25.01.07
13:54
Тренирам основно за маса.Тренирам 4 пъти в седмицата - понеделник , сряда , петак и събота или неделя - зависи от умората ми.
Понеделник: Гърди , трицепс
1.Изтралскване на щанга от лег
2.Изтралскване на дъмбел от пулолег
3.Кофички
4.Флайс
5.Френска преса
6.Изтласкване на щанга - тесен хват (с лакти в страни)
7.Разгъване на дъмбел зад глава
8.Разгъване на горен скрипец
Сряда: Рамо , трапец
1.Раменни преси
2.Изтласкване на дъмбел (над глава) от седеж - ако не съм го обяснил добре наподобява раменни преси , само че с дъмбел
3.Разтваряне на ръцете встрани
4.Трапецовидно повдигане на раменете със щанга и на машина
Петък: Гръб , бицепс
1.Тяга
2.Гребане с щанга
3.Мечка
4.Придърпване на горен скрипец
5.Пулоувър
6.Сгъване със щанга със широк хват
7.Сгъване със щанга със тесен хват
8.Сгъване с дъмбел от седеж
9. Чудя се още 1 упражнения за бицепс да туря ли ? Ама ... мисля , че ще съм много изморен и се въздържам
Събота или неделя: Крака , Корем
1.Бедрено разгъване
2.Бедрено сгъване
3.Клек със щанга
4.Повдигане на Калф
5.Коремни преси
6.Повдигане на крака от вис
*В нетренировъчния ден от уикенда играя футбол
**На всяко упражнение правя по 4 серий като повторенията са съответно 15,12,10,8.На всяка следваща серия се стремя да дигам килограмите.
С какво сте съгласни и с какво не , искам да чуя няколко мнения.
4 серии - ок
Ама ..след гърди - 4 упр. по 4 серии за трицепс и с повторения от 15 до 8…
След гръб - 3 упражнения за бицепс с тенденция за 4..и пак в 4 серии.
А изтласкванията на дъмбели, което е като раменни преси, само че с дъмбели е раменна преса с дъмбели, което означава че правиш 2 еднакви упражнения за рамо, но за сметка на това ...забравил си да сложиш упражнение за задно рамо. :P
25.01.07
14:29
В интерес на истината трицепса го правя с неистови усилия. Но все пак се справям и на другия ден не си усещам ръцете.
За задно рамо незнам упражнения :oops: :oops: за това не съм го включил :oops:
А със това “След гръб - 3 упражнения за бицепс с тенденция за 4..и пак в 4 серии. ” какво имаше предвид ? Че са много и , че ще се измъча ли ?
Според мен са множко.
И за трицепса ми се струват множко. Когато ги тренираш, те вече са били натоварени и ..слагайки им толкова упражнения с толкова серии и с такава бройка повторения..на мен лично ми звучи прекалено. :)
За задно рамо - разтваряне на дъмбели под наклон. :)
25.01.07
14:49
И мислил съм да ги намаля , защото когато почна да тренирам трицепса вкарвам адски много чийтинг , но нз как и с колко да ги намаля :roll: :roll:
25.01.07
19:58
Много ти е тежка програмата. Аз повече от 3 серии само за гръб правя. Повторенията добре ама сериите ги намали. Четири упражнения за трицепс не ти трябват. Също така за бицепс не ти трябва 4то.
25.01.07
21:11
Освен да махна 1вата серия - 15 повторения и да махна някой упражнения ...
И да оставя по 4 серий за гръб.
аз мисля че спокойно мой махнеш по едно упр от всички мускули без рамото и в неговия ден да сложиш и корем :) много ти идва тая програма а сериите са много и повторенията са много и ако искаш с нея да качваш ми се струва невъзможно а и с тоя футбол абсурт! е ако искаш да сваляш кг по става ама пак не се прави така
27.01.07
01:00
Понеделник: Гърди , трицепс
1.Изтралскване на щанга от лег
2.Изтралскване на дъмбел от пулолег
3.Кофички
4.Флайс
5.Френска преса
6.Изтласкване на щанга - тесен хват (с лакти в страни)
7.Придърпване на скрипец или разгъване на дъмбел зад глава (квото ми щукне :P )
1.Раменни преси
2.Изтласкване на дъмбел (над глава) от седеж - ако не съм го обяснил добре наподобява раменни преси , само че с дъмбел
Петък: Гръб , бицепс
1.Горен скрипец широк хват зад врат и с тесен до гърди
2.Долен скрипец
3.Гребъне с дъмбел
4.Пулоувър
5.Сгъване със щанга със широк хват
6.Сгъване с дъмбел от седеж
Събота или неделя: Крака , Корем
1.Бедрено разгъване
2.Бедрено сгъване
3.Клек със щанга
4.Повдигане на Калф
5.Коремни преси
6.Повдигане на крака от вис
*В нетренировъчния ден от уикенда играя футбол
**На всяко упражнение правя по 3 серий като повторенията са съответно 12,10,8.На всяка следваща серия се стремя да дигам килограмите.
1.Раменни преси
1 или 2..да ги правиш и двете, няма особено смисъл, защото са почти еднакви упражнения.
Сложи и разтваряне под наклон за задно рамо. :wink:
Можеш да сложиш и вдигане на дъмбели/щанга за предно рамо или вертолет, ама ..това не е наложително. :)
флайс преди кофички...
...първо клекове и след това останалите (може да вкараш и лег преси вместо раз-/сгъването)
както и нещо за задно рамо
Също така можеш да вкараш и мъртва тяга в трен за гръб (примерно вместо долен скрипец)
[quote author=”.::F.ToRReS::.”]
1.Горен скрипец широк хват зад врат и с тесен до гърди
2.Долен скрипец
3.Гребъне с дъмбел
4.Пулоувър
5.Сгъване със щанга със широк хват
6.Сгъване с дъмбел от седеж
Защо вместо скрипците не сложиш като 1-во упражнение набиранки с тесен и широк хват а като 2ро тяга или чукчета те присъстваха в първоначлната ти програм и мисля че няма да имаш проблеми. И в деня за рамо е добре да сложиш поне още 1 упражнение потарси из сайта и вярвам че ще си харесаш нещо. Успех
27.01.07
18:28
Тяга немога да правя , имам малко изкривяване в гръбначния стълб и като правя тягата цялото напрежение ми отива в кръста и съм като сецнат след тва ... Иначе да би било добре да го правя , засега ще изчакам да ми се оправи гръбнака ако е възможно и тогава ще започна с тези ушражнения.
Колкото до кофичките прав си - упражненията с щанга и дъмбел трябва да се правят преди тези , в които се използва тежеста на тялото или уреди ;)
Ще видя 2 седмици как ще ми вляе програмата и пак ще пиша :) И ако има ще го доуправям.