26.01.07
15:44
Кажете ми как да се отарва от скапаната мускулна треска. Преди време тренирах в продалжение на доста време и няколко месеца почти нямах мускулна треска. Разболях се от някав грип или нещо такова и не бях тренирал около месец. Сега започнах пак и тая мускулна треска е на пат да ме откаже. От една седмица и продалжава да ме боли. Направо ми е трудно да си вдигна рацете за да пиша вав форума. Кажете да не ми липсва някав витамин или нещо такова. От какво се получава мускулната треска по принцип.
26.01.07
16:49
Мускулната треска се оправя само с тренировка.Така че боли не боли влизаш пак в залата и това е .
26.01.07
17:18
Поне до колкото ми стигат познанията, възможно е наличието на дълготрайна мускулна треска да е породено от липса на правилно възстановяване и хранене. Прегледай режима си и се увери, дали имаш достатъчно време за почивка и редовен хранителен прием.
Но не мисля, че някой ще може да ти отговори как да я неутрализираш тотално.
26.01.07
21:54
Нормално е да имаш такава треска след пауза от тренировка. Чак толкова тежка може и да не е, но щом казваш че са толкова сериозни нещата така да бъде. Яж и почивай повече.
26.01.07
22:07
Ти не си болен за да търсиш лек. Пробвай да пиеш по 2 аспирина след тренировка за 1 седмица примерно. До тогава трябва да ти поолекне тая треска. Май аспирина помагаше. Някой да ме поправи ако греша.
Точно с този метод може да си нанесе трайно увреждане върху някои от мускулите, и тогава нещата да станат доста сериозни :idea: според мен, най-добре ще е да си почиваш повече, разбира се взимай витамини - те не биха ти навредили .
27.01.07
12:09
Отново тренировка , по този начин ще се отървеш по - бързо от мускулната треска .
Само че по - лека тренировка .
Е как може отново трен, това някакъв мозохизъм със склонност към атрофия ли е...?
Щом получава м. трески за повече от 2 дена, при това сериозни. Просто увеличи дните за почувка м/у трен., намали обема на треровката и си огледай храненето дали ти е ок. До месец би трябвало да си на старите обороти ако не и повече.
Щон си бил болен, много ясно, че няма да е същото като преди, трябва време за да наваксаш.
А всащност от какво се получава мускулната треска. Чувал сам че някаква киселина се отделя в мускула и докато не се разсеела боляло. Е ако е така не може да няма начин да се разсее по барзо или пак да се отделя по малко.............. Обяснете какво е мускулната треска в краина сметка.
Благодаря за севетите.
27.01.07
16:37
[quote author=“tpd”]Е как може отново трен, това някакъв мозохизъм със склонност към атрофия ли е...?
Щом получава м. трески за повече от 2 дена, при това сериозни. Просто увеличи дните за почувка м/у трен., намали обема на треровката и си огледай храненето дали ти е ок. До месец би трябвало да си на старите обороти ако не и повече.
Щон си бил болен, много ясно, че няма да е същото като преди, трябва време за да наваксаш.
Абсолютно съгласен съм с tpd.
Аи ако някой знае отговора на въпросът които зададох преди малко за това какво е всъщност мускулната треска да каже!
29.01.07
18:12
[quote author=“mastarpan”]Аи ако някой знае отговора на въпросът които зададох преди малко за това какво е всъщност мускулната треска да каже!
Като вдигаш тежести преобтягаш мускулните влакна като им причиняваш микроразкъсвания. От там идва и болката. След това те зарастват по-здрави и по-обемни от преди и така ставаш по-як :)