Не мога да си обясня защо се получава така...

26.01.07
23:41

Здравейте! Проблемът, който ме тревожи от известно време е свързан със гърдът ми. Тренирам от 6 месеца, отивам с огромно желание в залата, имам търпение, не бързам, има резултати, но само гърбът ми изостава - най-големият проблем са набиранията. Защо :?: , защото не ги мога  :( :cry: . Правя упражненията правилно, чувствам, че мускулите ми работят и се натоварват, но силата в гърбът ми я няма, в началото правех скрипците с 40-55 килограма, а сега не съм мръднал и с 5 килограма, “мечката”(не се сещам как се казваше точно упражнението) я правя с доста повече - 75кг макс, но нямам сила да се набера даже и 2 пъти. Някой може ли да ми каже защо не се получават нещата. Помогнете, защото съм се отчаял на тема гръб. Мерси и със здраве  :) .

LU

27.01.07
09:55

еми пробвай по тая програма на мен мн добре ми действаше
скрипец
мечка
тяга
гребане с дамбел

пък за набиранките мачи се и с времето ще стане
примерно преди да прайш скрипец направи 2-3 серии набиранки до отказ без значение колко ще те
апък проблема че некачваш сила може да е или от храненето или да си в застой направи 1 седмица почивка и смени някоие упражнение  или смени дните примерно

28.01.07
12:59

ок ще пробвам с тази програма, която си ми дал. За храненето може и да си прав, ям си всичко и не спазвам диета. Евентуално ще питам във раздела за хранене за програма. Мерси пич! :)

28.01.07
13:56

Опиши си по-пълно програмата, ако са ти лоши храненията, възстановяванията и/или претренираш/бицепс, трапец и/или рамо/ около дните за гръб е много вероятно да имаш проблеми...

А и е много вероятност яко да претоварваш самия гръб, имайки в предвид, че правиш 2 набирания... лесно може да претренираш в желанието си да го натовариш много.

^^

28.01.07
18:35

Наи важните упражнения за гръб са : набиранки,тяга.Мъчи се да праиш набиранки.И се пробваи всеки път да сменяш тренировката за гръб :)

28.01.07
18:35

колко кг си?смятай, че на горния скрипец трябва да правиш сериите си поне с килограмите си за да имаш сила за набиранията

28.01.07
22:36

Значи ето ми програмата и данните:
1.мечка 3х8
2.набирания - опитвам се 2-3 серии колкото мога но това рядко е повече от 2 набирания и то не пълни  :cry:
3.горен скрипец - 3х8 (вдигам 1 серия 40, 2 серия 45, 3 серия 50кг - това е пред гърди, зад врат сам правил и с 60 но после мн ме болят рамената, или не ги правя правилно или са ми мн тези кг)
4.Тяга 3х8 - тук правя със 60кг и понякога дори и със 70кг съм правил
5. Чукове 3х8
6. Вертикален скрипец - не мога да го правя без чийтинг с повече от 45 кг

това го правя, чесно да си кажа гледам да правя упражненията максимално чисти, но след тренировката не си усещам гърба, все едно нищо не сън правил а много се старая. Висок съм 177-8см и тежа 67 кг, имам мн бърз метаболизъм и почти не мога да кача на кг лично тегло - това проблем ли е?
Ако има още нещо което ви трябва като информация питайте, че сега не се сещам.

P.S. До сега от тренировките за гръб само съм орелефил гърбът ми, и то мн добре ако мога да кажа, но сила и маса - немам :cry: !

LU

29.01.07
09:31

Е неможе да няма никакав напредък от както ходиш на фитнес аз тренирам така ако исакш пробвай
4 серии скрипец
1-2 тяга (загряващи)
3-5 (тежки  от 4 до 6 повторения)
и една изпомваща  ( но нея нея права секи път)
4 серии Вертикален скрипец
4 серии Пуловър с леко свити ръце

за разширяване на гъба може и да вмакнеш гребане с дамбел
примерно
1 скрипец
2 гребане с дамбел

и хващай скрипеца широко

29.01.07
22:23

както ти писах по-горе - докато не почнеш да правиш скрипеца с 65-70 кг, не очаквай много набирания да успееш да направиш.вертикалния скрипец и набиранията са почти еднакви упражнения(натоварват по еднакъв начин гърба) -> трябва ти същата сила.

30.01.07
14:09

[quote author=“Dr.Pressure”]Здравейте! Проблемът, който ме тревожи от известно време е свързан със гърдът ми. Тренирам от 6 месеца, отивам с огромно желание в залата, имам търпение, не бързам, има резултати, но само гърбът ми изостава - най-големият проблем са набиранията. Защо :?: , защото не ги мога  :( :cry: . Правя упражненията правилно, чувствам, че мускулите ми работят и се натоварват, но силата в гърбът ми я няма, в началото правех скрипците с 40-55 килограма, а сега не съм мръднал и с 5 килограма, “мечката”(не се сещам как се казваше точно упражнението) я правя с доста повече - 75кг макс, но нямам сила да се набера даже и 2 пъти. Някой може ли да ми каже защо не се получават нещата. Помогнете, защото съм се отчаял на тема гръб. Мерси и със здраве  :) .

