21.01.07
19:35
Здравейте, намирам се пред дилема и реших да се обърна към вашата компетентност. Проблемът е следният, откакто почнах работа не ми остава време за физически упражнения, а също така си влоших храненето. Всичко това повлия на моя външен вид – сега сам с „малък“ корем, който е на нивото на гърдите ми, около тях пък се е натрупала малко подкожна мазнина, а също така имам и паласки :cry: 80+ кила съм, ръцете ми са 34 см, а гръб почти нямам. И тук реших да се допитам до вас. Дали да наблегна само на кардио упражненията и на коремните преси, за да изчистя всичко или да оставя кардиото настрана за няколко месеца и да се съсредоточа към качването на маса, а след това да изчиствам, понеже четох, че е по-трудно и качваш по-малко, когато гледаш да пазиш и релеф. Да правя едновремено кардио и да блъскам за маса ми се струва като преливане от пусто в празно. Бих желал да постигна орелефено тяло, но не искам да падам под 75 кг. Също така искам да кача на горната част малко-повече - да речем по-голям гръб, на рацете 4-5 см, а също и да изчистя „пътя“ м/у гърдите ми.
Благодаря ви предварително и поздравления за сайта, спокойно мога да кажа, че е номер 1 сред българските.
П.С. бих желал също да помоля и за подходяща диета, която съответно да върви към кардио упражненията или да спомага за качването на мускулна маса.
Значи ако приемем че не си начинаещ т.е. имаш 3-4 месеца в залата сложи мъртва тяга и набиранки и за гърба няма кво да се претесняваш иначе поне 1 месец маса и после 2-3 месеца релеф ще са ти предостатачно прави за гърди гръб и крака по 2-3 базаови упражнения и 1-2 за оформяне за бицепс трицепс и рамо по 2 базови и 1 за оформяне и ши напраиш маса без да се омазняваш :) успех ти пожелавам
За да те надахам ше ти напиша какво качих аз за 2 месеца без химия само креатин малат и протеин сам зимал месец месец и половина
рака 35.5-39.5(студена)
кг 73-83
градна 102-109(без въздух и кофа)
талия 85.5-89.5 ( :oops: )
лег 70-82.5(серия по 8 )
мъртва 110-130(серия по 8 )
клек 50-80(серия по 12(ама крака не бях праил воабще преди)
бицепс прав 35-45(серия по 8 )
френско 30-37.5(серия по 8 )
достоино нали ако бях праил релеф нямаше да е така пак не сам се омазнил много и сам си приготвил цели 3 месеца рефел до лятото иначе сам 89 набор 184 висок
Петко К - не пускай поредни постове!
@tsilev
Да ти кажа в момента и аз съм пред тази дилема...
Правих около 2 седмици кардио тренировки, смъкнах около 2кг. (в последните дни обаче пак нещо се угоявам)
Все едно... идеята е, че лично аз за себе си прецених, че ако наблегна на кардиото ще се стопя прекалено много. (за сведение в момента съм 167см. 76кг. почти 30 години) За това сега избрах да качвам маса 4-5 месеца до началото на лятото. Съчетано с НВД мисля, че няма да качвам мазно и като цяло въпреки липсата на релеф да стегна фигурата т.е. все го виждам да е по-добре от момента :)
После 2-3 месеца релефче и сме готови за отпускарския сезон :lol:
Ако всичко е по план... зимата и до година сме бабанки и можем да почнем да “шлифоваме”;)
Зарежи това кардио и диетата (не си толкова зле). Прави яко мускулана маса известно време, пък после орелефявай, прави диета и каквото искаш. Успех!
Доколкото разбирам, общото мнение е да започна с упражнения за покачване на мускулната маса, да речем по програмата за тридневен сплит (месец, месец и половина) като коремните преси ги заменя с флайс 2-3 пъти седмично. След това коренна смяна с тази за изгаряне на мазнини и усилена кардио дейност.
А да взимам ли протеин преди и след тренировка или на този етап добавки са излишни, тъй като все още съм начинаещ? Бихте ли сащо ми препорачали диета, която да помага за качването на маса?! И благодаря за скорощните отговори.
23.01.07
18:49
И аз съм на мнение че, трябва да почнеш яко маса. Винаги съм казвал, че релефа така ли иначе само си идва с яката маса, така че... Но все пак коремните преси няма да ти пречат - прави ги след всяка тренировка колкото можеш. А за храненето важи златното правило - яж по-малко, но поне 4 пъти на ден; след 17 часа не е желателно да хапваш тестени неща или високовъглехидратни храни понеже се забавя метаболизма и ще трупаш излишни мазнини. Успех от мен. 8)
[quote author=“Staind_man”]И аз съм на мнение че, трябва да почнеш яко маса. Винаги съм казвал, че релефа така ли иначе само си идва с яката маса, така че... Но все пак коремните преси няма да ти пречат - прави ги след всяка тренировка колкото можеш. А за храненето важи златното правило - яж по-малко, но поне 4 пъти на ден; след 17 часа не е желателно да хапваш тестени неща или високовъглехидратни храни понеже се забавя метаболизма и ще трупаш излишни мазнини. Успех от мен. 8)
За яденето ок,но това с масата не е точно така...80 кг си е достатъчна маса и ако човека се съсредоточи върху чистенето и правенето не чист мускул ще е най-добре...няма нужда да качва още !!!