Питане зе част от трицепса?

10.11.04
15:01

Здравейте.
Тренирам си в къщи, не за постигане на високи резултати а за себе си, но все пак искам да имам и някакви резултати.
Днес разгледах някои теми и попаднах на този сайт:http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/
Въпросът ми е свързан с тази картинка:http://www.exrx.net/Muscles/TricepsBrachii.html и по точно за мускула означен с номер 2
При мен нещо не се получава. Имам впредвид, че другата глава на трицепса-№1 ми е добре изразена а тази не.
Когато тренирам за трицепс правя следните упр.:
1.Френско вдигане с дъмбел зад врата с две ръце
2.http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/DBKickback.html
3.Разгъване от стоеж на скрипец
и понякога зависи от това дали имам сила 4. кофички на стол
Това е дайте мнение за тази програмка и идей за онази част от трицепса.

10.11.04
17:37

Миии, тъй като не зная какво си в състояние да правиш вкъщи:
Въпросната глава на трицепса се натоварва повече при пронирани длани или позиционирани с вътрешната част надолу длани.
Ако можеш, прави френско от лег.

Успех! :)

10.11.04
20:32

В къщи имам лежанка + дъска за скотово вдигане и гладиатор.
А това за  позиционираните с вътрешната част надолу длани, малко не ми е ясно, може ли да ми го обясниш по- точноВ смисъл като легнеш на лежанката и изпънеш ръце нагоре дланите трябва да сочат към главата и така хващаш лоста, така ли?

11.11.04
02:08

за да ти бъде добре очертана тази глава на трицепса (ако не си на зоб) трябва да имаш много добре изчистена ръка. Както ти каза Мартин прави френско от лег, също така на сайта, който си посочил кликни на Elbow - Extension [1,2,3],там има едно хубаво упражнение за тази част на трицепса, което не мисля, че може да бъде заменено с нещо,което можеш да правиш с твоите уреди. Лежанката ти има ли възможност за поставка за скрипец ?

11.11.04
10:59

да има възможност за поставяне на скрипец

П.С.
Аз и това го правя ( става въпрос за второто ), ама от време навреме но на гладиатора не на лежанката. Но мислех че е е за основната част на трицепса и мислех след време да го сменя с някое от другите упр. който правя. Явно съм бил в грешка и сега ще си го добавя в програмата. Мерси.
А за самата програма някая дума ако може става ли или има нужда от някаква промяна.

11.11.04
11:20

Тьй като не можах да вляза в сайтовете които си посочил,не знам за коя точно глава говориш,ама ще ти кажа упр.с които може да изолираш и трите
1.Френско разгьване с щанга или с дьмбели-изключително добро упр.за трицепса натоварването е на целия мускул,но преоритет получава дьлгата глава/тази над лакатя/.Никога не използвай обратен хват.
2.Разгьване на горен скрипец с прав лост или вьже.С правия лост товариш повече вьншната глава,с вьжето повече вьтрешната.С обратния хват дьлгата и вьтрешната
3.Кик-бек с дьмбели.Тук може да натовариш и трите глави за една серия.Когато разгьваш назад с неутрален хват товариш дьлгата,ако завьртиш китката леко навьн-вьншната,а леко навьтре-вьтрешната глава.Тези упр.ти ги давам като идея.Може да пробваш :wink:

11.11.04
11:40

Благодаря mile аз като гледам тези ги правя но в различна последователнос от тази която ти си дал.
Един въпрос: френското вдигане в кой варянт. Аз гоправя с дъмбел от седеж с двете ръце, или от лег с щана. Кое е по-добро за увеличаване масата на мускула. И друго като го правя при големите( за мен ) тежести ме наболява кръста, може ли да го права например с опрял гръб на лежанката, става въпрос когато пейката е наклонена като за вдигане за горната част на гърдите ( ебати и обяснението което дадох-дано си ме разбрал за какво говоря ) но не е във вертикално положение.

11.11.04
13:41

Френско и дьмбел с 2 рьце зад врат от седеж/ако това имаш в предвид/ са две различни упражнения за трицепс.Френското правиш с щанга от лег или с дьмбели/само че с дьмбелите внимаваш да не си счупиш главата :lol: / За да не те боли кръста се облягаш.По принцип важното при всички упр.за трицепс е да не мърдаш лактите и да са близо до тялото когато си от стоеж

11.11.04
13:55

Аха, мерси за разяснението. А ако съм се облегнал на наклонена пейка проблем ли е.

11.11.04
17:36

Мисля, че не е проблем. Давай както досега ти посочват постовете. А се сетих и едно друго добро упражнение, особено за вкъщи. Става дума за тилни опори. Заставаш с гръб към лежанката, опираш са на нея с ръце, краката напред, лека чупка в кръста и даваш. Ако ти е много лесно, можеш да си поставиш краката на табуретка или столче.
Не знам дали го разбра упражнението, ама името му говори повече от обясненията, абе ще се ориентираш. Ако ли не питай.....какво не ти е ясно.

Успех! :)

11.11.04
21:38

Мерси Martin
Това което си го предложил като упр. го правя чат пат ( точка № 4 от първият пост )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1