Въпрос относно тренировачна програма за покачване на маса

28.01.07
19:21

Искам да ви попитам дали тази програма която по-долу ще ви покажа е подходяща за мен и дали не се претоварвам.
Определям тялото си като Ектоморф. Висок съм 1,79 и тежа 66 килограма.Занимавам се месец и полувина с фитнес.
Та, ето я програмата:
—————————————————————————————————————
Понеделник - Гърди

Изтласкване на щанга от лег  5 по 10
Изтласкване на щанга от обратен лег 4 по 10
Изтласкване на дъмбели от полулег  4 по 10
Кофички - 4 по 6-7
—————————————————————————————————————-
Вторник - Гръб

Гребане с щанга/чукчета  4 по 10
Придърпване на скрипец през и зад врат- 4 серии по 10 повторения
Придърпване на долен скрипец  4 по 10
Четвъртък  - Бицепс и Трицепс

Бицепсово сгъване с щанга 4 по 10
Скотово сгъване 4 по 10
Френска преса 4 по 10
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 4 по 10
Разгъване на горен скрипец 8 по 10
Петък - Рамо

Разтваряне на ръцете встрани 4 по 10
Повдигане на ръцете напред 4 по 10
Сряда, Събота и Неделя - почивка

Ако нещо което е нужно като информация съм пропуснал, моля коригираите ме - ще добавя.

28.01.07
19:31

А крака?

28.01.07
20:13

Крака неправя, защото се занимавам с волейбол, и мисля че ги натоварвам достатъчно.

28.01.07
22:09

4 дни тренировка няма смисал за теб ти си още начинаещ. Според мен ще претренирваш ако караш по тая система, но ако си решил по тази програма да тренираш добави едно упражнение за задно рамо и за гръб защото 3 упражнения са прекалено малко за да го натовариш. По е добре  да започваш с трицепс отколкото с бицепс. Това не ми харесва “Разгъване на горен скрипец 8 по 10 ” 8 серии не са ли ти много максимум 4….

п.с. няма лошо и в залата да ги тренираш тея крака

Много тежка програма. Личи си, че изобщо не си запознат с тая работа. Образовай се.

29.01.07
08:10

Нали затова питам :))
Значи по-лека програма ми трябва...

30.01.07
19:17

Искам да попитам уместно ли е да сменя горе споменатата(месец и половина съм я ползвал) програма с тази :http://www.bb-team.org/training/000157.php
Благодаря!

30.01.07
19:21

Да разбирасе че може.Обаче там има крака а ти каза че неправиш.Е ще правиш вече успех ;)

30.01.07
19:25

Също имам въпрос относно мъртвата тяга. Уврежда ли кръста?

И кога да сменя сплита за начинаещи които посочих по-горе?

30.01.07
19:32

Тягата я прави с по малко кила в началото не блускай на макс.Няма да ти направи нищо на кръста ако сега в началото с по малко кила правиш.Ти сам ще усетиш кога да сменяш сплита-попринцип 2 месеца са достатъчни но ти сам ще решиш.

30.01.07
19:37

Благодаря!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1