21.01.07
17:49
Дали ще има ефект ако тренирам само тежко,в смисал сериите пак да са 3-4 и в пирамида само 4е повторенията да запо4ват от 6-7 надолу.Целта ми е да ка4а маса и тренирам от 4-5 месеца.4увал съм 4е този метод е успешен про много хора.170 64 кг 15 години
21.01.07
17:56
Вероятно ще има ефект, но не те съветвам да го правиш на 15, защото големите тежести могат лесно да ти докарат контузия, а на тази възраст още не е завършило развитието ти. По-добре си прави между 6-10 повторения за горната част и 10-15 за краката. Намали работните серии до 2, максимум три. Винаги съм се чудел как може да се правят 4-5 серии до отказ от едно упражнение-това си е чисто претрениране. Ако искаш да качиш, съветвам те и да тренираш по-рядко-три пъти седмично е чудесно, особено ако нямаш добро възстановяване.
21.01.07
18:57
Ефект ще има ама може някоя става да изскърца фатално.
21.01.07
20:14
Аз тренирах горе-долу по този начин...резултата е много сила и минимална маса...
Подкрепям казаното от Ultima Ratio.
Ако искаш маса гледай да правиш по около 8-10 до 12 повторения.
21.01.07
21:07
Батенце,не 4е разбирам много оба4е искам да ми кажеш колко наистина силни мом4ета познавап,които имат слабо телосложение.Да ти помаогна ли...нито едно :) След силата неминуемо идва и масата.Тва съм го 4ел некъде.
21.01.07
22:58
Не си съвсем прав. Аз познавам много по-яки момчета, които са доста по-слаби от мен на клека и особено тягата, а не е да кажеш, че правя с 200. Погледни например Костадин Бахчеванов, без да е огромен, е страшно силен. Силата не се определя от това дали имаш 50 ръка, а от методиката на тренировка и най-вече от психическата нагласа.
21.01.07
23:15
Не винаги трябва да си огромен, че да си силен. Мога да пример със себе си -> клек - 110 (6 повторения), лег 70 (6 повторения), лег преса - 250кг, 184см, 72кг, а съм на 15 год ;) . Не съм кой знае колко силен, но мисля че за моята възраст много малко могат да го постигнат това, което аз. Също и мои приятели се занимават с фитнес, не са огромни, даже напротив слаби са, но са много силни.
22.01.07
00:21
Според мен е умесТно
Ако искаш да си много силен стани трибоец или щангист! В бодибилдинга се набляга повече на развиване на тялото и по-малко на развитието на силата, въпреки че и самата сила естествено се увеличава с нарастването на килограмите на щангата. :!:
23.01.07
13:46
сега за какво говорим за функицонална маса или не щото съркоплазмената хипертрофия е нефункционалната тоест от нея сила няма да качиш за сила се иска миофибриална . Принципно аз смесвам двата метода на тренировка тежкия с малко повотрения и този с много ефекта е доста добър мускулите освен на обем растат и на плътност което
доста ми допада 8) Прави и двете не само едното редувай сяка тренировка трябва да е нов стрес за тялото и да не повтаря предишна .
23.01.07
18:57
Мисля, че губиш смисъла на тренировката си ако примерно правиш до 6 повторения (2-3) с много тежки тежести - така влизаш в зоната на евентуални контузии и нежелани травми и не чак толкова голям ефект. Незнам защо бързаш... Щом искаш стабилна маса прави си ги нормални повторения с прилични тежести по 8-10 повторения и на всяка тренировка винаги сменяй упражненията - ето това е ефект! :wink: