27.01.07
01:33
Допреди няколко години СLА не принадлежеше към никоя категория суплементи. От тогава насам обаче се появиха редица изследвания които показват, че СL.А може да спомогне за изграждане на мускулна маса и горене на мазнини. Намира се в телешкото,пуешкото и някои видове млечни продукти. След повече от 17 години изследвания бе установено че СLА има антиканцерогенен ефект при някои животни, намалява страничните катаболни ефекти предизвикани от стимулацията на имунната система, увеличава растежа, и дори подобрява кръвния липиден профил. Изледвания върху хора показват, че хранителен режим съдържащ 5% С[LА има значителен ефект върху покачената мускулна маса и изгорените мазнини. То също така показва че положителен ефект може да бъде постигнат с доста разумни дози. След 6 седмична употреба, изследванията показват, че хората приемали СLА имат 4,34% мазнини в сравнение с 10,13% на другата група неупотребявала С1LА. Други изледвания показват положителен ефект по-скоро по отношение на покачената маса отколкото на изгорените мазнини.
Употребата на СLА сред спористите става все по-популярна. Продукта може да бъде не само от полза за културистите но и за всеки да изглежда и се чувства по-добре. Друго предимство на СLА е действието му като анти оксидант, дори по-мощен от Витамин Е и бета каротина, което го прави още по-обещаващ.
Някой ще ми каже ли наистина ли има подобен ефект това “чудо” или са Нутримски работи (демек глупости)?
Ето тука една статия, в която са цитирани повече от 10 различни изследвания върху CLA:
http://www.raysahelian.com/cla.html
За всеки суплемент са правени проучвания за ефективност, и почти винаги има и добри, и не до там добри резултати.
Не се знае след десетина-двайсет години колко от стотиците вещества, които днес ни бълва пазарът, ще оцелеят, и колко от тях ще бъдат забранени, поради странични ефекти, които днес все още не сме изпитали :!:
Както казват китайците - “живеем в интересни времена” - така че, ако имаш бол пари - купуваш и пробваш, ако ли не - караш със изпитаните и утвърдени субстанции. И се надяваш след 20 години всички системи да са в изправност...
27.01.07
14:25
Може да “рискувам” и да го пробвам. Евентуално ще си взема този на Optimum - 90 хапа 60-70 лв. Уж се пие по един хап на ден, поне от този на Optimum, демек ще стигне за 3 месеца, а аз толкова искам и да свалям някъде. Все още се чудя обаче де...
Някой случайно да го е пробвал?
Може ли да се комбинира с нещо за покачване на м.маса ? Ако да - какво най ефикасно ?
CLA-тo е просто мастна киселина, така че няма да навреди. Надявам се да се окаже и полезна. Успех и дръж ни в течение с резултата! :)
27.01.07
17:56
Louie
Вярно е мастна киселина, ама бая скъпичко излиза. След като прочетох на какви количества са регистрирани и без това спорните резултати, нещо ми иде да се откажа. За да има смисъл трябвало да се приема 3-4-5 грама на ден. 90 хапа по 1 грам струват 60-70 лева (Optimum), всеки сам може да си нарпави сметката.Това не е по моя джоб :(
Ето го българският вариант:
http://adipharm.com/product.php?l=bg&n=40
Тази пролет в края на изчистващия цикъл, ако имам още мазно, може да си взема да пробвам. Излиза 10 лева за 30 ампули - за около 1 седмица.
05.02.07
21:11
[quote author=“Louie”]Ето го българският вариант:
http://adipharm.com/product.php?l=bg&n=40
Тази пролет в края на изчистващия цикъл, ако имам още мазно, може да си взема да пробвам. Излиза 10 лева за 30 ампули - за около 1 седмица.
Дали е качествен продукта?
За качеството - спорна работа.Сериозна фирма е (уж), но .... би трябвало да става :lol:
Ами в България има само две фирми със 100% качество на всички продукти - Софарма и Актавис. И двете правят лекарства от много отдавна. Останалите фирми са рожба на прехода, само можем да се надяваме за качество.
Днес си взех вит. Ц на хапчета от Адифарм, да им дегустирам качеството 8) , и се оказаха много по-малко кисели от тези на Актавис.
06.02.07
02:01
[quote author=“Louie”]Ами в България има само две фирми със 100% качество на всички продукти - Софарма и Актавис. И двете правят лекарства от много отдавна. Останалите фирми са рожба на прехода, само можем да се надяваме за качество.
Днес си взех вит. Ц на хапчета от Адифарм, да им дегустирам качеството 8) , и се оказаха много по-малко кисели от тези на Актавис.
Аз лично не мога да видя как можеш да видиш дали са качествени дадени витамини или не? Освен, ако разликите не са фрапиращи, демек пикаеш кръв, припадъци, смърт :twisted: