колко упражнения за предно рамо да правя

__

01.02.07
20:39

На 14 съм 180 см 85 кг 3 месеца стаж - та искам да знам колко упражнения за предно рамо да правя и какви - раменна преса пред гърди или повдигане на дъмбел

Едно - раменни преси пред гърди. Прави с малко килограми, това упражнение може да е коварно докато му свикнеш.

__

01.02.07
20:43

По добро ли е от повдиганета на дъмбел

[quote author=“__-Hooligan-__”]По добро ли е от повдиганета на дъмбел

Раменните преси с щанга са най - доброто упражнение за рамене.

__

01.02.07
20:47

мерси - а по колко серии и колко повторения

[quote author=“__-Hooligan-__”]мерси - а по колко серии и колко повторения

3 по 10

__

01.02.07
20:48

дали ще е достатъчно - ако са 4x10 няма ли да е по добре

Напълно достатъчно са.

__

01.02.07
20:52

не че съм спец но ще мога ли да го тренирам пълноценно така

Да...
Изчакай още мнения като не ми вярваш ама като си от 3 месеца в залата по колко серии да правиш ми кажи?

__

01.02.07
20:55

еми нз - мерси за мнението не се ядосваи просто сам начинаещ и искам да знам повече

КВ

01.02.07
20:57

[quote author=“Jorku”]Да...
Изчакай още мнения като не ми вярваш ама като си от 3 месеца в залата по колко серии да правиш ми кажи?

не че разбирам много ама аз правя 3 упражнения по 4 серии по 10-12 повторения  :o

__

01.02.07
20:58

за предно рамо 3 упражнения ли  :shock:

КВ

01.02.07
21:03

[quote author=“__-Hooligan-__”]за предно рамо 3 упражнения ли  :shock:

не общо за рамо  :shock:

__

01.02.07
21:07

а тъи да  :lol:  стреснах са та значи за предно рамо добре ли е  3x10 раменна преса пред гърди

01.02.07
21:25

Раменните преси с щанга - Основното натоварване пада върху делтовидния мускул. Ако се изпълнява пред гърди, раменната преса натоварва най-вече предната му част, но засяга чувствително и средната. При варианта зад врат главното натоварване пада върху средната част на рамото, а предната се натоварва по-ограничено.

Ако го правиш с дъмбел - Основната разлика между раменните преси с дъмбели и тези с лост, са включването на нови стабилизиращи групи мускули, при елиминирането на стабилизиращата ос – рамото на лоста, което затруднява контрола върху тежестта. Тренровките с тежки дъмбели крият рискове за ставите, ставните връзки.

Недостатъкът на изпълнението с щанга е в това, че лостът ограничава траекторията на движението в долната фаза на движение.

Ако тежестите на са големи според мен по-добре дъмбел, ако са големи обаче щанга.

01.02.07
21:35

[quote author=“__-Hooligan-__”] и искам да знам повече

След като искаш да знаеш повече няма да е лошо от време на време да преглеждаш и материалите, публикувани в сайта.

__

01.02.07
21:38

ами чета но не намирам  :cry:  искам да знамдобре ли е така предното рамо в смисъл - сериите как са 3x10 или 4x10

01.02.07
23:48

рамо правя след гърдите и съм много доволен

5 серий  - вдигане на щанга заД врат
3-4 серий прав предърпване на лост до брадата - уф забрайх му името :( сори..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1