Опитай да вдинеш тежестта на скрипеца и като почнеш да правиш 3 серии с по 10-12 повторения  с тежестта която ти тежиш,може да почнеш да се набираш.Друг вариант е да почнеш да се набираш на смит машина като краката ти са опрени на пейка примерно,т.е тялото си е хоризонтално.Прави 4-5 серии по8-10 повторения.Когато правиш повече повторения ,нека някой ти постави диск в/у скута и продължаваш.Ами..действай

X_

30.01.07
18:04

Моето мнение съвпада с това на Миле,започни като първо упражнение дърпане на тялото на смит машина.Така се започва с набиранията.Успех!

30.01.07
18:27

Здравей, тренирам от 7 месеца сериозно без прекъсвания, преди съм тренирал по 1 месец, после спра и т.н.
та, преди ,като гледах хората как правят набирания с широк захват за гръб направо си мислех,че никога няма да мога да ги правя:)
но, виж, убедих се, че просот трябва да пробваш и с течение на времето ще успеш..значи аз ги почнах набиранията преди месец и половина някъде,
защото си знаех ,че без това упражнение не може...като повах да тренирам преди няколк омесеца не можех  нито едно да направя колкото и да се опитвам...номерът е следния:
1) първо ти трябват няколко месеца тренировка поне малко сила да натррупаш на ръцете- ти вече го имаш
2) почни да пробваш по едно набиране,но преди всякакъв вид тренировка,но загрял,защото аз съм пробвал след упражнение за гръб да направя- не става
3)с течение на времето ще ги увеличиш бройките- аз почанх по едно на серия,като сериите не гиброях,просто правя 1 -почивам-прав1я 1- почивам, докато не можех вече нито едно..после постепенно 1-вата серия правех по 3-4 ,а после пак не броях следващите серии,правех по 1-2 до откат...и ето сега последния път направих първа серия 7

така че всичко е до тренировки..опитвай и опитвай и след време ще можеш да ги правиш и ще увеличиш броя имУСПЕХ!

30.01.07
19:04

[quote author=”МИЛЕ”][quote author=“Dr.Pressure”]Здравейте! Проблемът, който ме тревожи от известно време е свързан със гърдът ми. Тренирам от 6 месеца, отивам с огромно желание в залата, имам търпение, не бързам, има резултати, но само гърбът ми изостава - най-големият проблем са набиранията. Защо :?: , защото не ги мога  :( :cry: . Правя упражненията правилно, чувствам, че мускулите ми работят и се натоварват, но силата в гърбът ми я няма, в началото правех скрипците с 40-55 килограма, а сега не съм мръднал и с 5 килограма, “мечката”(не се сещам как се казваше точно упражнението) я правя с доста повече - 75кг макс, но нямам сила да се набера даже и 2 пъти. Някой може ли да ми каже защо не се получават нещата. Помогнете, защото съм се отчаял на тема гръб. Мерси и със здраве  :) .

Опитай да вдинеш тежестта на скрипеца и като почнеш да правиш 3 серии с по 10-12 повторения  с тежестта която ти тежиш,може да почнеш да се набираш.Друг вариант е да почнеш да се набираш на смит машина като краката ти са опрени на пейка примерно,т.е тялото си е хоризонтално.Прави 4-5 серии по8-10 повторения.Когато правиш повече повторения ,нека някой ти постави диск в/у скута и продължаваш.Ами..действай

МИЛЕ мерси, че ми казваш това, но проблемът е че във фитнеса където ходя няма такава смит машина, има ли някакво друго упражнение което може да я замести? VERGO - и твоя вариант ще го пробвам. Мерси!

X_

30.01.07
19:42

МИЛЕ мерси, че ми казваш това, но проблемът е че във фитнеса където ходя няма такава смит машина, има ли някакво друго упражнение което може да я замести?

пич вземаш един лост и го поставяш на две пейки,лежанки,табуретки,лягаш под него и вдигаш краката на равнището на пейките,може и трета пейка ,легло например ако си у вас:lol:  и започваш да дърпаш.В краен случай,нека краката да са на пода,но дърпай тялото към лоста правилно.Успех!

30.01.07
21:19

[quote author=“x_man”]

МИЛЕ мерси, че ми казваш това, но проблемът е че във фитнеса където ходя няма такава смит машина, има ли някакво друго упражнение което може да я замести?

пич вземаш един лост и го поставяш на две пейки,лежанки,табуретки,лягаш под него и вдигаш краката на равнището на пейките,може и трета пейка ,легло например ако си у вас:lol:  и започваш да дърпаш.В краен случай,нека краката да са на пода,но дърпай тялото към лоста правилно.Успех!

Мерси, ще го пробвам!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1