Тренировка рамо

DU

25.01.07
21:21

Значи тренировката ми за рамо е следната това е за през трениорвка
Предна глава:Раменни преси пред врат;Повдигане на щанга до брадата
Средна глава:Раменни преси зав врат;повдигане на ръцете в страни от наклон от седеж и стоеж
Задна глава:Повдигане на щанга зад гръб
Искам да ми предложите още поне по едно упрлажнение за предна и задна глава за да си ги редувам през тренровка

25.01.07
23:51

Раменни преси от пред и зад врат са една и съща част.
Ето ти упражнения:
Преси (товарят и предната и средната):
военна преса с щанга (прав)
Раменна преса, седнал
Раменна преса с дъмбели, седнал
Военна преса с дъмбел с една ръка
Арнолд преси
W - преси
Средно рамо:
Повдигане на дъмбели встрани
Същото, но с една ръка
същото, но от седеж
Същото, но на скрипец
Задно рамо:
Разтваряне от наклон
Същото, но с една ръка
Същото, но от полулег на пейка
Същото на кабел
Обратен пек - дек

Предно рамо (няма нужда от допълнително натоварване, освен пресите, но все пак).
Повдигане на дъмбели напред
Повдигане на щанга напред
Повдигане на диск от щанга напред

Засега тези се сещам.

26.01.07
03:05

[quote author=”Петко К”]Раменни преси от пред и зад врат са една и съща част.
Ето ти упражнения:
Преси (товарят и предната и средната):
военна преса с щанга (прав)
Раменна преса, седнал
Раменна преса с дъмбели, седнал
Военна преса с дъмбел с една ръка
Арнолд преси
W - преси
Средно рамо:
Повдигане на дъмбели встрани
Същото, но с една ръка
същото, но от седеж
Същото, но на скрипец
Задно рамо:
Разтваряне от наклон
Същото, но с една ръка
Същото, но от полулег на пейка
Същото на кабел
Обратен пек - дек

Предно рамо (няма нужда от допълнително натоварване, освен пресите, но все пак).
Повдигане на дъмбели напред
Повдигане на щанга напред
Повдигане на диск от щанга напред

Засега тези се сещам.

това е съмнително! истина е че натоварват и предната и средната част на рамото но не са еднакви ! няма еднакви упр ! друг е въпроса какъв е смисъла да се правят две такива комплексни упр.

а по темата за предно рамо повдигане на ръцете напред а за задно разтваряне с дъмпели :)

26.01.07
11:49

Не съм казал, че са еднакви, казах, че товарят едни и същи части.

26.01.07
14:40

[quote author=”Петко К”]
W - преси

Извинявай,но той едва ли ги знае тези преси,тъй като поне аз не съм виждал някой да ги прави.Упражненията които си дал иначе са страхотни,но не очаквах някой да даде упр,от времето на Лари Скот.Поздрави за което :lol:

27.01.07
14:25

А можете ли да ми обясните какво представляват арнолд пресите че вече няколко пъти си срещам в форума а незнам как точно се изпълняват.

27.01.07
14:34

[quote author=“Chavgata”]А можете ли да ми обясните какво представляват арнолд пресите че вече няколко пъти си срещам в форума а незнам как точно се изпълняват.

“Преси на Арнолд” - да, и до ден днешен те се славят с това име. Това са “раменни преси с продължение”. От горно положение до сгъването на ръцете със сочещи настрани лакти всичко е както при стандартните преси. Само че достигнете ли долното положение на стандартните преси, започвате с “продължението”: постепенно приближавате мишниците към тялото и едновременно завъртате дланите към вас. Продължавате така, докато мишниците станат вертикални и долепени до тялото, а дланите гледат към вас. Долното положение на пресите на Арнолд е всъщност горното положение на сгъването за бицепс. Положението на ръцете е абсолютно едно и също. Това “продължение” на раменните преси според Арнолд натоварва доста здраво раменете. Опитайте и преценете дали работи добре и за вас. Ако усетите, че е ефективно, може да изпълнявате “преси на Арнолд” вместо “стандартни раменни преси”.

28.01.07
08:51

Пресите на арнолд са много добро упражнение .... Само не прекалявай с килограмите че можеш много лесно да си докараш контузия с тях  :wink:

DU

28.01.07
16:53

За задно рамо не ми е ясно с дъмбелите как става някой ще ми обясни ли

[quote author=“DunevmotorSport”]За задно рамо не ми е ясно с дъмбелите как става някой ще ми обясни ли

То е пак раменно разтваряне в страни но си наклолен напред. Не е кой знае каква философия.

28.01.07
19:36

[quote author=“DunevmotorSport”]За задно рамо не ми е ясно с дъмбелите как става някой ще ми обясни ли

Има и едно друго по добро  :wink:  .... Лягаш по корем на горната лежанка фашташ 2 дъмбела и си дигаш ръцете на горе ... Доста добре влиза това упражнение

28.01.07
20:58

[quote author=“TREVATA”][quote author=“DunevmotorSport”]За задно рамо не ми е ясно с дъмбелите как става някой ще ми обясни ли

Има и едно друго по добро  :wink:  .... Лягаш по корем на горната лежанка фашташ 2 дъмбела и си дигаш ръцете на горе ... Доста добре влиза това упражнение

тва го правя за гръб :)

FI

28.01.07
21:18

http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidPosterior/DBRearLateralRaise.html

DU

29.01.07
15:41

Разтваряне  на кабел.Как става ако може да ми кажете

29.01.07
16:35

едно уснивно упражнение(раменни преси) и за сяка глава по 1 упражнение и си готов

__

01.02.07
21:35

значи за човек като мен коите тренира от 3 месеца добре ли е за предно рамо - преса пред гарди - за задно пек дек и за средна глава какво да правя

FI

01.02.07
22:24

[quote author=“__-Hooligan-__”]значи за човек като мен коите тренира от 3 месеца добре ли е за предно рамо - преса пред гарди - за задно пек дек и за средна глава какво да правя

http://www.bb-team.org/exercise/000563.php

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1