16.01.07
12:15
Искам да отслабна но незнам точно как, гледам постояно някакви диети съчетани с различни упражнения обаче незнам коя е подходящя за мен защото съм чувала че упражненията са различни за всеки човек. Аз съм 64кг, висика съм 167 или 168цм. Искам да наблегна на корема тъй като мазнините там ми се натрупват в повече.А краката пак искам да ги оформя леко. Ще ве помоля ако моце да ми предложите някаква програма: диета+упражнения (и ако е възможно резултата да се вижда след мин.3 седмици, разбира се това си е ако полагам усилив,което искрено се надявам че ще го направя)
Другият въпрос е за Л-карнитина: Има ли някакъв страничен ефект в/у организма при жените особено дали влияе върху менструалния цикъл, млечните жлези или там подобни неща.
Моля ви за отговор, с нетърпение ще очаквам.
НВД(ниско въглехидратна диета) + кардио(тичане,колело,може и скачане на въже)+ коремни преси.За диетата има примерни в сайта или разгледай другите теми има много такива.Виж в раздела за жени там има много полезно по тази тема.А относно Л-карнитина не съм запознат.Успех
Бих ти препоръчал да тичаш - ем оформяш краката, ем кардио тренировка, ем задника стягаш.
За Л-карнитин - не би трябвало да дават такива странични ефекти. Според мен може да си пиеш спокойно, ако забележиж, че нещо не е в ред го спри и виж дали е от добавката.
За диетата - трябва да си изчислиш минималния прием на калории и да приемаш по-малко.
Може да правиш аеробни упражнения, коремни преси, за зала не виждал смисъл..освен ако искаш да тренираш общо с гирички.
24.01.07
13:43
ете днес вече ми е четвърти ден откакто ходя на фитнес, почнах и подълго време да упражнявам (спрямо 1я ден де) препоръчаха ми една седмица да тренирам и след това да започна с Л-карнитина. Обаче се интересувам кое време е по-подходящо: към 13ч. или към 20ч. или пък няма значение щото на мен лично ми пречи ж 20ч. защото се чувствам катп пърцал.
Тая ниско-калорийна диета помага ли http://www.4fitnessbg.com/articles/view/16.htm (под 1200 ккал. на ден)
Според мен и сега да го вземаш карнитина, няма да ти навреди... а една седмица по-рано, няма да обеднееш :)
За повечето хора 20.00 е доста късен час за тренировка. Така ще откараш поне до 21.00 и според мен има риск да не спиш добре
Предобладаващо жените правите грешката по време на диети да правите отрицателен калорииен баланс като ядете основно въглехидрати... (примерно моята приятелка сега изкарва почти до 17.00 часа единствено с някаква плодова активия а като излезем вечерта яде някаква салата в която има картофи); или другия вариант да ядете само разни треволяци и да пиете чайове :) Нагледал съм се на зелеви диети, динени диети, диети с моркови, диети с краставици... една няма с нормално и пълноценно хранене.
Основно белтъчинки трябват според мен.
ПП: На заведение (където се яде естествено) аз примерно хапвам пилешка паржола на скара и зелена салата със айран. По кафетата - кафе без захар, мляко, мляко с какао, , минерална вода (понякога си разтварям витаминче в нея). В нас наблягам на пилешко на пара и извара.