Новак с въпрос за инструктор

MO

19.01.07
13:40

здравеите на всички фитнес маниаци:)
решил съм да се занимавам с фитнес сериозно и попаднах на този саит,които много
ми хареса:)
последните няколко дена разглеждах саита и доста темички из форума и
наистина информацията тук е много.
онзи ден за пръв път ходих на фитнес с един мои приятел и като за първи път само
обикалях като идиотче около “батковците”
та реших преди да отида пак да се информирам по-добре какво точно да правя в залата.
1.80 съм и тежа 80кг:( и тъи като гледам ще я карам на програма за изгаряне на мазнини
в началото.
много търсих из форумите,но едно не ми стана ясно.мога ли да карам самичак с тая програма
без някои да ме напътства или ще ми трябва някои да помага(имам предвид инструктор)?
вие как започнахте първите си дни в залата:сами или с инструктор?

19.01.07
13:55

Тц
Карай по програма за начинаещи. :)
След това...я за маса, я за изгаряне.. :)

Досега все се случва да тренирам в зали, където няма инструктор, но пък доста опитни момчета, с които може да се обменя информация. Но това е просто стечение на обстоятелствата при мен.

Задължително е да има някой, който да те отърве от 90-95% от грешките на начинаещите и чрез който да успееш да изградиш определена философия, която да следваш занапред. Използването на такава услуга не трябва да се тълкува като лукс, а като необходимост, застраховка може би. Ясно е, че не може да тренираш винаги под контрола/наблюдението на някого, но поне в периода, докато набираш ритъм и знания, мисля, че ще е от полза.

Това ме навежда на мисълта, че трябва да довърша статията си за присъствието на фитнес инструктора в съвременната тренировка на непрофесионалистите. :)

Аз бях сам. Гледай общо взето кой какво прави. Започни с кръгова тренировка.

MO

19.01.07
22:18

[quote author=“Jorku”]Започни с кръгова тренировка.

какво имаш предвид?

[quote author=“monsus”][quote author=“Jorku”]Започни с кръгова тренировка.

какво имаш предвид?

Тренировка за цялото тяло в един ден.
Пример: лег 1 серия, придърпване на скрипец 1 серия, раменни преси 1 серия и т.н. На принципа едно упражнение буташ едно дърпаш. Гърди, гръб, рамо, бицепс, трицепс, крака например. Като минеш всички тия упражнения става 1 кръг. Другия вариант(който аз повече харесвам) е същата работа но просто си правиш 3те серии една след друга - 3 серии лег, отиваш на скрипеца и там пак 3 серии и нататък.

20.01.07
00:14

С тоя ръст и килограми незнам какво имаш да изгаряш но ти си преценяваш,но отначало тренирай цялото тяло всеки път по 1 упражнение от по 3-4 серии за всеки мускул.

20.01.07
09:00

Аз тръгнах без инструктор - помагаха ми само приятелите и някой хора в залата, който като ме видеха да греша ми казваха как точно се прави :)

24.01.07
09:43

Не че много разбирам ама с тоя ръст според мен на килограми си точно колкото трябва за да започнеш да тренираш.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1