Какво мислите за тази програма

21.01.07
17:59

Здрвейте първо на всички :) Много се радвам че намерих още едно място, където мога да обсъждам фитнес въпроси и като за начало исках да попитам какво мислите за тази програма

Понеделник: гърди, бицепс

Изтласкване на щанга от лег - 1 загряваща и 3х8
Изтласкване на дъмбели от пулолег -  3х8
Изтласвкане на щанга от обратен лег -  3х8
Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 1 загряваща и 3х8
Скотово сгъване - 3х8
Концентрично сгъване - 2х8-10

Сряда: гръб, трицепс

Придърпване на вертикален скрипец или набирания - 1 загряваща и 3х8
Мъртва тяга - загрявка 1 серия хиперекстензии и 3х8
Придърпване на долен скрипец - 3х8
Френска преса - 1 загряваща и 3х8
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват -  3х8
Разгъване на горен скрипец - 2х8-10

Петък: рамо, трапец, крака
Раменни преси - 1 загряваща и 3х8
Разтваряне на ръцете встрани - 3х8
Разтваряне на обратен пек-дек - 3х8
Трапецовидно повдигане на рамене - 3х8
Клякане с щанга - 1 загрява и 3х8
Лег преса - 3х8
Бедрено разгъване - 3х8
Повдигане на пръсти от седеж - 3-4х8

Ето и инфо за мен: на 20 години съм 67-68 кг с малко количество мазнини понеже много трудно качвам а се стремя да ям храни богати на въглехидарти и белтъчини (забравих какъв вид тяло се води това за което се извинявам) занимавам се около 2 години с фитнес, но с много прекъсвания поради различни прични (работа,здравослвони пробелми и т.н.) Сега съм решил да се отдам напълно без прекъсвания до колкото зависи от мен. Купил съм си Сурватачен протеин на P&B Labs 500 гр i L-Glutamine 500 гр.
Ако трябва още инфо свързано с фитнес питайте нямам тайни :)
А също исках и да попитам няколко неща:
1. Как предпочитате да тренирате - Гърди, бицепс - гръб трицепс или гърди и трицепс и гръб с бицепс
2. За гърдите трябва ли да се прави долна част (обратен лек, кофички) или е излишно
Мисля че това е като за начало :)
Много се надявам да чуя мненията ви  :)

21.01.07
18:35

Здравей, бих ти препоръчал да замениш изтласкването на щанга от обратен лег с кофички, придърпването на долен скрипец с Мечка и да прибавиш упр. за предмишница.

П.П. Надявам се че раменните преси са пред врат.

21.01.07
19:01

Мм значи ще ги разменя и ще прибавя едно упражнение за предмишница след гърба да видим какво ще стане :)
Раменните преси ги правя зад врат.. бях прочел някаде че е по ефикасно а и наистина раменете ми се бяха уфомили много добре, бях останал доволен..
Да те питам ти как предпочиташ гърди с бицепс или с трицепс, или правиш по съвсем разлинча програма

21.01.07
20:43

[quote author=“BraveHeart”]
Раменните преси ги правя зад врат.. бях прочел някаде че е по ефикасно а и наистина раменете ми се бяха уфомили много добре, бях останал доволен..

Това значи че имаш 2 упр. за средно рамо и нито едно за предно, замени Разтваряне на ръцете встрани с това:
http://www.bb-team.org/exercise/000075.php

[quote author=“BraveHeart”]
Да те питам ти как предпочиташ гърди с бицепс или с трицепс, или правиш по съвсем разлинча програма

Гърди с бицепс, гръб с трицепс и крака с рамо. 10/10

21.01.07
21:09

Раменните преси зад врат са за предно рамо, не за средно. Разтварянията са си добре, няма смисъл да се сменят с вертолет.

21.01.07
21:49

[quote author=”Петко К”]Раменните преси зад врат са за предно рамо, не за средно. Разтварянията са си добре, няма смисъл да се сменят с вертолет.

http://www.bb-team.org/exercise/000074.php

“Ако се изпълнява пред гърди, раменната преса натоварва най-вече предната му част, но засяга чувствително и средната. При варианта зад врат главното натоварване пада върху средната част на рамото, а предната се натоварва по-ограничено.”

21.01.07
21:52

Благодаря много за отговорите, разбрах каквото исках :) И мисля да се предържам към: “Раменните преси зад врат са за предно рамо, не за средно. Разтварянията са си добре, няма смисъл да се сменят с вертолет.”

21.01.07
23:21

[quote author=“Bounse”][quote author=”Петко К”]Раменните преси зад врат са за предно рамо, не за средно. Разтварянията са си добре, няма смисъл да се сменят с вертолет.

http://www.bb-team.org/exercise/000074.php

“Ако се изпълнява пред гърди, раменната преса натоварва най-вече предната му част, но засяга чувствително и средната. При варианта зад врат главното натоварване пада върху средната част на рамото, а предната се натоварва по-ограничено.”

Ето ти по - надежден източник:
http://www.exrx.net/Lists/ExList/ShouldWt.html#anchor166631

Средното участва разбира се, но предното поема повечето работа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1