16.01.07
20:59
Кажете кой упражнения да вкарам за разширяване на гърба мисла да правя 2 за плътност и три за разширяване
За плътност
Чукове
Тяга
За ширина
Набирания с широк хват други двe предложете вие
16.01.07
22:42
Тия упражнения как ги разграничавате на “за плътност” и “разширяване” и аз много не разбирам ама все пак хоризонталния скрипец и пак на вертикалния скрипец с тесен подхват мисля, че ще свършат работа.
Според твойте разделения ти предлагам “мечка” за плътност и скрипеца ти го каза Jorku.
Jorku Батка ще ми е интересно да видя снимка на гърба ти :wink:
Пич недей прави скрипец ......
Пробвай нещо такова искаш плътност ... Значи почни с тяга
:arrow: М.Тяга 4х8
:arrow: Мечка 4х8
:arrow: Гребане с Дъмбел 4х8
Това е най-добрата тренировка ... Можеш да менкаш мечката с чукове :wink:
20.01.07
10:52
И на мен ще ми е интересно да ти кажа ама няма техника :D
Аз правя и от двата типа упражнения(за плътност и разширяване), но просто не обичам така да ги разграничавам. Сега тренировката ми за гръб е: 1. набиране 3, на една машина дето симулира чукове(доста добре го усещам което е интересното) 4, долен скрипец 3, гребане с дъмбел 3, тяга 3-4 и съм доста доволен. За мен това е начина.
[quote author=“Jorku”]И на мен ще ми е интересно да ти кажа ама няма техника :D
Аз правя и от двата типа упражнения(за плътност и разширяване), но просто не обичам така да ги разграничавам. Сега тренировката ми за гръб е: 1. набиране 3, на една машина дето симулира чукове(доста добре го усещам което е интересното) 4, долен скрипец 3, гребане с дъмбел 3, тяга 3-4 и съм доста доволен. За мен това е начина.
Не знам при всеки различно но 90% от хората който познавам спряха да правят скрипец защото при свободните тежести има доста повече ръстеж :wink:
Знам че не е тука мястото,но дайте съвет как да се науча да се набирам-178см 72кг тренирам от 3месеца и полувина.
Няма как да се научиш ... Ако не ти достига сила почни от набирания с тесен хват докато качиш сила за по широк !
Ама да ги права в тренировката за гръб или всеки път да си права по няколко серии?
Само при гърба .... ... Аз преди 1.5 година правех половин годин кофички и набирания и ги свикнах още там преди да вляза в залата ....
20.01.07
12:58
Както казва един приятел: “Набиране се прави с набиране.”
И верно си е така. Ако от скоро тренираш обаче няма как да се набираш. Мъчиш се и така. Всички през това сме минали.
Еми щом не можеш да се набираш ще викаш някой да ти помага.Например ако можеш да направиш само 2 набирания,някой да ти помогне за още 1-2 и така.След известно време ще правиш 4 сам и още 2 с помощ и така..Аз така се научих.
аз се научих на скрипеца дърпаш дърпаш качваш килограми като достигнеш телесните си килограми на скрипеца значи си готов за набирания :lol:
Вкарай си пулдаун ( придърпване на скрипец с обратен хват ) , за ширина хвата трябва да е по широк от раменете 8)
Аз съм 61 кг и си прая 3 серии с по 12 повторения 173 см висок и 13 години и прая 3 серии пред гърди и 3 зад врат, но ако прая на скрепеца с толкоз кила най-много 1 път да ги дигна според мен по-лесно е набирането ;)