02.02.07
01:08
При положение, че имам тясна раменна част и не добре оформени рамена. Мисля, че ако почна да правя и трапеча почне да расти ща се изгуби визията за широки рамене
Е трапеца няма да ти расте 5 пъти по-бързо от раменете. Треннираи го с гърба. Пък ако видиш, че става неприлично голям спри (не ми се вярва да стане така).
Мен си ме кефи да иам развит трапец и за тва си го правя след гръб и трицепс. ;) И ти прави така може да не правиш всеки път примерно да пропускаш през седмица ама трапец си е добре да си имаш.
02.02.07
11:54
Най-доброто упражнение за трапец е тяга, ако я правиш (препоръчително) ще ти расте.Тренирай хубаво раменете и няма да имаш проблем.
Силно развит трапец на неособено развити гръб и рамена...
Звучи доста зле. Дори и без да правиш упражнение специално за него, той ще си се развива ..от тягата, някои упр. за рамо и т.н. :)
02.02.07
19:36
Ако си с малък стаж, пропусни го за сметка на упражнения като тяга, гребане с щанга, повдигане на щанга до брадата (хиликоптер/въртолет или както там ти е известно).
04.02.07
21:49
[quote author=“NRG52”]Силно развит трапец на неособено развити гръб и рамена...
Звучи доста зле. Дори и без да правиш упражнение специално за него, той ще си се развива ..от тягата, някои упр. за рамо и т.н. :)
Не само че звучи зле но и изглежда отвратително :?
По - добре недей , щото ако ти се развие трапеца твърде много и ще се изгуби визията , както ти каза . Ти като правиш чукчета и мъртва тяга , той ти се твари добре , пак ще се развие. Когато си доволен от обема и големината на раменете и по точно средната част , тогава вкарай опражнение за трапец :)
05.02.07
21:20
ти и да не правиш специално упражнение за трапец,той сам се прави
:wink: :wink: :wink: :wink:
10.02.07
12:19
Ако пък правиш допълнителни упражнения за него той расте като гнойна пъпка в пубертета (достига удивителни размери за кратко време) :lol:
Трапеца, между другото, е доста голяма мускулна група. Не е само това което е в основата на грата ти, но и по надолу.
Трябва да се тренира според мен, с 1 базово упражнение, дори като си начинаещ.
А това, че ще расте прекомерно и ще изглежда зле... не ми се вижда сериозно. Зависи от гена все пак, но шанса някоя група да е с пъти по развита от друга не е много голям...
10.02.07
15:23
[quote author=“tpd”]Трапеца, между другото, е доста голяма мускулна група. Не е само това което е в основата на грата ти, но и по надолу.
Трябва да се тренира според мен, с 1 базово упражнение, дори като си начинаещ.
А това, че ще расте прекомерно и ще изглежда зле... не ми се вижда сериозно. Зависи от гена все пак, но шанса някоя група да е с пъти по развита от друга не е много голям...
Да те питам виждал ли си моя снимка ,виж някоя и ще осъзнаеш колко несъразмерно може да седи един прекомерно развит трапец,и как загрозява/визуално смалява раменете