Да правя ли трапец?

TU

02.02.07
01:08

При положение, че имам тясна раменна част и не добре оформени рамена. Мисля, че ако почна да правя и трапеча почне да расти ща се изгуби визията за широки рамене

02.02.07
01:22

Е трапеца няма да ти расте 5 пъти по-бързо от раменете. Треннираи го с гърба. Пък ако видиш, че става неприлично голям спри (не ми се вярва да стане така).

02.02.07
07:44

Мен си ме кефи да иам развит трапец и за тва си го правя след гръб и трицепс. ;) И ти прави така може да не правиш всеки път примерно да пропускаш през седмица ама трапец си е добре да си имаш.

Най-доброто упражнение за трапец е тяга, ако я правиш (препоръчително) ще ти расте.Тренирай хубаво раменете и няма да имаш проблем.

02.02.07
16:06

по-добре изглежда гърба като имаш голям трапец

02.02.07
16:12

Силно развит трапец на неособено развити гръб и рамена...
Звучи доста зле. Дори и без да правиш упражнение специално за него, той ще си се развива ..от тягата, някои упр. за рамо и т.н. :)

ВН

02.02.07
19:36

Ако си с малък стаж, пропусни го за сметка на упражнения като тяга, гребане с щанга, повдигане на щанга до брадата (хиликоптер/въртолет или както там ти е известно).

MO

04.02.07
21:49

[quote author=“NRG52”]Силно развит трапец на неособено развити гръб и рамена...
Звучи доста зле. Дори и без да правиш упражнение специално за него, той ще си се развива ..от тягата, някои упр. за рамо и т.н. :)

Не само че звучи зле но и изглежда отвратително :?

05.02.07
14:30

естествено че трябва да правиш 8)  всеки мускул е от значение по здрави :D

05.02.07
20:36

По - добре недей , щото ако ти се развие трапеца твърде много и ще се изгуби визията , както ти каза . Ти като правиш чукчета и мъртва тяга , той ти се твари добре , пак ще се развие. Когато си доволен от обема и големината на раменете и по точно средната част , тогава вкарай опражнение за трапец :)

JA

05.02.07
21:20

ти и да не правиш специално упражнение за трапец,той сам се прави

10.02.07
08:58

[quote author=“Jay”]ти и да не правиш специално упражнение за трапец,той сам се прави

:wink:  :wink:  :wink:  :wink:

MO

10.02.07
12:19

Ако пък правиш допълнителни упражнения за него той расте като гнойна пъпка в пубертета (достига удивителни размери за кратко време) :lol:

10.02.07
14:42

Трапеца, между другото, е доста голяма мускулна група. Не е само това което е в основата на грата ти, но и по надолу.

Трябва да се тренира според мен, с 1 базово упражнение, дори като си начинаещ.

А това, че ще расте прекомерно и ще изглежда зле... не ми се вижда сериозно. Зависи от гена все пак, но шанса някоя група да е с пъти по развита от друга не е много голям...

MO

10.02.07
15:23

[quote author=“tpd”]Трапеца, между другото, е доста голяма мускулна група. Не е само това което е в основата на грата ти, но и по надолу.

Трябва да се тренира според мен, с 1 базово упражнение, дори като си начинаещ.

А това, че ще расте прекомерно и ще изглежда зле... не ми се вижда сериозно. Зависи от гена все пак, но шанса някоя група да е с пъти по развита от друга не е много голям...

Да те питам виждал ли си моя снимка ,виж някоя и ще осъзнаеш колко несъразмерно може да седи един прекомерно развит трапец,и как загрозява/визуално смалява раменете

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1