа нескуик с прясното мляко, защощо немога да го понасям така..... :)

ПС. сега ще взимам креатин+глутамин, но става по - лошо не съм измилил още начин как да ги прикривам хаха,но сигурно при БАБА МИ която е на 1вия етаж  :P :P

Аз ти предлагам :
Взимаш си протеин,слагаш го в няква друга кутия и им казваш,че си си взел разтворима напитка с вкус на(зависи какъв вкус ти е протеина) и ако те питат що е в такава кутия ще им кажеш,защото е бил пакет и не е удобен...
Пък ако искат да го опитат,няма проблем,ще се убедят,че не е няква гадост... :wink:

07.01.07
04:36

Закараи ги в някои магазин за добавки там продава4ите Ще ги обработят  :lol:

07.01.07
17:35

въобще няма какво да им казваш. Спестяваш си сума ти проблеми ..
:roll:

SN

07.01.07
17:42

Първо купувам после казвам ... ако ваште са толкова вече против и решат да стигнат до крайности най-много да го фърлят у кенефа.А в тоя случай фърлят парите ти (или техните) на вятъра ,тай че пред свършен факт нямат голям избор ....малко ще мърморят и тфа ша е ,да не ти пука  8)

BM

07.01.07
18:18

Аз сега започвам да пия и няма да казвам на наще защото мислят че това са глупости.Но със собствени пари ще си ги купувам.

JD

07.01.07
21:10

Питай бъбреците ти след 30тина месеца употерба на синтетични източници на протеин по ~ 2гр. /телесна маса, дали са вредни!  :lol:

08.01.07
15:02

[quote author=“jdoe”]Питай бъбреците ти след 30тина месеца употерба на синтетични източници на протеин по ~ 2гр. /телесна маса, дали са вредни!  :lol:

:lol:  :lol:  :lol:
“Синтетични източници на протеин”
Айде необразованите да не се обаждат  :wink: плс

08.01.07
16:58

[quote author=“jdoe”]Питай бъбреците ти след 30тина месеца употерба на синтетични източници на протеин по ~ 2гр. /телесна маса, дали са вредни!  :lol:

Питам ги ама не отговарят... 8)

JD

08.01.07
18:36

[quote author=“DJПетко”] :lol:  :lol:  :lol:

Да, но да се затвори форума, удачно не би било, а да се класифицираш в членувано мн число в тема:  ”Как да убедя нашите че протеина не е вреден” е тревожно, определено няма да допринесе в изявената Ти нужда от самоизява и оценка, подтикната от дисбаланса на психичното ти състояние, характерно за възрастовият период в който се намираш.  :wink:

08.01.07
19:24

[quote author=“jdoe”][quote author=“DJПетко”] :lol:  :lol:  :lol:

Да, но да се затвори форума, удачно не би било, а да се класифицираш в членувано мн число в тема:  ”Как да убедя нашите че протеина не е вреден” е тревожно, определено няма да допринесе в изявената Ти нужда от самоизява и оценка, подтикната от дисбаланса на психичното ти състояние, характерно за възрастовият период в който се намираш.  :wink:

Епа баце ний сме тъпи щангисчета немоим та разберем.

бтв:Браво,успя да напишеш 3-4 реда “ентелегентни” думи-за жалост нищо не каза :lol:Така се получава когато се правиш на много умен. :wink:

08.01.07
21:21

[quote author=“silver_hawk”][quote author=“jdoe”][quote author=“DJПетко”] :lol:  :lol:  :lol:

Епа баце ний сме тъпи щангисчета немоим та разберем.

бтв:Браво,успя да напишеш 3-4 реда “ентелегентни” думи-за жалост нищо не каза :lol:Така се получава когато се правиш на много умен. :wink:

По-добре и аз не мога да го кажа.  :roll:

08.01.07
22:05

Можеш да им дадеш пример с витамините, съдържат се в храната но ги има и на хр. добавка и милиони хора по света ги пият и им нема нищо, а с протеина(много е важно да им обясниш че на БГ тва е белтък) е нужно да се приема повече при усилена физ. дейност и не можеш да ядеш по едно кило месо на ден(можеш стига да искаш де  :twisted: ), важно е да вметнеш че също така че телета, птици ги тъпчат с хормони(истинската химия) и е по вредно от колкото протеин преминал през стриктен качествен копнтрол И пречистен през разни филтри(не се отнася за БГ добавки), стотици спортисти зимат хр. добавки и са си живи(а те дори и зобат) също можеш да ги метнеш че ше им излезе по евтино да си земеш една кутия протеин от колкото едно цело прасе във вас  :D

