20.01.07
15:11
Здравейте, тренирам от 7 месеца, реших да разнообразя малко програмата м за гърди, но бях учуден, като поглендах публикуваните на сайта програми за маса за напреднали- защо няма упражнение за гърди от обратен лег? - в смисъл сега смятам да почна да правя това упражение да наблегна малко на долната част на гърдите...втори въпрос - с нормалната лежанка и наклонената по принцип прави ли се и леко долна част?
благодаря:0
[quote author=“vergo”]Здравейте, тренирам от 7 месеца, реших да разнообразя малко програмата м за гърди, но бях учуден, като поглендах публикуваните на сайта програми за маса за напреднали- защо няма упражнение за гърди от обратен лег? - в смисъл сега смятам да почна да правя това упражение да наблегна малко на долната част на гърдите...втори въпрос - с нормалната лежанка и наклонената по принцип прави ли се и леко долна част?
благодаря:0
Съветвам те да я правиш ... От нея ми дръпнаха доста гърдите :wink:
Още един глас за лежанката с обратен наклон! За разлика от кофичките, с това упражнение наистина ми потръгнаха долните гърди. То си е до човек де, но разнообразието няма да ти е излишно така или иначе.
21.01.07
09:31
и на мен бая ми драпнаха гърдите от обратния наклон аз права така
може да праиш така
лежанка обратен наклон 4х8-10
кофи 4х8
21.01.07
11:38
Как е възможно да ви изостава долната част на гърдите, че да наблягате на нея? Може да изостава горната, но долната... :shock: ? За мен обратната лежанка е напълно безполезно упражнение, не случайно няма да я видите в никоя програма на елитните състезатели. То вярно, че всичко е индивидуално, но се сещам за една статия от Кевин Леврони, където той обясняваше, че никога не тренира от обратен наклон, изтъквайки, че и Арнолд, който е образеца му за гърди, не го е правел.
21.01.07
13:24
И аз не го уважавам много това упражнение. Във филмите които съм гледал и Ronnie Coleman я прави и Jay Cutler също обаче, така, че не мога да се съглася, че не присъства при никои елитни съзтезатели.
21.01.07
13:47
правете долна и няма да имате здрави мъжки гърди, а яки женски цици!!! :lol:
21.01.07
16:58
Аз лично тренирам от две години и само веднъж-два пъти съм правил на наклонената за долна част на гърдите,но не мога да се оплача,че нямам гърди...Напротив,много ми вървят...И знам,че никои мои приятел не прави на нея,но всеки има завидна маса.(Говоря за тяло без химия-там вече е по-друго:)
Отбратен лег сам правил само кам 1 месец и не е мн лошо иначе ако ти изостава долната чат прави тая тренировка
Лег 4х8
Полулег 4х8
Кофи 4х10-12
флаис или кросовър 3х12
аз преди тва тренираих и така ми се разви долната част че ми изостана горната :) както си решиш тая програма е добра дето сам я написал ако пак мн искаш да драпнеш в долна част сложи кофите като второ а полулега като 3то с дъмбели обаче
Сега го правя флайса от полулег иначе кат праих програмата която съм написъл правих основно кросовър като 4рто
22.01.07
17:23
Не бива да пренебрегвате и флайса от лег!!!
е айде ся то ко стана 10 упражнения
фалис от полулег от лег , лежанка от полулег и от лег , кофички ? кое по напред така ще се пренатоварят ми се струва
22.01.07
18:17
е кво, на мен тренировката ми е
щанга полулег 3 по 8
Флайс полулег 3 по 8
лег 3 по 8
кофи 3 по 8 ... претренирам ли? :o
22.01.07
18:20
Абе,пич,няма да правиш всички упражнения!!!То ако тръгнеш да правиш всичко...Просто си избираш и тренираш,но ги подменяи,де.Аз лично всеки път правя каквото ми текне...И не мога да се оплача:)Всеки път си имам дори мускулна.Утре ще правя гърди!Ще ти напиша в какво ще се състой тренировката ми утре.
Полулег(за горна част)с лост-4х8/10
Лег с лост-4х8/10
Флайс от полулег-3х8/10
Кросоувър-3х8/10
:)Мерси много на всички
PumpingIron , абе,да ти кажа точно тези упражниения и аз правя в момента;)
иначе забелязвам по себе си ,че и аз доста често си решавам какво да правя по време на тренировката..е,гледам да не прекалявам с разнообразието де;)...ама.каквото и да е, все ефект ще има ,нали не си седим вкъщи и да ядем и спим само като някои:)
23.01.07
12:18
Еми виж прави 2 седмици всички упражнения , направи 2 поредни пъти 2те програмите, които ти написа xelfer и виж коя те помпа по-добре. Всеки човек е индивидуалност и неможе да се каже кое упражнение би му повляло най-добре , нито може да очакваш кой знае какво от готова програма от сайта. Най-добре сам си виж кое как ще те помпа и от кое чувстваш по-голям ефект. Момчетата ти дадоха достатъчно упражнения който да пробваш, всичко си зависи само от теб , от твойта физика - трябва сам да прецениш какво да правиш :) Успех ! :)
23.01.07
12:27
Ох,като започнете с това...То е ясно,но има и друг момент!!!’‘Напомпването’‘зависи от доста неща.Ако мен днес ме напомпат дадени упражнения,не е казано,че и следвашия път ше ме напомпат! :roll:
23.01.07
14:02
Ок , шефе , обясни ми тогава от какво зависи “напомпването” и как да изберем измеждувсичките тези упражнения ?
23.01.07
18:07
Не съм казал,че има специални упражнения.Ясно?:)Просто го казах,защото не означава,че като веднъж се напомпа от една програма и следващият път ще му подейства така!
Ок , шефе , обясни ми тогава от какво зависи “напомпването” и как да изберем измеждувсичките тези упражнения ?
просто си избери да кажем 8 упражнения и ги варти сяка тренировка ... каквото си правил предишната следващатата отпада или му сменяш реда и това с което го правиш (за гърди ЛОСТ или Дъмбел) ефект ще има !