ПРОБЛЕМ

26.01.07
15:44

Кажете ми как да се отарва от скапаната мускулна треска. Преди време тренирах в продалжение на доста време и няколко месеца почти нямах мускулна треска. Разболях се от някав грип или нещо такова и не бях тренирал около месец. Сега започнах пак и тая мускулна треска е на пат да ме откаже. От една седмица и продалжава да ме боли. Направо ми е трудно да си вдигна рацете за да пиша вав форума. Кажете да не ми липсва някав витамин или нещо такова. От какво се получава мускулната треска по принцип.

РО

26.01.07
16:49

Мускулната треска се оправя само с тренировка.Така че боли не боли влизаш пак в залата и това е .

Поне до колкото ми стигат познанията, възможно е наличието на дълготрайна мускулна треска да е породено от липса на правилно възстановяване и хранене. Прегледай режима си и се увери, дали имаш достатъчно време за почивка и редовен хранителен прием.

Но не мисля, че някой ще може да ти отговори как да я неутрализираш тотално.

Нормално е да имаш такава треска след пауза от тренировка. Чак толкова тежка може и да не е, но щом казваш че са толкова сериозни нещата така да бъде. Яж и почивай повече.

26.01.07
22:03

а някои не знае ли някакав друг лек освен ядене и почивка.

Ти не си болен за да търсиш лек. Пробвай да пиеш по 2 аспирина след тренировка за 1 седмица примерно. До тогава трябва да ти поолекне тая треска. Май аспирина помагаше. Някой да ме поправи ако греша.

27.01.07
10:17

[quote author=”РОКИ”]Мускулната треска се оправя само с тренировка.Така че боли не боли влизаш пак в залата и това е .

Точно с този метод може да си нанесе трайно увреждане върху някои от мускулите, и тогава нещата да станат доста сериозни  :idea:  според мен, най-добре ще е да си почиваш повече, разбира се взимай витамини - те не биха ти навредили .

FZ

27.01.07
12:09

[quote author=“mastarpan”]а някои не знае ли някакав друг лек освен ядене и почивка.

Отново тренировка , по този начин ще се отървеш по - бързо от мускулната треска .
Само че по - лека тренировка .

27.01.07
12:19

Е как може отново трен, това някакъв мозохизъм със склонност към атрофия ли е...?

Щом получава м. трески за повече от 2 дена, при това сериозни. Просто увеличи дните за почувка м/у трен., намали обема на треровката и си огледай храненето дали ти е ок. До месец би трябвало да си на старите обороти ако не и повече.

Щон си бил болен, много ясно, че няма да е същото като преди, трябва време за да наваксаш.

27.01.07
15:04

А всащност от какво се получава мускулната треска. Чувал сам че някаква киселина се отделя в мускула и докато не се разсеела боляло. Е ако е така не може да няма начин да се разсее по барзо или пак да се отделя по малко.............. Обяснете какво е мускулната треска  в краина сметка.
Благодаря за севетите.

[quote author=“tpd”]Е как може отново трен, това някакъв мозохизъм със склонност към атрофия ли е...?

Щом получава м. трески за повече от 2 дена, при това сериозни. Просто увеличи дните за почувка м/у трен., намали обема на треровката и си огледай храненето дали ти е ок. До месец би трябвало да си на старите обороти ако не и повече.

Щон си бил болен, много ясно, че няма да е същото като преди, трябва време за да наваксаш.

Абсолютно съгласен съм с tpd.

29.01.07
18:01

Аи ако някой знае отговора на въпросът които зададох преди малко за това какво е всъщност мускулната треска да каже!

[quote author=“mastarpan”]Аи ако някой знае отговора на въпросът които зададох преди малко за това какво е всъщност мускулната треска да каже!

Като вдигаш тежести преобтягаш мускулните влакна като им причиняваш микроразкъсвания. От там идва и болката. След това те зарастват по-здрави и по-обемни от преди и така ставаш по-як  :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1