И да не си земе БГ боклук, че те наистина са съмнителни

PS

10.01.07
11:48

Наще вече свикнаха..отначало и аз имах проблеми с майка ми...пред нея неможех и ред бул да пия хаха  :lol:
Обаче постепенно свикна...
Ся се сетих...един приятел беше обяснил на майка му за протеина...обаче тои реши да се зазоби..и като майка му като намери метана той и каза “Ааа мамо тва са протеинови хапчета”  :lol:  :lol:

11.01.07
11:23

Последния път като си взех гейнер - 3кг в една кофичка все едно за латекс 10кг и я сложих до микровълновата майка ми като се прибра  :oops:  Ма тя ме знае вече,пък и е медицинско лице,Даже първия протеин който бях пил тя ми го взе, но винаги го има това мрънкане.... че много скъпо ,че нз си кво си. Това мисля,че е най-доброто обяснение като за начало : Нима яйцата не са химия?Хранят кокошките с какви ли не добавки , полодовете и зеленчуците ги пръскат с какви ли не торове (химии).Въздуха който дишаме колко е чист в днешно време ? Не мисля че добавките са по-вредни ,дори обратното.Поне знаеш ,че има всичко вътре .А и бъди малко по смел, кажи им да се образоват малко :) Братовчед ми също беше така,проблеми с техните казах му да поговори и готово -резултатът беше на лице.И междудругото не им показваи наведнъж ,че пиеш примерно протеини глюкоза креатин аминокиселини .... щото тогава наистина ще си помислят че блъскаш много :) дай по-лекичко.Замисли се, че и сред приятелите ти които не тренират това са много добавки пък камо ли за вашите :)

ZO

11.01.07
12:43

Ако не ти вярват за това,че се извличат от храна(т.е. са точно толкова вредни колкото нея :roll: ) нямаш друг избор освен да си ги взимаш тайно.Аз в началото бях така,но после свикнаха и сега даже си пия протеина пред майка ми :lol:

RE

11.01.07
15:13

[quote author=“celerator”]имкам да си взема хр. добавки ,протеин,креатин...
как да ги убедя в обратното

Заведи ги някой път в Билла или някой подобен хипермаркет и им покажи, че там се продават протеини да видят, че са си съвсем достъпни за всички хора и не представляват риск за здравето.

BU

11.01.07
15:26

аз преди бая време исках пари на наще за протеин ама те ми отказаха .. аз им принтирах за протеин кво е що е .. и разбраха че протеин значи белтък :)
и в крайна сметка пих и не ме бъркаше  :)
същото направих и с аминото, креатина и глутамина и вече си питам шапката

18.01.07
10:34

и нашите мислеха че протеина е вреден, ама един ден от джоба ми паднаха два блистера б.....бол и тогава решиха, че май протеина е по-добрия вариант  :D

..... но това беше гоооооооооодини преди. За  мен отдавна не стои този въпрос на дневен ред, но знам как се чуствате момчета

18.01.07
18:39

[quote author=“realityman”][quote author=“celerator”]имкам да си взема хр. добавки ,протеин,креатин...
как да ги убедя в обратното

Заведи ги някой път в Билла или някой подобен хипермаркет и им покажи, че там се продават протеини да видят, че са си съвсем достъпни за всички хора и не представляват риск за здравето.

Абе ти други неща приказваше преди, но както и да е... :twisted:
[quote author=“fitboy”]и нашите мислеха че протеина е вреден, ама един ден от джоба ми паднаха два блистера б.....бол и тогава решиха, че май протеина е по-добрия вариант  :D

..... но това беше гоооооооооодини преди. За  мен отдавна не стои този въпрос на дневен ред, но знам как се чуствате момчета

:P :lol:

18.01.07
19:18

Няколко пъти съм се пробвал да обяснявам но нейсе....омръзна ми  :lol:  наумът ли си нещо край....Всичко скришно и голям зор видя с парите, ограничение от всякъде едни 40 лв. ми е зор да събера за един Кре-Алкалин... :lol: . Ама какво да ги правиш... :?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1